Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość janek31

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,to juz moja 3 ablacja,bede 3 mial zabieg w zabrzu,pierwsza udala sie usunieto mi czestoskurcz komorowy,ale pojawily sie potem duze ilosci skurczy nadkomorowych i bigaminie komorowe,na 2 ablacji nie wywolali mi zadnej arytmi,i teraz mam pytanie co zrobic zebym mial za 2 dni arytmie:)bo od 2 dni czuje sie super(niestety).

Jest kilka niezdrowych sposobów na wywołanie arytmii. Nie wiem czy w Zabrzu każą odstawiać leki - jeżeli nie to je odstaw. Napoje energetyczne też wywołują arytmie, możesz sobie wypić - jeżeli oczywiście czujesz się na siłach na taki napój !!! - puszkę w dniu zabiegu, chyba, że zabieg będzie rano to wtedy odpada, wymęczyć trochę organizm, kąpiel w gorącej wodzie.

Gość jakubpiotr

Mam podobnie. niełatwo jest uchwycic w badaniach arytmie, no chyba ze ma sie jej bardzo duzo. podobnie w moich badaniach holterowskich arytmii jest niewiele( do 200 skurczy na dobe) choc wiem i czuje ze sa dni kiedy na pewno jest jej wiecej(oczywiscie wtedy nie ma holtera). ale chyba wezme się na sposób.otoz zauwazylem ze kiedy wypije sobie sam albo z kolegą parę piwek to na drugi dzień pewne jest iz skurczaków bedzie duzo.ba ,wiem ze zaczna sie gdzies dopiero kolo południa badz pozniej, pewnie jest to nienajzdrowszy sposob ale w moim przypadku działa.teraz jak umowie sie na holtera to dzien wczesniej wypije pare piwek, moze wtedy wiecej sie zapisze w trakcie badania

No i nie bedzie ablacji,jestem *zdrowy*,tzn pojedyncze skurcze nadkomorowe i komorowe i krotkie bigaminie nie sa wskazaniem do ablacji,tak powiedzial profesor,ale ogolnie fizjologicznie to faktycznie jestem zdrowy,dobry szpital zajeli sie mna b.dobrze,przebadali dokladnie serce anatomicznie zdrowe test wysilkowy wporzadku,mojemu zyciu nic nie zagraza,no tylo konfort zycia slaby...

Wiem, ze to stary post, ale moze sie jeszcze komus przyda, ja dostaje strasznej arytmi jak zwymiotuje, strasznie spadaja wtedy elektroloty i mam taka arytmie, ze hoho, takze jak ktos bardzo potrzebuje wywolac, to niech sie zmusi do wymiotow i powinno pomoc. Ja sie zastanawiam czy tak nie zrobic jak bede miala holtera, bo nigdy mi nie wychodzi, a lekarz, to chyba mysli, ze zmyslam, a cSami mam takie arytmie, ze az mi klatka rzuca, ale oczywiscie najczesciej w domu i nigdy jak mam holtera.