Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość karin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam stwierdzone ekstrasystolie komorowe pojedyncze. Miałem je przeważnie z rana i wieczorem. Ale zdażały sie w ciągu nia. Było ich około 1600 na dobę. Nagle znikły, ale pojawiają się - 2 do 10 uderzeń serca na dobę ( więcej tylko po alkoholu ) Fizycznie serce OK, echo OK, EKG Holter wykazał ekstrasystolie komorowe. TSH - wynik 2.96 i tu moje pytanie. Czy takie TSH jest normalne? Według różnych tekstów np. Wikipedia USA, wynika, że niektóre laboatoria wynik do 3 oznaczają jako górną granicę normy. Czy to raczej tarczyca, czy serce? Miałem wycinany dwa miesiace temu 3 migdałek - był olbrzymi. Mam 28 lat. Pozostałe migdałki miałem usuwane w dziecinswtie, Nie wiem dlaczego 3 zostawili. ps. pół roku temu miałe suchy dokuczliwy kaszel, który nie ustępował. Trzymał dwa miechy. pon. moje objawy: Suchość nosa Bóle stawów TSH - górna granica normy 2.96 Praktycznie stała duszność poniżej tchawicy. Lekka ale czasem się lekko nasila. Pozdrawiam.

Gość Krystiano Czielentan

Kardiolog nie znalazł żadnych uchybień. Tylko na holterze dalej pojedyńcze ekstrasystolie komorowe 2000 na dobę. Dość dokuczliwe. Ataki tej ekstrasystoli pojawiają się np, na jedną - dwie godziny i znikają. Nauczyłem się już nie bać. Jednak zauważyłem, że gdy mam te ataki, to jestem strasznie rozdrażniony. Oprócz ekstrasystolii dokucza mi ciągłe ucisk na tchawicy i tuż nad mostkiem. Tsh miałem 10.2012 =2.02 12.2012 = 2.96 02.2013 = 3.65 Prócz tego cholesterol górna granica normy oraz oraz hemoglobina dolna granica normy. Usg tarczycy i serca nic nie wykazało. Serce fizycznie zdrowe jak u koonia. Proszę o pomoc, bo chcę się pozbyć problemy. ps. Dopiero 26.06.2013 ekstrasystolie wróciły. a znikły 03.2013. Brałem jodid100 - zalecenie lekarza. Nie wiem, czy to mi pomogło, czy to był przypadek. Pozdrawiam