Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Parcie na pęcherz i ból nerek a zakażenie układu moczowego

Gość KarolKarol

Rekomendowane odpowiedzi

Gość KarolKarol

Witam, Mój problem rozpoczął się miesiąc temu byłem u lekarza później w szpitalu i po badaniu moczu stwierdzono że mam zakażenie układu moczowego. Objawami było parcie na pęcherz oddawanie bardzo małej ilości moczu (a piłem sporo) i co mnie dziwi ból z lewej i prawej strony raz tu raz tu. Dali mi cipronex 500mg przez 5 dni po 2 tablety. Zjadłem i wszystko wróciło do nory, ale po 3 tygodniach problem powrócił i znowu cipronex jak poprzednio. Teraz mam 3 nawrót ale nie sikam normalnie już 7 dzień, dwa dni temu byłem u lekarza bolą mnie nerki oddaje bardzo mało moczu i w sumie mało też pije bo boję się że mnie rozerwie. Dostałem znowu cipronex....czy to normalne> Najbardziej martwi mnie brak sikania i ból nerek. Często za to oddaje kał. Co mi jest drodzy państwo?

Nie wiem co to moze być bo wróżką nie jestem ale bardzo zel robisz ze mało pijesz .Trzeba pić dużo żeby przepłukać układ a nie nie pić bo to jeszcze gorzej .Po drugie jakiś preparat z żuraiwną może warto spróbowac a po trzecie zmianić lekarza jak najszybciej bo lekarz kóry 3 raz zleca ten sam antybiotyk jest po prostu debilem ,najlepiej isć od razu do urologa -potrzbne skierowanie .Po 4 czy ten lekarz debil zlecił chociażby podstawowe wyniki ?

Gość KarolKarol

Więc tak u urologa byłem trafił się kolejny debil który po zbadaniu mnie USG stwierdził że wszystko jest okej, i że w takich sprawach mam chodzić do rodzinnego, do szpitala mam przyjść jak będę wymagał operacji........Preparaty z żurawiny łykam, i piję z niej soki, łykam również urosept i witaminę C. Obawiam się że Ci idioci wpędzą mnie w poważne choroby i to nie tylko nerek...gdzie się udać z tymi problemami? Czy naprawdę pozostaje iść prywatnie do urologa? Tym że mnie pęcherz czy nerki lekko bolą to nawet tak za bardzo się nie martwię, martwie się tym gdzie są płyny które wypijam a ich nie wysikuje...Dajmy na to ostatnio przed pójściem na USG z 5h wcześniej wypiłem litr wody, a ten idiota mówi że ani w nerkach ani w pęcherzu wody niema.....to ja się pytam gdzie ona do cholery jest

No a ile wazysz ?Może to za mało dla Ciebie picia ?Masz jakieś obrzęki ,puchną ci nogi ?Pocisz się nadmiernie ?Moze w chałupie masz za gorąco i po prostu za mało pijesz ?Co w tym moczu wyszło ?Z krwi coś było robione ,poziom białka ,ob ,crp ,jakaś morfologia ?

Gość KarolKarol

Ważę 74kg mam 178 wzrostu. W domu jest normalnie 21 stopni, trochę w nocy się pocę ale nie sądzę że aż tyle jestem w stanie wypocić. Miałem robione jedynie ogólne badanie moczu ale tylko za 1 razem później idioci nawet mi moczu nie badali. W czwartek idę zrobić kolejny mocz. Przed tymi zajściami sikałem jak wściekły można powiedzieć że wypijałem piwko i sikałem 2 razy. Jestem już 24h po cipronexie i nie odczówam żadnej poprawy, a poprzednimi razami już po paru godzinach było lepiej. Jak nic się nie zmieni idę jutro na siłę do szpitala i mają mi powiedzieć co mi jest tylko jak ich zmusić?

A ile masz lat ,czy miałeś cukier badany ?Nie ma o co się zaczepić ,jeśli usg jest ok ,w moczu nie wiem co tam wyszło ale chyba jakieś bakterie skoro leczyli na zakażenie ukł.moczowego ...moze bardziej badanie krwi by coś powiedziało -crp,ob ,albo mocz na posiew ,może ten Cipronex w ogóle nie działa i wcale bym się nie zdziwiła bo w tak krótkim odstęppie czasu 3 opakowania to nie ma żadnego sensu .

Gość KarolKarol

Mam 25 lat, cukier jest wzorcowy (miałem niedawno badania do prawka) W moczu faktycznie wyszło jakieś bakterie, ale cholera czemu ja nie sikam. Sądzisz że powinienem zacząć więcej pić? 2L dziennie np? Tylko co jeśli dalej nie będę sikał normalnie? I jeśli nie cipronex to co, bo wydaje mi się że w moim mieście lekarze znają tylko ten lek, więc może coś im zasugeruje podczas wizyty.

Żeby zlecić antybiotyk na daną infekcję -jeśli się ją stwierdzi na podstawie badania ,to najlepiej na podstawie antybiogramu czyli mocz na posiew czyli musisz nasikać że tak się wyrażę do jałowego pojemnika z apteki i środkowy strumień moczu pobrać .W labie ustalą na co są wrażliwe dane bakterie i wtedy można leczyć antybiotykiem bo takie leczenie na ślepo własnie kończy się tak jak u ciebie .I iść do jakiegoś mądrzejszego doktora i powiedziec mu o 3 op.cipronexu bez efektu .

Gość KarolKarol

Spróbuje od jutra pić więcej, najwyżej mnie rozerwie i wtedy będą już musieli coś poradzić. Przeraża mnie chorowanie w tym kraju, zamiast od razu zainteresować sie chorym oni go olewają, wolą chyba leczyć powikłania.....Dzięki Ci Ania za odpowiedzi. Zdam relację jakby się poprawiło. pozdrawiam

Gość KarolKarol

Hej ponownie, Dzisiaj z rana myślałem że już zejde, byłem u lekarza chciał mi po raz kolejny dać antybiotyk na co się nie zgodziłem i chciałem skierowanie do szpitala, tym razem poszedłem do innego szpitala jak ostatnio. Tam lekarza zainteresował się mną i stwierdził że to co mnie boli to nie są nerki i że jedyne co może dzisiaj zrobić to wziąć mnie na oddział ale żadnych badań dzisiaj nie dadzą rady zrobić. Powiedziałem więc że jak będzie gorzej to najwyżej przyjadę ponownie, ale w tym momencie nie chcę zostawać. Lekarka (Rosjanka) powiedziała żebym dalej brał Cipronex 1 tabletkę dziennie i koniecznie pił dużo płynów. Stwierdziła że na 100% nie pęknę, a jutro mam iść do rodzinnego i zrobić mocz posiew moczu i krew.Po raz pierwszy trafił mi się lekarz który podszedł do sprawy z zainteresowaniem, widać że kobieta była profesjonalistką i zależało jej. Po powrocie do domu zacząłem dużo pić (naprawdę dużo) w myśl zasady albo zacznę sikać albo mnie rozerwie. Koło 17 oddałem pierwszy w miare normalny mocz od dłuższego czasu, potem o 18, 19, i coraz więcej. Generalnie jak przestałem pić na 2 godzinki to wysikałem się jeszcze 3 razy już niemal normalnie, więc stwierdzam że ta woda gdzieś musiała być. Jutro idę na badania ciekawy jestem jakie będą wyniki. W wątku będę jeszcze pisał, może komuś się przyda. pozdrawiam

Gość KarolKarol

Dzisiaj byłem po to skierowanie na badania, dostałem je ale lekarka powiedziała żeby zrobił badania po skończeniu brania Cipronexu. Dzisiaj czuję się już dobrze, sikam jak opętany (więcej wysikuje jak wypijam) Bóle ustąpiły i myślę że to właśnie tam gdzie mnie bolało była woda, zmagazynowałem ją jak wielbłąd. Mam nadzieje że to już koniec mojej udręki. Po nowym roku zrobię badania i dam znać czy wszystko ok. Szczęśliwego Nowego Roku!

Gość KarolKarol

I nacieszyłem się zdrowiem.....dzień po sylwestrze problem powrócił (wydaje mi się że ma to związek z alkoholem). Zrobiłem badanie moczu: Barwa: żółta Przejrzystość: mętny PH - 6 Ciała ketonowe - 5.0 Reszta ujemny Osad: nabłonki płaskie: pojed w prep leukocyty - 0-1 wpw składniki mineralne - bardzo liczne sole bezpostaciowe uwagi: obfity Co z tym zrobić, jutro idę do rodzinnego może coś jej zasugerować?

Mam podobnie dopadlo mnie w 2014 zaleczylem to ale co jakiś czas wracało ale nie tak mocno wiecjakos przeżyłem. Mi cipronex pomaga ale wygląda fo tak że najpierw super po 2 dnich nie ma objawów ale potem wracają kilka raży więc biore go minimum 20 dni wtedy jest szansa na zaleczenie bo nie na wyleczenie. Na wyleczenie to trzeba w ciezkim stsnie iść na posiew przed leczeniem antybiotykami. Po nich nie wyjdzie nic na nim ale kto jest w stanie czekać na rano z tym bólem paly. Po roku znowu mnie dopadlo już razem z nerkami których ból był bardzo mocny wzywalem pogotowie. Po tygodniu cipronexu obecnie jest lepiej choć daleko od dobrze, jeden dzień ok drugi gorzej wiwc pewnie będę brał całą serię jeszcze 10 dni po 500g 2x dziennie. Nie wiem czy da się to wyleczuc. Wiem że mocne picie alkoholu jest u mnie zawsze katalizatorem, zawsze to się zaczynało po większym pijanstwie. No i sex czy masturbacja teznie pomaga tylko podraznoa cewke i jest gorzej tym barzziej jeśli jak ja pije teraz średnio 3-4 l wody. Dzielcie się swoimi historiami pomożemy sobie i innym. Pozdrowienia Pawel

Bylem u nefrologa oczywiście platnie bo na nfz to... Twierdzi że to właśnie to i że czasem zalecają lezcenie mężczyzn nawet do pół roku zmniejszina ilością ciproexu po 125g dziennie. Mamy pecha chłopaki bo babom szybko mija a my jaknie zaleczymy to będzie wracać. A strasznie cciezko zdiagnozowac i na tych posiewach rzadko wychodzi że coś jest. Pzdr