Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość darksky18

Mam 18 lat. Niestety mam też sporo chorób, między innymi niedoczynność tarczycy i podejrzenie hashimoto, hiperandrogenizm, niedokrwistość, kamicę żółciową i ogólne problemy metaboliczne ;( Mam skierowanie do szpitala, niedługo wybieram się na badania. Ale mam nieco inne pytanie. Przyjmuję lek na tarczycę (rano na czczo) i na obniżenie poziomu cukru (raz dziennie wieczorem). Miewałam podwyższone cukry na czczo od paru lat, jednak lekarze bagatelizowali to i zwalali na wiek dojrzewania (cukry nie przekraczały ok 115 na czczo). Jednak endokrynologowi nie spodobały się cukry więc przepisała mi lek. I podczas brania leku kilkakrotnie badałam poziom cukru na czczo i w różnych odstępach czasu (jeśli chodzi o dni, tygodnie) otrzymałam takie wyniki: 101, 109, 102, 100, 133, 132, 115, 111. Co sądzicie o takich wynikach na czczo podczas brania leku na cukier? Żaden lekarz nic mi konkretnego nie powiedział, a endokrynolog skierowała mnie do szpitala na badania hormonalne. I czy te wszystkie schorzenia mogą mieć zły wpływ na serce? Bo serducho często mi kołacze (miałam bardzo wysokie tętno, do 170 podczas snu wyszło w trakcie holtera), ostatnio parę razy zemdlałam.Podczas wysiłku bardzo się męczę i też mam zasłabnięcia, a serce wali jak szalone.Nie piję, nie palę, stosuję liczne wyrzeczenia jeśli chodzi o jedzenie (zero fast foodów i innych świństw) :(Jak widać na marne