mbrucka Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Witam :) Mialam czestoskurcz wezlowy..pierwsza ablacja sie nie udala, druga natomiast byla na poczatku pazdziernika tego roku i jak narazie ejst wszystko ok. Do konca stycznia mam jedynie brac acessan i pokazac sie na wizycie w czd. niebawem koncze osiemnascie lat :). Problemem z ktorym sie borykam jest antykoncepcja... Chodzi mi konkretnie np. o krazki dopochwowe lub tabletki - hormonalne. Czy ktos z was stosuje antykoncepcje hormonalna przy czestoskurczach i czy wiecie moze cos na temat tego,, cazy przez to moga pojawiac sie kolatania serca? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
misiauu Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Ja jestem rowniez po ablacji, stosuje tabletki hormonalne i nic sie nie dzieje :) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Przy jakichkolwiek problemach z pracą serca nie powinno się stosowac tabletek hormonalnych ponieważ predysponują one do zakrzepu .Na dodatek trują cały organizm .Firmy farmaceutyczne się cieszą bo mają miliardy obrotu a kobiety marnują sobie zdrowie .Pamiętajcie że przy zakrzepie nie zdazycie zorientowac się czy coś się dzieje . Cytuj Odnośnik do komentarza
mbrucka Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Aniu, zapewne masz sporo racji..dziekuje ;). Jednak prezerwaywy to nie dla wszystkich wystarczajace zabezpieczenie, a kazda z nas pragnie cieszyc sie zyciem... Zdrowie, tak przede wszystkim... Ale to tez wazny elemtn naszego zycia Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość martak Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Lekarze nie przestrzegają tego aż tak rygorystycznie, że jak masz problem z sercem to tabletki odpadają. Ja brałam tabletki antykoncepcyjne i nic się nie działo. Zakrzepicę miałam kilka lat po odstawieniu tych leków. Teraz również powinnam dostawać tabletki hormonalne ale po incydencie zakrzepicy lekarze - kardiolodzy, hematolodzy, endokrynolodzy - kategorycznie zabronili. Porozmawiaj z lekarzem i spytaj. Może będzie kazał częściej sprawdzać poziom krzepliwości i zwracać na siebie większą uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Mbrucka masz rację żę świadome zajście czy nie zajście w ciąże to też ważny temat a ,ale myślę że gumka plus jeszcze coś też jest wystarczająca . Istnieją też inne metody oczywiście nie myślę tu o kalendarzyku który raczej jest metodą zachodzenia a nie unikania ciąży .Znam przypadek zejścia nagłego przy przyjmowaniu tabl.anty któer zlecone były w hormonoterapii raka piersi ,znam przypadek raka piersi po pół rocznym zazywaniu i uprzednio wykonanej mammografii .Ryzyko jest duże szczególnie przy problemach z pracą serca . Cytuj Odnośnik do komentarza
mbrucka Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Wybralam sie ostatnio do ginekologa, ktory stwierdzil,ze po skonczeniu brania Acesanu moge zaczac przyjmowac tabletki hormonalne, lub krazki... Ja jednak dalej jestem negatywnie nastawiona i przestraszona :( Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi