Gość Grazyna 41 Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 wiodący rytm zatokowy o śr.cz.-92/min ,max-159/min ,min-59/min o godz.0.33.Liczne epizody tachykardii zatokowej o cz.123-149/min w ciągu całego zapisu.Pojedyncza extrasystolia nadkomorowa -5SVEX/d Bez komorowych zaburzen rytmu serca.Bez pauz*2,0 sek.Bez zwolnien cz. serca *45/min.Bez zaburzen przewodzenia A-V.Jeden epizod obnizenia odc.ST-T do max -1.9mm o godz 6.31 w trakcie tachykardii 123/min-niemy klinicznie wizyta u kardiologa dopiero za 3 tygodnie,dziekuje z gory Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość megan Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 To nic poważnego, jest tylko nieprzyjemne i daje uczucie poddenerwowania. Ta okresowa tachykardia może być objawem przewlekłego stresu, przemęczenia, obniżonego poziomu elektrolitów, czasem anemii lub zaburzeń w czynności tarczycy. Wymaga spokojnej konsultacji u lekarza prowadzącego i ewentualnie dalszej diagnostyki. Proszę się nie zamartwiać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość grazyna41 Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 dziękuję Megan Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość monika Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 prosze o kontakt ludzi chorych na kardiomiopatie roztrzeniowa mam 27 lat i jestem z wielkopolski Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Karola Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 a może ktoś zinterpreuje moje wyniki?? * poziom ST zmieniał sie w zakresie od 0.00mm w kanale 1 do +1.00mm w kanale 1. arytmie nadkomorowe składały sie z 103 pijedynczych pobudzeń nadkomorowych, bez pauz lub wypadniętych pobudzeń, 3bradykardii do 46p/min, 21tachykardii zatokowej do 153 p/min, 1 okres częstoskurczu nadkomorowego o częstości 157 p/min o czasie trwania 6min. okresowo obserwuje sie niemiarowość zatokową. Chcę dodać, że to było w nocy gdy spałam i nic nie czułam bym miałam nieregularne bicie serca (jeżeli je mam to zawsze sie budze, mój ostatni rekord to 280 udzerzeń na minute.) z góry dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Karola Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 chcę jeszcze dodać, że pisze iż przeanalizowano 113289 pobudzeń (QRS)co to w ogóle znaczy???? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość AgaG Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Witam bardzo serdecznie. Od 4 lat męczę się z nerwicą lękową i wlaśnie w jej trakcie uaktywniły się skurcze dodatkowe.Bardzo proszę o interpretację. A oto wynik: Ambulatoryjną analizę EKG przeprowadzono w ciągu 22godz i 17min. Przeanalizowano 108616 pobudzeń. Średnia częstość rytmu serca wynosiła 81 p/min, z maksymalną częstością 148 p/min, minimalna częsość 55 p/min. Arytmie komorowe: 9 pobudzeń, maksymalna liczba pobudzeń komorowych na godzinę wynosiła 4 . W sumie wystąpiło 9 pobudzeń komorowych, bez okresów bigeminii/trigeminii, bez pobudzeń gromadnych, bez epizodów tachykardii komorowej. Arytmie nadkomorowe: 165 pobudzeń nadkomorowych, bez pauz lub wypadniętych pobudzeń, bez bradykardii, 26 trachykardii nadkomorowej, bez napadowego częstoskurczu nadkomorowego. proszę o analizę i odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
elzbieta1 Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Witam oto moje wyniki zarejestrowano112196 pobudzeń,uzyskano średnieHR 90, max.HR174, minimalne HR 52ektopia komorowa4, 20% wczesna/póżna0/4, ektopianadkomorowadlaustaw.20% razem6 pojedyńcze 6. SDNN 139ms., pNN5.0 2,14%, RMSSD 20 ms. bezwzględne St obniżenie -4.25, uniesienie 5.87. Bardzo proszę o interpretację z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość magda pe Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Hej:) ja jestem tez po badaniu mobile holter*em, nie bardzi wiem jak odczytać wyniki, a do kardiologa terminy zapelnione do konca roku... :( moze ktoś pomoże rozszyfrować chociaż część z wyników, oto one: rytm zatokowy o czestosci minimalnej 52* i max około 182*. w godzinach aktywnosci zwraca uwagę tachykardia zatokowa. Bradykardia do 30*. Wystapiły 4 pauzy powyzej 2000ms- najdluzsza 2210ms - to blok p-k II stopdnia typu Periodyka Wenckebacha. Ekstrasystolia komorowa- 32 pobudzenia pojedyncze oraz 2pary. Ekstrasystolia nadkomorowa - 90 pobudzeń pojedynczych. Dla mnie to czarna magia.. pomóżcie prosze.. Pozdrawiam Magda :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość omega1 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Witaj, dobrze byloby jednak gdyby na ten opis *rzucil okiem* kardiolog. Skad jestes jezeli mozna sie zapytac, za jest tak dlugi okres oczekiwania? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi