Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Przedawkowanie kofeiny, W sklepie internetowym zakupilem jakis czas temu czysta kofeine http://www.myprotein.com/uk/products/caffeine jako suplement diety dla kulturystow. Niestety pomylilem miarki, zamiast zalecanej *mini* (obietosc 0,5cc) uzylem *malej* (5cc). Wypelnilem 3/4 miarki kofeiny i wypilem z woda. Na moje oko bylo to okolo 3-4g czystej kofeiny. Skonczylo sie to tak, ze bylem maksymalnie pobudzony, rozdrazniony, nie spalem cala noc, serce dziwnie mi bilo, dostalem sraczki, czulem suchosc w ustach oraz mialem bardzo silne skurcze miesni stop az musialem odginac palce do tylu zeby nie czuc bolu. Nie mialem wymitow, goraczki, ani boli w klatce piersiowej. Nad ranem kiedy moje serce ciagle dziwnie bilo i zle sie czulem, a w internecie przeczytalem, ze dawka smiertelna kofeiny to ok 10g postanowilem isc na pogotowie. Bylo to o 7 nad ranem w niedziele, okolo 12 godzin po zjedzeniu kofeiny. Pielegniarka zmierzyla mi puls, ktory wynosil 140 w tym czasie. Nastepnie zrobiono mi badanie krwi i ekg, ktore nie wykazaly nic powaznego. Po pobycie okolo 3 godzin w szpitalu, moj puls ustabizowal sie i wynosil okolo 80. Zwolniono mnie do domu. Minely w sumie 3 dni od calego zajscia, ale ciagle czuje od czasu do czasu delikatne skurcze serca. No i mam wrazenie jakby serce nie bilo prawidlowo. Nie wiem czy to normalne uczucie po tak dlugim, szybkim biciu serca czy moze doznalem jakiegos trwalego uszkodzenia serca. Generalnie jestem caly czas w dobrym zdrowiu. Nie biore regularnie zadnych lekow, narkotykow, sterydow anabolicznych, nie pale papierosow. Alkohol pije naprawde bardzo rzadko. Nie mam alergii, astmy. Nigdy nie mialem problemow z sercem. Z ostatnich lekow jakie bralem to antybiotyk - doksycylina okolo 3 miesiecy temu, kiedy bylem na urlopie w azji przeciwko malarii. Moja mama ma WPW, jesli to ma znaczenie. Swieta ida, wiec jezeli bol nie ustapi po swietach udam sie do specjalisty. Za wszystkie sugestie dziekuje.

Jeśli przyjąć że szklanka mocnej kawy ma 60 mg kofeiny to ty wypiłeś 10 szklanek więc nie dziw się że ledwo uszłeś z życiem ....myślę że nic ci nie będzie .Pij dużo wody mineralnej i pokrzywy to się przepłuczesz .A na drugi raz jak wpadniesz na pomysł brać takie g........to chociaż okulary załóż i poczytaj dokładnie ile i jak bo serce mogło ci stanąć na wieku wieków amen .

Poszedlem do szpitala jeszcze raz zeby sie upownic, ze nic mi nie jest. Zrobiono mi badanie krwi, przeswietlenie klatki piersiowej i pomiar cisnienia. Lekarz stwierdzil, ze to na pewno nic powaznego bo wszystkie wyniki sa w normie. Zalecil duzo odpoczynku, ktorego serce moze potrzebowac po takim wysilku. Kupilem magnez, moze bedzie pomocny. Bo przy takiej dawce kofeiny, na pewno wiekszosc witamin zostala wyplukana. Nie mniej mam lekcje na cale zycie.

Gość krzysiek dobry

Moim zdaniem powinieneś uzupełnić jony. Jedz dużo suszonych owoców: suszone morele, figi, i.in. oraz orzechy. Upewnij się że nie masz alergii na orzechy arachidowe. Na początku roku zacząłem przygotowywać się do maratonu biegowego i dużo trenowałem. Piłem też sporo kawy. Często budziłem się w nocy z uczuciem niepokoju i kołatania serca, lekkiego ucisku na klatce piersiowej utrudniającym oddychanie. Bezpośrednio po przebiegnięciu maratonu objawy nasiliły się i musiałem udać się do szpitala na badania. Okazało się że stężenie jonów K+ we krwii miałem o wiele poniżej normy. Tradycyjnie wiadomo, że pomidory i pomarańcze są bogate w potas (pomarańcze ok 300 mg K+/100 g). Jeszcze lepsze są suszone owoce (suszone morele 1800 mg K+/ 100 g). Po moich przykrych doświadczeniach, całkowicie przestałem pić kawę i zacząłem prawie codziennie, przed lub po treningu jeść ok. 10 sztuk moreli suszonych. Od tej pory wszystkie wyżej opisane objawy ustąpiły.

Chłopie ja w ciągu 3 tygodni straciłem dwa psy przez tą kofeine. psy dobrały sie do opakowania 250g czystej kofeiny która była na stole nie zamknięta. zjadły nie dużo ~ 3/5gram po niespełna 20min psy leżały i nie oddychały. nawet wet nie zdążył przyjechać. od tamtej chwili juz nie kupuje kofeiny ale i tak już za późno. swoją drogą tyle w necie piszą o substancjach na receptę i nielegalnych które mogą zabić. a taką kofeine kupiłem bez problemu w sieci i na dobrą sprawę 25gram kofeiny jeśli ją zjesz wystarczy by uśmierciła 120kilogramowego człowieka. wiem ze w Ameryce były przypadki samobójstw czystą kofeiną

Gość kfd pre workout

Witam Może ktoś mi pomoże :( Wypiłam 3 razy w tygodniu przedtreningówke firmy KFD. skład : eta-Alanina Jabłczan L-Cytruliny Alfaketoglutaran L-Argininy L-Tauryna L-Tyrozyna Guarana Fenyloetyloamina Siarczan agmatyny Hordenina + Kofeina bezwodna - 80 mg Po treningu żle sie poczułam miałam uczucie jakby mdlała, słabo mi było. Juz ponad miesiąc mam problemy z bólami głowy, zawrotami (lekkimi), serce mi szybciej bije. Zrobiłam wszystkie badania włacznie z rezonansem magnetycznym głowy, badanie ekg, krew wszystko w normie. Nigdy wczesniej nie miałam problemów ze zdrowiem. Jezeli ktoś zna odpowiedz dlaczego tak mój stan zdrowia sie gorszył, prosze o odpowiedz . z góry dziękuje

W dniu 15.04.2015 o 18:27, Gość kfd pre workout napisał(a):

Witam Może ktoś mi pomoże 😞 Wypiłam 3 razy w tygodniu przedtreningówke firmy KFD. skład : eta-Alanina Jabłczan L-Cytruliny Alfaketoglutaran L-Argininy L-Tauryna L-Tyrozyna Guarana Fenyloetyloamina Siarczan agmatyny Hordenina + Kofeina bezwodna - 80 mg Po treningu żle sie poczułam miałam uczucie jakby mdlała, słabo mi było. Juz ponad miesiąc mam problemy z bólami głowy, zawrotami (lekkimi), serce mi szybciej bije. Zrobiłam wszystkie badania włacznie z rezonansem magnetycznym głowy, badanie ekg, krew wszystko w normie. Nigdy wczesniej nie miałam problemów ze zdrowiem. Jezeli ktoś zna odpowiedz dlaczego tak mój stan zdrowia sie gorszył, prosze o odpowiedz . z góry dziękuje

Cześć spotkało mnie to samo możesz mi powiedzieć jak sobie z tym poradziłaś? Po jakim czasie minęło? Szczególnie zawroty głowy??