Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból pleców i szybkie męczenie się

Gość petre27

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 27 lat zauważyłem że ostatnio szybko się męcze i czuję jak by ucisk i duszności w okolicy serca. Moje problemy rozpoczeły się jakiś rok temu i nikt nie może mi pomóc. Wykryto u mnie nerwicę lękową ale lecze się na nią i widać było poprawe. Strasznie mnie nie pokoi to ze szybko łapie mnie zmęczenie, nawet ostatnio jak wypiłem na drugi dzień miałem zdrętwiałą lewą rękę, do wieczora drętwienie delikatnie ustąpiło ale gdy się położyłem zaraz powróciło, Musiałem leżeć na boku bo tylko tak mi nie drętwiała. Różne skórcze i skoki mięśni w tej lewej dłoni. Badania krwi robiłem i wszystko w normie, nawet RM miałem zrobiony i wykryto tylko małą torbiel na prawej zatoce ale biore do nosowo Avamys, przedtem miałem cały rok katar. Alergie jeszcze mam na trawy i zboża ale na odczulanie chce się zapisać, NIe wiem co to może być jestem lakiernikiem samochodowym i nie widze zeby to w domu bylo lepiej jak w pracy. Więc chyba to nie ma większego znaczenia? U kardiloga byłem rok temu USG tarczycy i serca robił mówił ze jest wszystko ok, w EKG coś tam wyczytał ale stwierdził ze to mam na tle nerwowym no i brałem leki przez pół roku (nie pamiętam nazwy) i magnez B6. Zapisać się do innego kardiologa? zrobić siłowe badanie serca? nie wiem co poradzicie? bo chodzę od lekarza do lekarza i każdy mnie odsyła do domu. Pracuje sam dla siebie nikt mnie nie pogania, nie denerwuje się tym. Paliłem od 2 do 4 papierosów dziennie i nawet nie palę od jakiegoś czasu bo nie jestem uzależniony. Na nerwice lekarz przepisał mi trittico cr biore go od tygodnia. Boje się że to może nie być tylko nerwica tylko że naprawdę mam problem z sercem bądź coś mi innego dolega. Co o tym sądzicie? nawet teraz pisząc wam ten post prawa ręka mi spuchła jak bym się męczył i żyły wyszły bo trzymam ją w górze.

Dodam że śpie nawet po 10 godzin, rano jest wszystko ok ale po południu dopada mnie takie zmęczenie że najchętniej bym się położył i zdarzyło się tak że spałem po pół godziny nie raz. Plecy mnie bolą ale nie wiem czy to nie będzie od przewiania. Cały czas zmęczony! Mam chęci iść pracować to chwile popracuje i położył bym się najchętniej...

Ja na mój ból pleców stosuję miniMedic i pomaga. Wbrew pozorom takie małe urządzenie, a działa. Nie wierzyłam, dopóki nie spróbowałam. Mąż od początku założył, że szkoda na nie wydawać pieniądze. Ja się uparłam i kupiliśmy. Teraz sam też stosuje, bo go kręgosłup boli.

A może plecy cie bolą od tego, że trzymasz w rękach np. jakiś aparat,którym psikasz ten lakier na auto i ta wymuszona pozycja powoduje drętwienie ręki i ból pleców...kto wie...Na zatoki najlepsze jest naświtlanie zatok lampą solux z niebieskim filtrem.Myslę też ,że jakaś odpowiednia gimnastyka by ci się przydała i masaż czy coś...