Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Metaliczny posmak w ustach i ból brzucha

Gość katarzyna112233

Rekomendowane odpowiedzi

Gość katarzyna112233

Witam. mam 21 lat, rok temu (po wielu zlych diagnozach lekarki) przeszlam operacje pluc dokladnie rozedma pluc i odma, podobno od papierosow. po paru miesiacach od wyjscia ze szpitala pojawila sie u mnie biedunka ale po tabletkach przeszla. po jakims czasie zaczeły wystepowac u mnie kilkuminutowe ale niesamowicie silne bole brzucha przy ktorych odczuwam tez metaliczny posmak w ustach. nastepniie pojawily sie u mnie dlugotrwale i nawracajace zapalenia pecherza... stwierdzono bakterie e.coli przypisano mi mase antybiotykow, bralam jeden po drugim i ciagle wracalo. zaczelam codziennie brac tabletki z zorawina i zapalenia ustaly z tym ze kiedy zapomne je kupic i przez pare dni nie biore zaczynam odczowac dyskomfort ktory znika gdy ponowanie wezme te tabletki. niepokoi mnie to ze te bole brzucha pojawiaja sie coraz czesciej metaliczny posmak przeszkadza mi coraz bardziej a do tego juz ktorys raz pojawia sie rozwolnienie. czesto odczuwam zmeczenie, sennosc, oslabienie i brak checi na cokolwiek. nie mam pojecia co to moze byc a do lekarzy nie mam juz wielkiego zaufania, wiec jesli ktos cos o tym wie to bardzo prosze o jakies podpowiedzi.

Metaliczny posmak w ustach może mieć różne przyczyny. Tak lakonicznie mówiąc jego przyczyna może tkwić w sokach żołądkowych. Jeżeli tak to dobrze by było zażyć jakiś inhibitor pompy protonowej. Przyczyna metalicznego posmaku może też tkwić w niedoborach pewnych mikroelementów. Ja, próbowałbym się ratować nasionami lnu pitymi rano i wieczorem. Ale najważniejsze to nie wpadać w panikę.