Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Metoda BEFT czyli wzmacnianie przepływu informacji komórkowych

Gość Agnieszka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Agnieszka
Witam, w ostatnim czasie jeden z lekarzy postawil mojej mamie(57 lat) diagnoze - amputacja nogi z uwagi na silne niedokrwienie - miazdzyce zyl i tetnic. Skierowalam mame do innego specjalisty - ten zalecil operacje bajpasow w chorej nodze. Dzisiaj znalazlam w internecie informacje o metodzie wzmacniania przeplywu informacji komorkowych -BEEFT. Jest to metoda bezinwazyjengo leczenia roznych schorzen, m inn. chorob ukladu krazenia. W Gliwicach znajduje sie specjalna klinika, w ktorej stosowana jest ta metoda podczas 10 dniowych kuracji. Jezeli ktos ma jakies doswiadczenia z ta metoda, moze ktos byl w tej klinice, prosze o wszelkie opinie; zarowno te dobre jak i zle. Czasami czlowiek szuka roznych rozwiazan, aby pomoc bliskim...
Długo zastanawiałem się nad zakupem tego materacyka. Żona się ze mnie śmiała że chce wydać 9000 zł na jakiś materac. Ale wracając miałem zespół barlowa który dyskwalifikował mnie jako zdrowego do wojska a zawsze chciałem się tam dostać aby później móc pracować w policji. Mimo sprzeciwów żony, własnemu mini śledztwu (dzwoniłem i spotykałem się z ludźmi którzy go kupili- adresy nie wziąłem z instytutu więc nie było niebezpieczeństwa matactwa) kupiłem ten materacyk. Troche na nim pospałem, żona też potem przestałem na jakieś pół roku (bo żona się wkurzała że z nią nie śpie-) a poza tym mi się juz nie chciało bo dorwałem fajną robote i dobrze płatną a policja jakoś z głowy mi powoli odchodzi. Ale na wiosnę postanowiłem zrobić całą sesje, czyli spałem na nim ok. 3 tygodni. Po 5 miesiącach postanowiłem zrobić echo serca. Byłem zdumiony , nie mam żadnej wady serca!!! Żonie też trochę opadła szczęka, jak powiedziałem pani kardiolog że dwa lata temu jak robiłem echo to na nim było : zespół barlowa, wypadanie płatków, płatki powiększone itp. to nie wiedziała co powiedzieć. Oczywiście zmienić kategorii zdrowia na A już nie mogę ponieważ w 2004 roku weszłonowe rozporządzenie, chyba że zdeklaruje się że po odbyciu służby wojskowej zostane na zawodowego we wojsku, ale sszczeże już mnie do tego nie ciągnie. Bardzo dobrze rozumiem obawy tych wszystkich niedowiarków, sam taki byłem ale zaryzykowałem. Potrzymam jeszcze ten materacyk u siebie do wiosny, a potem będe go pożyczał aby inni ludzie których na niego nie stać, aby też mogli spróbować. Teraz wiem że przynajmniej z moją pikawą jest wszystko ok. i nie pieprzne z tego powodu po 40 stce. ( chyba że na co innego - hehehe).Nara
Materac BEFT został wycofany w połowie 2007 roku z rynku bo przejęła go czeska firma medyczna Biosynchron. Obecnie na jego podstawie wprowadziła na rynek swoją wersję pod nazwą BIOSYNCHRON 500 - jest to nowy model z atestem medycznym, zupełnie odnowiony ale zachowano te wszystkie pozytywne aspekty oddziaływujące na organizm co były w materacu BEFT. Więcej informacji znajdziecie na stronie www.biosynchron.eu
Witam, ja również zauważyłam dużą różnicę, materac świetnie poprawia krążenie. Akurat w moim przypadku to nie przewlekła choroba, ale uraz. Mogłam korzystać z tego materaca nawet przed wyjęciem metalowych zespoleń z nóg. Teraz już nie muszę z niego korzystać. Mój materac, który kupiłam 2 lata temu, jest do sprzedania - po dużo niższej cenie niż nowy, a możliwości ma takie same! Zobacz moją aukcję: http://www.swistak.pl/a5423566,Leczniczy-materac-BEFT-z-Instytutu-PIOKAL.html