Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość xxx

Rekomendowane odpowiedzi

Rok temu zaczęły się kłucia z lewej strony, nad piersią. Byłam u lekarza i stwierdził, że to dlatego że się rozwijam, a wszystkie badania wychodziły na granicy. W holterze wyszło że mam :Blok A-V II* w nocy. Przez ten rok w miarę dobrze było, nie zdarzały się często. Od pewnego czasu mam coraz częściej napady. Ostatnio podczas ataku nie mogłam oddychać, a z bólu zwijałam się, czułam że zaraz polecę. Po ok 10 min przeszło, ale przez resztę dnia czułam lżejsze kłucia. Nie wiem co to może być. Czy to poważne? Dodam że mam 17 lat.

Od około 2 miesięcy męczą mnie dziwne objawy. Mianowicie ból klatki piersiowej mniej więcej na wysokości mostka przechodzący w stronę pleców z tego co zauważyłem nie związana z wysiłkiem fizycznym. Do tego szybkie wyczuwalne bicie serca podczas wykonywania nagłych ruchów. Ciśnienie mam chyba w normie chodź podczas właśnie tych *ataków* szybkiego bicia serca wzrasta do np.150/80. Nie wiem czy to może być związane z tym iż prowadzę siedzący tryb życia czy to mogą być objawy czegoś poważniejszego. Mam 22 lata.

Witam. Mam 17 lat, nigdy wcześniej nie miałem problemów z sercem. Niestety podczas imprezy, 2 miesiące temu poczułem silny ból w sercu, który trwał dopóki nie położyłem się spać. Od tamtej pory, nieregularnie (czasem 2 razy dziennie, a czasem co 3 dni) odczuwam delikatne pobolewanie serca, które trwa z reguły nie dłużej niż minutę, chodź rzadko przeciąga się nawet do 20 minut. Nie jest to ból intensywny i nie przeszkadza mi w życiu, ale trochę mnie martwi. Czy mogą to być objawy jakiejś choroby? Ciśnienie krwi i tętno mam w normie.

Oczywiście ,ze sam możesz sie udać ja chodziłam sama juz w wieku 14lat udaj sie do lekarza rodzinnego i powiedz mu o swoich objawach on bedzie wiedział co robić jesli jednak bardzo sie czegos obawiasz to udaj się z rodzicem być może bedziesz czuł się pewien,dodam ze nawet nie wielkie stresy wpływaja na nasz układ nerwowy człowiek nie zdaje sobie z tego sprawy ale tak jest .powodzenia