Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość wiki89

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu mam często niski puls - poniżej 60. Podczas wysiłku delikatne uczucie ucisku w mostku (często dochodzą do tego dodatkowe skurcze - mama arytmię nadkomorową) i często lekkie kłucie w mostku już bez wysiłku. Dodam, ze mam nerwicę lękową. Czy te objawy mogą świadczyć o chorobie wieńcowej czy to raczej sprawa nerwicowa. Dodam, ze te objawy z uciskiem w klatce zaczęły mi się jakiś czas po imprezie gdzie za dużo wypiłam, strasznie źle się czułam na drugi dzień, oczywiście miałam od razu atak nerwicowy, miałam strasznie wysoki puls i mnóstwo dodatkowych skurczów.

Gość Biugerss

Mam podobne objawy przy pulsie koło 50 ale to zwykła bradykardia dodatkowe skurcze masz bo serce chce podgonić, Ja cierpie na napadowe migotanie przedsionków z pobudzeniami komorowymi i nad komorowymi prawdopodobnie jest to wpw. A puls mam niski po lekach. Ustaje po 3 piwkach lub po wysiłko fizycznym czyli jak puls podskoczy

Trochę to dziwne, że ból się pojawia jak puls się podnosi...no i wcześniej nie maiłam aż tak niskiego pulsu. a ile masz tych skurczów dodatkowych? ja chyba musze jeszcze raz holter zrobić, bo niepokoją mnie te objawy. i to uczucie ciężkiego bicia serca jak bije wolno a jak przyśpiesza to wali tak ciężko jakby miało zaraz paść.