Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Ibra

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam 20 lat Jest osobą bardzo nerwową, często potrafię się denerwować błahymi rzeczami, taki stan nerwowy potrafi mi się utrzymywać kilka dni. Cały czas obawaim się, że moge mięc zawał. W tym czasie pojawiają się różne dolegliwości, kłucie po lewej stronie klatki, kłucie serca. Jednak są to ukłucia chwilowe, trwają około sekundy, coś mnie ukłuje i zaraz znika. Ostatnio po bieganiu było mi bardzo ciężko złapać oddech, jednak dodam, że od miesiąca, nic praktycznie nie robiłem, siedziałem, leżałem lub spacerwoałem Robiłem EKG i Echo i wszsytko ok. Ciśnienie, jak mierzę bez stresu, to jest w graniach 110- 130, na 69- 80. Czy te wszystkie dolegliwości mogą być spowodowane nerwicą

Witam Ibrę, Jeżeli w przyszłości będzie Pan wracał do treningów fizycznych po dłuższej przerwie, to wtedy warto zadbać o dobrą rozgrzewkę (zawsze trzeba o nią dbać) i nie obciążać się nadmiernym wysiłkiem przy pierwszym treningu. Wysiłki fizyczne warto dozować - nie wszystko można zrobić za pierwszym razem. Do większych wysiłków lepiej przygotować się stopniowo, po serii długich przygotować związanych z mniejszym obciążeniem fizycznym.

Pomocy od kilku tygodni kłuje mnie serce na jeden dzien po 3,4 razy Ratunku nie wiem co z tym zrobić Do lekarza nie pujde bo mnieszkam Na bezludziu mam 89 km do przychodni a auta nie mam pomocyy czy Ktos ma tak jak ja czytałam na necie ze to moze byc nerwica ale n ja sie co dzien denerwuje przez siostre wienc nwm i czasami dochodzi do Bujki czy to ma cos z tym wspulnego ?? A i jak mnie kłuje to mnie lewa ręka boli a najbardziej na łokciu ale z drugiej strony tamngdzie żyly :( A i mam 12 lat