Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Omega3 a profilaktyka chorób serca

Gość jurekwalczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jurekwalczyk

Witajcie Jako trzydziestoletni mężczyzna, który ma mnóstwo pracy, dużo stresów i mało aktywności fizycznej (a do tego dochodzi jeszcze śmieciowe jedzenie niestety...) zacząłem zastanawiać się nad kondycją mojego serca. Niestety lekarz potwierdził, że niedługo mogę mieć problem. Dlatego zainteresowałem się tematyką kardiosuplementów i znalazłem, że towarzystwa kardiologiczne polecają kwasy omega3. Co Wy o tym sądzicie? Ja zacząłem stosować od miesiąca omegaregen cardio i mówiąc szczerze, już widzę pozytywną reakcję organizmu. Wolniej się męczę i czuję się po prostu lepiej. Ten suplement różni się tym od tabletek, że ma przede wszystkim większą dawkę omega3 - i to są głównie kwasy ALA. Dodatkowo ma rozpuszczone witaminy, które też wspomagają serce.

Kwasy omega 3 to rewolucyjna dobroć dla serca, oczu i ciała. Wystarczy poczytać strony badań klinicznych w usa. Jak już bierzesz to bierz suplement przemyślany. Taką formę omega 3 która jest wchłaniana bezpośrednio z układu trawiennego i nie potrzebuje selektywnych enzymów trawiennych, bo wtedy bierzesz np. 1000 mg a wchłaniasz powiedzmy 200. Zastanów się nad bio omega 3 plus firmy pharma coś tam. A sam pomysł świetny.

Gość jurekwalczyk

No właśnie starałem się wybrać przemyślany suplement i stąd wyszły mi te estry kwasów omega3. Podobno i bardzo dobrze się wchłaniają i nie są tak nietrwałe jak np. olej lniany. No i efekty są. Na szczęście produkt jest już dostępny w aptekach - i to internetowych :) Np. tutaj http://sklep.flc-polska.pl/p/7/8/omegaregen-cardio-250-ml-omegaregen-cardio.html Cena jest dość wysoka, ale jak przeliczyłem to na dawki to wyszło mi porównywalnie do tabletek.

Witam! Ja też od niedawna używam preparat OmegaRegen. Efekty są dobre. Choć cena jest wysoka, chyba sie opłaca. Jedyna sprawa jest taka, że wysyłka dosyć długo trwała. Wszystkim moge polecic kontakt bezposredni z firmą Estralinum w Warszawie, estralinum@gmail.com. Serdecznie polecam!!!

Gość Beata55

Witam, Omegę regen cardio poleciła mi znajoma. Czuje się zdecydowanie lepiej od kilku tygodni, a wcześniej wieczne zmęczenie i uczucie słabości. Ja zamawiam błyskawicznie w Poznaniu w firmie Indiana Botanic Gardens można kupić i w ciągu dwóch dni wysyłają.

Witam suplementy diety w tym kwasy tłuszczowe Omega 3 są pomocne tylko chwilowo . Jeżeli nie zmieni się podejścia do odpowiedniego odżywiania , oraz odpoczynku i trzymanie odpowiedniej formy to te suplementy to tylko ułuda , poprawa stanu zdrowia jest tylko chwilowa , za chwilę będziecie zdziwieni czemu to nie pomaga , wróci złe samopoczucie a stan zdrowia i tak się pogarsza , Zasada trzeba zmienić sposób odżywiania , odpoczywać dozować odpowiednie ćwiczenia , tylko wtedy będziecie zdrowsi , pozdrawiam serdecznie , piszę to bo mój znajomy myślał że jak będzie brał kwasy omega to się uchroni przed chorobami sercowymi , niestety nic to nie dało , nie zmienił trybu życia i co rusz ma albo zawał albo zwężenie żył zapchaniem cholesterolem , co rusz mu wstawiają nowe stęty .