Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Podejrzenie nerwicy przy drętwieniu rąk, lęku i kołataniu serca

Gość przestraszona

Rekomendowane odpowiedzi

Gość przestraszona

Boję się strasznie... Latałam po lekarzach, miałam ekg, echo serca i Holtera, na którym wyszedł mi jeden dodatkowy skurcz. Brałam przez pół proku BetalocZok25, słyszałam, że mam się nie bać, że mam żyć radośnie, bo jestem zdrowa... Ale ten jeden dodatkowy skurcz mnie strasznie stresuje... Ostatnio przestałam brać Betaloc w uzgodnieniu z lekarzem i nie mam już kołotań ani dziwnego uczucia zatrzymywania się serca, ale za to często ściska mnie w gardle, czuję niepokój, lęk, drętwienie rąk, mrowienie w ciele, czasami siedzę i się po prostu trzęsę jakby w środku. Te objawy miałam też przed odstawieniem leku, i to przez długi czas. Boję się też, bo miałam raz jedną noc, gdzie posłuchałam tętna i było ono podwyższone, wcale nie spoczynkowe, tylko wyższe, a wydawało mi się, że niczym się nie stresowałam. Zasnęłam dopiero, gdy mój pies się do mnie przytulił, tak to budziłam się co chwilę przepełniona strachem... Kolejnego dnia serce biło spokojniej, a dziś od rana znowu szybciej, źle się czułam, taki niepokój, i to serce znów bije szybciej niż normalnie, nawet gdy siedzę i nic nie robię. Jednak jak weszłam szybko na czwarte piętro, to nawet się nie zdyszałam, tylko czułam, jak serce bije szybko w piersi, tańczyłam chwilkę i biegałam i też nic mi nie było... Boję się spać, że znowu usłyszę przyspieszone bicie serca i pomyślę, że zaraz stanie się coś strasznego. Czasami czuję taką niemoc, jakby miało się stać coś strasznego... Pomóżcie proszę :(

Twoje lęki to niedobór magnezu.Zażywaj dziennie 4 tabletki MagneB6 jest to mleczan magnezu.Lęki , strachy powinny minąć po 2 tygodniach lub wcześniej.Po zatym niedobór magnezu występuję przy zakwaszeniu organizmu, kup w aptece proszek zasadowy i zażywaj wg ulotki.Do lekarzy nie chodź , szkoda pięniędzy i czasu ratuj się sama.Żeby magnez zadziałał musi być go sporo.Ja kupuje na allegro chlorek magnezu farmaceutyczny.

Acha i jeszcze jedno trzęsienie się w środku jest związane z tasiemcem. Prawie każdy ma tylko lekarze to wysmiewają.Ja zakupiłam yoemesan , zażyłam i wyszly ze mnie 2 tasiemce .Na drugi dzien już nic mi się nie trzęsło w organiźmie. Najlepsze są proste rozwiązania i logiczne, a nie latanie po ludziach którzy nie wiadomo jak uważali na wykładach a i tak profesorowie nie uczą studentów i pasożytach.