Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! obecnie mam następujące objawy -częste nie równe bicie serca, szczególnie w nocy. Często nie mogę przestać spać. Boje się, że zaraz dostane zawału. - lekkie bóle w klatce po lewej stronie, ale lekkie. - często w trakcie tego mam tak, że nie mogę oddychać, tak jakbym nie mógł złapać tchu. - od czasu do czasu, przez to mnie też przeczyści, jednak bez wymiotów. poza tym wszystko dobrze, nie poce się, nie mam zawrotów głowy. Nie mam omdleń. zacząłem brać Potas i Kelp(Jod) Jod biorę od roku, bo mam podejrzenia niewydolności tarczycy. Jak wezmę te 2 składniki to czuje się dużo lepiej. Regularnie trenuje, biegam, siłownia. Jem normalnie, jednak i tak nie mogę zejść poniżej 88kg, przy 180cm wzrostu. Stąd moje podejrzenie o tarczyce. Poza tym nie biorę żadnych leków, nawet jak mam grype to leczę się naturalnie i grypy przechodzę szybko 2 dni max. Mam bardzo stresującą pracę, i zauważyłem że od roku jestem bardzo nerwowy. Chce się wybrać po badania na tarczyce, a zapytać chciałem jakie dodatkowe badania zrobić? Jak myślicie? potem chce się wybrać z tym prywatnie do kardiologa(z powodu pracy nie mam czasu czekać w przychodniach) z Wrocławia i chce mieć wszystko pod ręką, aby wykorzystać czas - wiadomo nie są tani. Są tu jacyś kardiolodzy z Wrocławia? Chętnie się umówie. prosze o opinie co to może być dziękuje.

Gość Marcin2555

Ja mam podobne objawy co ty wrecz identyczne lekarz zrobil mi wszystkie badania i wyszlo podwyrzszone ths 3.6 to znaczy ze moze cos byc z tarczyca niedoczynnosc dokladnie tylko ze znowu objawy wskazuja u mnie na nadczynnosc czyli ths powinno byc niskie ale ogolnie iz zrobic badania niecyh ci lekarz da skierowanie i zobacz jakie masz ths

Hej! fajnie, że nie jestem sam z problemem, lecz oczywiście nie fajnie że masz takie objawy. Wiem co przechodzisz! Np rwane spanie i w sumie tylko 2 do 3 godzin snu. Przez tydzień człowiek wykończony. Ja jakbym znalazł tymczasowe rozwiązanie na te problemy mianowicie jod+potas. Jednak, jak piszesz że masz nadczynność to Jod nie wskazana, bo masz już za dużo. Ja zauważyłem nie dobór Jodu nad morzem, gdzie od razu poczułem się lepiej, miałem też (ku uciesze mojej dziewczyny:) bardziej ochotę na sex. Nadmienie, że przy niedoczynności spada popęd i to znacznie. Obecnie ratuje mnie tylko ten Kelp Wracając do tematu to chciałbym Cię zapytać: 1. Od kiedy masz objawy? Jak regularnie występują u Ciebie klekotania? 2. Uprawiasz sport? Ja przed momentem wróciłem z biegu 4 km i czuje się świetnie (odpukać) ale wiem, ze może mnie złapać szybko. np dzisiaj wstawałem o 5 bo znowu się zaczęło i o 9 rano. Po zażyciu mixu przeszło. 3. TO PYTANIE WYDA CI SIĘ GŁUPIE!!! ALE JEST DLA MNIE WAŻNE Czy jesteś w związku gdzie wydaje Ci się, że to nie to?, albo czy leży Ci coś na sercu związanego z rodziną, że wiesz że coś jest źle, że wiesz że możesz coś poradzić, ale siedzisz cicho bo myślisz że tak lepiej?

Objawy mam o 2 tyg zaczeło sie o tego te pusl mi skoczyl o 150 i wzielo mnei pogotwie i od tamtego momentu masakra a w zwiazku nei jestem i nei uprawiam zanego sportu bo sie boje zeby zawalu z tym nie dostac biore cardiofil na poprawe pracy serca dzis ide z wynikami do lekarza a jak czesto mnie to chwyta praktycznie caly czas jestem rozdrazniony i rozklekotany od srodka i tak baro mocno serio najgorszy jest lek ze za chwile sie cos zrobi i beize kapa

Dzięki, współczuje Ci na prawdę!!! u mnie trochę lżej to przechodzi. Nie równą pracę serca zauważyłem od 1 stycznia, w tym czasie też przytyłem tak 97kg. myślałem że to przez to, teraz ważę 88 i dalej. Sytuacja sie nasila, np dzisiaj w nocy obudziłem się o 3 rano i czułem jak mi oko samo łzawi, tak mocno. do tego doszło takie dziwne uczucie, jakbym miał zaraz z siebie wyjść, muszę wtedy się ruszyć i wsiąść głęboki oddech. Do tego zaczęło mnie grzać w klatce piersiowej. Już myślałem ze to zawał. Ale sie uspokoiło. Nigdy w mojej rodzinie nie było problemów z sercem. nie wiem już co to może być, w środę dopiero jestem umówiony do lekarza. Ide prywatnie. moze ktoś coś dopomoże?

Gość pawelek193

Witam mam problem mianowicie czuje ciągłe duszności dziwne uczucie w klatce jak by ucisku czasami zalewam sie potem ciśnienie mi skacze serce wali ale to chyba na tle nerwowym jak ten atak lęku mija czuje sie dalej źle dalej mam ten ucisk dziwny posmak śliny duszności i lęk nie wiem co to wszystkie badania w zeszłym roku wyszły ok a problem zaczoł sie około 2 miesięcy temu dodam również że podobne lecz znacznie mniejsze problemy miałem na poczatku ubiegłego roku na przełomie wykrycia zespoły barlowa.. co to może być ? mam 20 lat waże 81 kg mam 191 cm wzrostu.. dodam że mam zawsze zimne i zapocone dłonie. od niedawna zauważyłem wyższe ciśnienie i dostałem axtil i bisocard 2.5 mg po pół tabletki *doraźnie* w razie wyższego ciśnenia teraz oscyluje ono w granicach 130-150/60/80 w zależności od pory dnia tętno w 60/70 nieraz poniżej 60

Witam.w moim przypadku to były objawy częstoskurczu komorowego, objawy dokładnie takie same jak u Ciebie,a po wszystkim dodatkowo odczuwa się potrzebę oddania moczu. U mnie taki częstoskurcz trwa czasami kilka godzin ale przechodzi albo samoistnie albo w szpitalu. Dodam ze mam także zespoł Barlowa z wypadaniem obydwu płatków oraz umiarkowaną niedomykalność mitralną i mnóstwo innych zaburzeń rytmu serca. Dobrze by było w Twoim przypadku złapać takie coś w EKG albo w holterze.

Gość paweleczek193

Miałem robionego holtera 12 listopada 2012 średni rytm 96 wyszło mi tylko że miałem 1 pojedynczych nadkomorowych pobudzeń przedwczesnych 23 tachkardii 7 pojedynczych przedwczesnych pobudzeń komorowych reszta wyszła elegancko ze względu na tą tache dostałem bisocard 2.5 połowę tabletki rano zażywam sobie skąd to tętno 60 odrazu poczułem sie lepiej po odpowiedzi.. czy te częstoskurcze są groźne ? dodam że z rodziny wszyscy bagatelizują mój problem z uwagi na to że jestem troche przewrażliwiony na punkcie zdrowia i nie mam poprostu z kim o tym porozmawiać przeżyłem dość duży stress za czym ciągło sie dość częste spozywanie alkoholu ale od kąd zaczeły sie problemy papierosy alkohol i reszte świństwa odłożyłem na bok niestety lekarz pierwszego kontaktu sam nei wie jak mi pomóż i wysłal mnie do reumatologa bo podejrzewa bolerioze nie stać mnie na prywatne badania więc muszę czekać do 28 na wizytę a żyć sie nie da... zażywam jeszcze Apargin 2.5 z 100 razy miałem wrazenie że zaraz zejde i miałem ochote zadzwonić na pogotowie oczywiście przed tym mówiłem mamie która odpowiadała uspokój sie mijał pewien czas i przechodził ten napad ale wciąż ta duszność i to dziwne uczucie w klatce.. mam ciśnieniomierz *microlife* i czasem przy pomiarach zdarza sie że wykryje arytmie ale to rzadko sam nie wiem co robić ;/

Ja bym proponowała udać się do kardiologa,ale dobrego kardiologa i on powie co Ci dokładnie dolega.Z tego co się orientuję to taka ilość zaburzeń dodatkowych nie jest groźna dla życia,bo takich pobudzeń musi być powyżej 200. Według mnie w Twoim przypadku możliwy jest ten napadowy częstoskurcz i dlatego czujesz to wszystko.Częstoskurcz nadkomorowy nie jest grożny dla życia,gorzej z częstoskurczem komorowym,który nieleczony często kończy się śmiercią.Dlatego dobrze byłoby wiedzieć jakiego dokładnie rodzaju masz zaburzenia. I dlatego za każdym razem jak będziesz miał objawy j.w. leć do najbliższej przychodni na EKG.

Gość paweleczek193

Dzięki wielkie troche sie uspokoiłem.. nie wiem czy to też możę być na tle nerwowym? generalnie czuje to prawie cały czas praktycznie bez przerwy może pare dni spokoju potem znów to samo i tak w koło coraz gorzej... :( wariuje i mam wrażenie że nikt mi nie chce pomóż.. nie chodze do szkoły.. przykładowo wczoraj czułem sie dobrze do czasu aż miałem iść na studniówkę gdy już dotarłem na miejsce była masakra serce waliło nie mogłem złapać oddechu po chwil przeszło ale i tak zadzwoniłem po transport i uciekłem do domu zamknąć sie w pokoju gdzie jest mi najlepiej olałem wszystkich znajomych bo boje sie wychodzić z domu.. śpie w sumie bez zarzutu.. lekarz pierwszego kontaktu uważa że wszystkie wyniki ok tylko ta bolerioza bo miałem kleszcza w kwietniu 2012 ale wątpie żeby to przez to.. naprawde odchodze już od zmysłów

Gość paweleczek193

Właśnie też przeglądam i też tak myślałem ale nie wydaje mi sie bo coraz dziwniejsze te objawy.. najgorsze jest to że nie wiem gdzie mam z tym iść kto mi może pomóż chociaż troche wyeliminować tą przypadłość :(

Bolerioza czemu nie!! Ja byłam w tym roku na ablacji w Aninie i też pierwsze o co mnie spytali to to czy miałam kleszcza!Więc w sumie całkiem możliwe! Wiesz co,ja jutro będe wieczorem na necie to mozemy spokojnie na ten temat pogadać jak chcesz,bo dziś u mnie w domu rodzinna impreza i muszę udostępnić pokój siostrze i szwagrowi:) jeśli będziesz chciał pogadać to jutro nie ma problemu pisz na forum i jak zobaczę to podam Ci priv :) A na razie głowa do góry i nie myśl o tym bo sam siebie nakręcasz :) dobranoc

Samemu z nerwicy nie da się wyleczyć:( wiem bo sama ją mam. też mam częstoskurcz i obawa że coś może mi się coś stać powoduję że sama boję się gdziekolwiek wyjść. wchodzę do sklepu oblewa mnie pot , serce zaczyna kołatać a ja od razu wpadam w panikę... a moi najbliżsi uważają że sobie to wymyślam

Wszystkie objawy wskazują raczej na nerwice. a jeśli chorujesz na serce to tym bardziej jest to możliwe. od 6 lat choruję na serce przy tym nabawiłam się takiej nerwicy że obecnie sama boję się gdzieś wyjść żeby nic mi się nie stało na ulicy. to jest straszne żyć z takim czymś... ale pomóć może tylko specjalista bo samemu nic się nie zrobi:(