Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Osłabienie, ucisk w gardle i przyspieszone bicie serca

Barbarita

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich! widzę jednak że nie jestem sama szukam pomocy:( mam dziwne dolegliwości takie jak przyspieszone bicie serca,osłabienie,ucisk w gardle,czuje sztywną szczękę, jest mi raz zimno raz gorąco,myślę ze zaraz umrę mierze cisnienie pare razy dziennie, boję się zostawać sama w domu boję się jechać autobusem bo nie wiem kiedy to wróci chce być taka jak dawniej lekarze twierdzą ze to na tle nerwowym nie ufam im nie wiem jak sobie z tym radzić raz jest lepiej raz gorzej. Dostawałam różne leki nawet od serca nie wiem co już mam brać. Ostatnio dostałam Zomiren SR biorę go doraznie nie chce go brać bo uzależnia ale czasem muszę dziś tez juz go wziełam żle sie czułam czasem mam wrażenie ze ludzie patrzą na mnie jak na wariatkę a ja naprawde zle się czuję ;(

Witam! Opisane przez Panią objawy najprawdopodobniej mają etiologię psychogenną. Dlatego też powinna skonsultować się Pani z lekarzem psychiatrą. Dla pewności, w celu wykluczenia schorzeń kardiologicznych proszę także skonsultować się z lekarzem kardiologiem. Proszę także pamiętać, że lek Zomiren SR nie powinien być stosowany przewlekle, ponieważ ma potencjał uzależniający.