Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Propranolol w tabletkach na migrenę

Gość Iwona

Rekomendowane odpowiedzi

Lekarz przepisal mi te tabletki na migrene.Biore 2 razy dziennie po 1 tabl.Niepokoi mnie jednak fakt ze sa to rowniez tabletki na nadcisnienie.Odkad biore te tabletki moje cisnienie jest bardzo niskie(80/50),jestem senna i boli mnie glowa.Czy to normalne?A moze powinnam zmniejszyc dawke?
Witaj. Skonsultuj to z lekarzem lub weź połowę tabletki zamiast całej. To 10 czy 40 mg tabletka? Znam to uczucie po zazyciu propranololu gdy cisnienie spada ponizej normy - to nic przyjemnego. Uważam że lek nie jest dobrze dobrany skoro dostałaś go w celu leczenia migreny a boli Cię po nim głowa. Pozdrawiam. Mirek
witam...ja tez stosuje ten lek od jakiegos czasu w z wiazku z moja kochan migrenka...Lekarz przepisła mi połowe tableti (10mg) leczenia przewlekłego ale powiem, ze mimo takiego zazywania zdazały sie ataki,wiec postanowiłam zazywac wtedy gdy mam atak... chciałabym dodac, ze czasami to mi po,aga a czasami musze zazyc jeszcze lek przeciwbólwy, który o dziwo pomaga...uwazam. ze kazdy z nas musi wypraktykowac na sobie dany lek i dana dawke...wiem tez z doswiadczenia, ze nie mozna zaywac go za duzo bo spowalnia serce powodujac zawroty głowy...itp jak na razie jestem zadowolona z niego poniewaz dał mi nadzieje na lepsze jutro...a powiem, ze nie pomaga nic innego a leki na migrene sa bardzo drogie...doam jeszcze ze jestem meteopata...wrazliwa na spadek cisnienia ....ostatnio zauwazyłam, ze moja migrena zaczeła sie pogłebiac dochodza zawroty głowy i mdłosci biore ołowe lub cała i pomaga...a jak nie to cos na ból i zyje....pozdrawiam
Ja mam również mam przepisane te tabletki na serce mam niedotlenienie serca i często mnie łapie, pompka się włącza i zaczyna strasznie walić serce i trzyma mnie nawet 3godz jestem wykończona, pierw uciekam na łózko bo inaczej bym zemdlała. za gardło mnie ściska ręce drętwieją tak mocno wali serce że mało nie wyskoczy i nie wiem co to jest i jak przestanie jestem tak zmęczona, może mi ktoś doradzi co mam robić.