Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szybkie bicie serca, osłabienie, zawroty głowy i lęk

Gość Pawel37

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu mam problem z szybkim biciem serca zwłaszcza rano. Średni puls 110. Przy tym jestem osłabiony, śpiący mam zawroty głowy co powoduje u mnie lęk. Nałożyło się to z faktem, że w znacznym stopniu ograniczyłem palenie papierosów i zupełnie odstawiłem alkohol, choć dużo go nie piłem ( ok. 2 piwa dziennie ) Nie wiem co się ze mną dzieje. Zaczynam się bać. Ciśnienie mam w normie 120-130/70-80 za spawa VALSACOR-u 80mg dziennie rano. Czego to może być objawem ? Pomocy.

Dodam jeszcze, ze dzis po powrocie do domu musialem przeniesc worek o wadze ok 25 kg. Zadyszki nie mialem ale puls skoczyl do prawie 160 a ja mialem umiarkowene zawroty glowy. Czy przyczyna tego koze byc przeziebienie z ktorym borykam sie od tygodnia ? Aczkolwiek taki stam mam juz od ok roku. Badania kardiologiczne mam ok. Puls z rana po przebudzeniu ok 60-70. Wieczorem przed spaniem ok 70-80. Niby ok ale w ciagu dnia min 100 a podczas umiarkowanego wysilku jak chodzenie 120-130 a przy wchodzeniu po schodach nawet 150. Macie jakies sugestje ? Dodam jeszcze, ze mam siedzacy tryb zycia i ogolnie malo sie ruszam. Nadwagi nie mam 85 kg przy 183 cm

Paweł,z całym szacunkiem,jeśli we krwi nie byłoby wody,wówczas zamiast serca pompy mielibysmy serce wentylator.Na tym forum powiedziano,że należy wypijać 30 ml wody na kg wagi.Policz ile pić powinieneś.Jeśli porównanie z pompą Ci nie odpowiada,może lepsza będzie matka trojaczków usiłująca nakarmić całą trójkę w tym samym czasie niedostateczną ilością pokarmu.Na tym forum,skarżył się nastolatek,który podejrzewał u sienie arytmię,a lekarz kazał mu się zgłosić za miesiąc,ale w tym czasie pić więcej wody.