Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uciskowe bóle głowy, sztywność karku i drętwienie języka

karolina78

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Musze sie z kims podzielic moimi obawami. Nie wiem co mi sie dzieje, jestem przerazona:( Nie potrafie juz normalnie zyc. W sobote bylam u psychoterapeuty , ktory zdiagnozoawl u mnie nerwice lekowa. Pomimo tego ciagle sie boje , ze to co mi sie przytrafia to jakas straszna choroba, np: rak mozgu lun stwardnienie rozsiane. Pierwsze problemy z moim zdrowiem zaczely sie juz w 2007 roku. Od 3 miesiecy objawy sie nasilily i przechodze dramat. Moje cale cialo jest chore, codziennie mam uciskowe bole glowy (jakby uczucie obreczy na glowie), dziwne napiecie w oczach, sztywnosc karku ( jakby gorset), bole obreczy barkowej i rzuchwy, dretwienie jezyka, prawej stopy, czasami kolotanie serca i dziwny scisk w zoladku, podczas ziewania nie moge sie **wyziewac** do konca jakby cos blokowalo i scisk w gardle co konczy sie oslabieniem w nogach, dodatkoow rece jak z olowiu, ciezkie i oslabione. Podczas atakow jest jakas taka oglupiala, mam dziwne uczucie nieralnosci. Co najgorsze kazdego wieczora ogromne leki i niepokoj bez zdefiniowanej przyczyny, w nocy zrywam sie kilkakrotnie w strasznym stresie, mam wrazenie ze nie widze na oczy ( ale to tylko wrazenie) Dodam , ze wszystkie te objawy wystpuja w roznym czasie i zamiennie. W przyszlym tygodniu mam tomograf mozgu, lekarz stwierdzil , ze musze go zrobic , bo sie wykoncze psychicznie. Przepisal mi xanax, po nim wszystko przechodzi jak reka odjal i czuje sie zupelnie normalnie. To mnie pociesza, gdyz wydaje mi sie , ze gdyby to byla jakas straszna choroba neurologiczna , to chyba xanax by nie pomogl. Blagam napiszcie co o tym sadzicie, potrzebuje wsparcia, juz dluzej tak nie moge......nie chce mi sie zyc.

Witam Jak myslicie co to moze byc? codziennie mam uciskowe bole glowy (jakby uczucie obreczy na glowie), dziwne napiecie w oczach, sztywnosc karku ( jakby gorset), bole obreczy barkowej i rzuchwy, dretwienie jezyka, prawej stopy, czasami kolotanie serca i dziwny scisk w zoladku, podczas ziewania nie moge sie **wyziewac** do konca jakby cos blokowalo i scisk w gardle co konczy sie oslabieniem w nogach, dodatkoow rece jak z olowiu, ciezkie i oslabione. Podczas atakow jest jakas taka oglupiala, mam dziwne uczucie nieralnosci. Co najgorsze kazdego wieczora ogromne leki i niepokoj bez zdefiniowanej przyczyny, w nocy zrywam sie kilkakrotnie w strasznym stresie, mam wrazenie ze nie widze na oczy ( ale to tylko wrazenie) pozdrawiam

Poczytuję porady psychologa i jestem zniesmaczona .Pani psycholog jeśli już pani siada do komputera żeby napisać odpowiedz to prosze chociaż w paru zdaniach napisać jak można sobie radzić z takimi objawami jesli już wystąpią na tle nerwowym a nie że trzeba zrobić badania ..................W 99 procentach jest odpowiedz -to może świadczyć o nerwicy ale idz i zrób badania .Tak to może odpowiedzić laik czyli ja a nie psycholog .