Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Kamea zrób sobie BIELUCHA to ci przedzie nerw :) pieczemy biszkopt z 5 jaj (wszystkie umiemy:) wystudzić, ok 2 kg jabłek (renety, antonówka - takich do rozpieku) obrać pokroić na 8-ki udusić, gdy będą rozpieczone dodać 1 budyń śmietankowy bez cukru rozpuszczony w ok 1/2 szklanki wody , wlać do pieczonych jabłek (cały czas jabłka na malutkim ogniu), gdy masa zgęstnieje (ok 2 minuty) odstawić garnek z ognia dodać 2 galaretki (suche) agrestowe lub cytrynowe - dokładnie wymieszać, gdy trochę przestygnie wyłożyć na biszkopt, gdy jabłka wystygną ubić 1/2 l śmietany 30% (ja robię z łaciatej) z 3 śmietan - fixami, 1/2 szklanki cukru pudru, na koniec gdy śmietana jest ubita dodać 2 serki bieluchy zwykle bez dodatków, wymieszać wyłożyć na zimne jabłka, posypać tartą gorzką czekoladą SMACZNEGO nie mogę dziś wystartowac chce mi się spać, poszłam wczoraj późno na spoczynek, głowa mi nie pracuję jestem otępiała , serce zmeczone no i ta pogoda .....

Podaję jeszcze przepis na sałatkę *warstwową* 2 filety z kurczaka pokroić w kostkę, usmażyć z przyprawą gyros, wystudzić, wyłożyć do salaterki (najlepiej szklana wtedy widać ładnie warstwy) następnie polać ketchupem oraz zrobić kleksy z majonezu , -warstwa kukurydzy -kleksy z majonezu -cebula czerwona w kostkę -kleksy z majonezu -jajka w kostke -kleksy z majonezu -ogórek konserwowy w kostę -kleksy z majonezu -fasolka czerwona z puszki -kleksy z majonezu -warstwa kapusty pekińskiej -kleksy z majonezu -całość przykryć startym żółtym serem, można udekorować troszkę pomidora lub natka z pietruszki lub szczypiorek nam smakuje życzę smacznego

Dora sałatke zapewniam ze zrobie jutro,smaka mi zrobiłas ze hooo. ja to wole robic takie cuda niz piec ,mało potrafie piec ,no sernik ,szarlotke ,biszkopt to tak ale nigdy mnie nie ciagnęło do pieczenia,szkoda ze córki juz niema tu w domciu ,bo Ona super piekła,jej tesciowa to mistrzyni swiata w pieczeniu,nawet wesela obsługuje z ciast. a co do samopoczucia to przestawiło mi sie spanie w nocy siedze do 1 lub 2 a rano spie jak zabita,a wczorajszej nocy miałam takie dreszcze i i mokra byłam jak diabli,ruszyc sie nie mogłam. a ogolnie idzie zyc. dzis maz przywozi wnusie,i bedzie babski wieczór jak to Ona mówi. miłego dnia.

*Dora ja biore sie do odpisywania :::) tez wole ja Kamea* robic salatki no ale upiec tez trzeba i zawsze mi wychodzi tylko ze nie bardzo lubie. U mnie na wylocie* do kolezanki comiesiecznej wiec dre morde dzis na wszystkich co mi podejda pod nogi hehe i leb mi napiepsza az szczela!! tak bedzie przez 4 dni conajmniej! jutro mam jechac z corka na badania bo ziec idzie do pracy ale salatke tez postaram sie zrobic.