Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rozdrażnienie, wysokie tętno i duszności

Gość Macin

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie objawy czuje sie od sodka rozdazniony strasznie wysoki puls do tego w ganicach 110 uderzen zawze zaczyna sie tak ze zaczynam sie czuc od srodka strasznei rozdrazniony i mieze puls a tu bach 110-115 czasem uczucie ze nei umie zlapac oddechu bo podchopdzi mi to pod gardlo tak jakby mieliscie podobny problem prosze o jakies porady

Skończcie z tą nerwicą...Najpierw trzeba pójść do lekarza, zwłaszcza jeśli objawy sie powtarzają - to mogą byc hormony, to może być cokolwiek... Zasada jest taka, że najpierw wyklucza się choroby somatyczne a dopiero potem stawia się diagnozę zaburzenia nerwicowe (i to równiez powinien zrobić lekarz specjalista) Jeden z lekarzy u któego byłam, zresztą nie on jeden był zdania, że to nerwica (często jak widzi się młodego człowieka zaaferowanego stanem swojego zdrowia na odczepnego rzuca się diagnozę nerwica) i tu wtopił - żadne leki uspokajające nie pomogły... psychiatra ani nie potwierdził ani nie podwazył tej diagnozy wraz z innym lekarzem polecili mi za to przeprowadzenie eksperymentu polegającego na zażyciu leków uspokajających podczas napadu tachykardii, szarpnięć etc... dostałam recepty na bardzo *fajne* tabletki po których czułam błogostan i ślina ciekła mi z ust niestety z sercem dalej to samo a nawet gorzej... to samo po opiatach barbituranach benzodiazepinach i innych tym podobnych (w tym meliskach validolach kalmsach i innych badziewiach) nawet podczas znieczulenia ogólnego (narkoza) wystąpiła u mnie tachyarytmia - trudno więc mówić o zaburzeniach nerwicowych, chyba, że mam atak paniki po każdym posiłku, wysilku fizycznym, w nocy oraz podczas znieczulenia ogólnego bo do takiego absurdalnego wniosku by się to sprowadzało... Nie twierdzę, że trzeba z uporem maniaka doszukiwać się choroby somatycznej (co gorsza w internecie) bo czasem validol w zupelności wystarczy, ale dobrze jak zadecyduje lekarz...

Gość Aneta32

Ja też od niedawna się tak czułam skończyło sie na tym że miałam uderzenia gąrąca leki i było mi słabo,pierwszym lekarzem jakiego odwiedziłam był lekarz rodzinny to był piątek,a w poniedziałek wylądowałam już U kardiologa to właśnie On przepisał mi BIBLOC 0.5 TABL.NA NOC.