Gość martak Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Czy jest na forum ktoś kto zmaga się z trombofilią? Lub podobnymi zaburzeniami krzepnięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza
kakulka21 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Witaj Martak ja jeszcze nie wiem czy mam trombofilię bo narazie zrobiłam badania czynnik v leiden i protrombina i wyszły ujemnie czyli że nie mam tej mutacji ale jeszcze nie robiłam tych białek c i s bo jestem obecnie na warfinie i podobno jak się go bierze to wynik nie wyjdzie prawidłowy,jestem po zakrzepowym zapaleniu prawej nogi, a ty już masz zdiagnozowaną trombofilię ?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość martak Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Nie mam jeszcze stwierdzonej. Ja jestem po zakrzepicy żyły szyjnej wewnętrznej i podobojczykowej lewej - co jak sądzili lekarze było powikłaniem po wszczepieniu stymulatora - Miałam dużo przygód z INR w trakcie brania acenokumarolu, byłam więc 4 miesiące na Clexanie teraz biorę Aspirynę 100 profilaktycznie. Ja mam nieprawidłowy poziom białka S. Reszta badań nie była robiona. Cytuj Odnośnik do komentarza
kakulka21 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 No to masz już dobrze ,nie bierzesz tych typowo rozrzedzających leków,ja jestem jeszcze na warfinie ale pod koniec roku też może mi odstawią,ale nie powiem mam stracha jak to będzie bez leków ,nie chciałabym nawrotów,tego się boję ,noga czasami mnie boli,mierzę też ten inr ,tez mi się waha ,raz jest za wysoki ,raz za niski i tak wkółko,mam nadzieję że wszystko bedzie dalej dobrze,a Ty jak długo chorujesz ? i czy długo już jesteś na samej aspirynie i jak się czujesz,? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość martak Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 U mnie zakrzepica pojawiła się po wszczepieniu stymulatora, ze względu na to, że biorę jeszcze inne leki to stosowanie acenokumarolu mogło u mnie skończyć się śmiercią. Został odstawiony, gdy INR był tak wysoki, że zabrakło skali w laboratorium i miałam krwotoki z nosa i z dziąseł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość martak Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Ogólnie choruję od dziecka - mam teraz 21 lat - zakrzepica wyszła w styczniu i wtedy zaczęli się interesować krwią. Na aspirynie jestem już kilka m-cy. Cytuj Odnośnik do komentarza
kakulka21 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Ja również choruję od stycznia,dostałam zakrzepicy po zabiegu operacyjnym na miednicy małej i od tamtej pory się z nią borykam ,na początku byłam załamana ,ale teraz inaczej już na to patrzę,nabrałam dystansu i mam nadzieję że powoli wyjdę z tego ,jeśli się wogóle da z tego wyjść:(,musimy być dobrej myśli że powoli choroba odpuści Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość martak Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 I tak długo bierzesz antykoagulanty??? Ja brałam 4 mies. Cytuj Odnośnik do komentarza
kakulka21 Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Tak jeszcze biorę ,u mnie lekarze powiedzieli że leczy się to od pół roku do roku antykoagulantami a ja je biorę od maja a wcześniej byłam4 miesiace na clexanie i teraz może na koniec roku mi odstawią,ale to też lekarz nie powiedziała że na pewno,pod koniec listopada mam wizytę to zobaczymy co mi wymyśli Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość martak Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 To trzymam kciuki żeby wreszcie odstawili leki. A poza tym to nie ma nikogo kto ma problemy z krzepliwością krwi? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość JOANA Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Witam, u mnie stwierdzono trombofilię. W kwietniu przebyłam zakrzepicę zyły odpromieniowej i zator płucny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pawel290784 Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Mam 28 lat i rozpoznaną trombofilię wrodzona. Przyjmuje Acenokumarol i co 2 tyg. kontroluje INR. Dowiedziałem się o tym pół roku temu. Rok temu zachorowałem na wirusowe zapalenie opon mózgowych i mózgu. W szpitalu w którym leżałem doznałem udaru (zakrzepicy wewnątrzczaszkowej żylnej zatokowej. Okazało się, że przyczyną mojego nagłego pogorszenia się stanu zdrowia jest trombofilia. Byłem pod opieką angiologa i neurologa. Po 3 tomografii głowy zmiany po udarze żył mózgu cofnęły się Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi