Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich............ Jestem tutaj nowy i chcialbym sie doradzic w jednej sprawie. A mianowicie od jakiegos czasu mam ucisk kolo skroni a raczej pod skroniami i czuje dretwienie lub pieczenie policzka lewego. podejrzewalem stan zapalny zeba ale te objawy zmniejszaja sie po zarzyciu proszkow uspokajajacych. Procz tego mam drgawki,raz jest mi zimno raz duszno,poce sie a za chwile to mija. teraz piszac swoje objawy czuje lekki ucisz pod zatokami ale jest ok. Wieczorami sie strasznie poce i mam wrazenie ze glowa mi eksploduje. przepraszam za taki nielad w moim poscie ale ciezko skladnie pisac o czyms takim. prosze o jakies rady.... dziekuje

MAx posłuchaj, ja też mam takie same objawy głowy jak Ty! Mam 28 lat i również stwierdzoną nerwice lekową.Teraz ucisk w skroniach mam od Wtorku 6.11.2012 , wczoraj byłem na pogotowiu podali paracetamol , później ketanol i nic nie pomogło. 2 miesiące temu bolała mnie w skroniach głowa około 2 tygodnie identyczne objawy jak Twoje ! , zrobili mi TK głowy i nic, przeszło samo. Lekarze są bezradni, mówią ze to nerwica, obawiam się , że nic nie zrobisz , musisz czekać aż przejdzie , ewentualnie jak Cie mocno boli to idź do rodzinnego niech da skierowanie do neurologa , wtedy jedź na Izbę przyjęć neurologiczną , tam się Tobą zajmą zrobią badania Rezonans Głowy , bądź TK głowy ( raczej bardziej szkodliwe ze względu na dawkę promieniowania ). Powinni obowiązkowo Morfologie Krwi z rozmazem ręcznym , CRP , OB czy nie ma stanu zapalnego w organizmie, w dodatku Glukoze , czy nie masz cukrzycy i Kreatynine oraz EGFr prametr filtrowania nerek , czy są wydolne ;) Ewentualnie jak mocno uciska w skroniach to bezposrednia na IP Neurologi... czy sprawdzałeś sobie cisnienie tętnicze? Czy chorujesz na Coś ? Życzę powodzenia Łukasz

Witam cie i dziekuje ci za odpowiedz. nie robilem nic narazie bo bylo wszystko ok do tej pory. teraz zapisalem sie do lekarza ale musze czekac miesiac na wizyte,jestem w Irlandi i ty ciezko co kolwiek zalatwic a lekarze na wszystko daja PARACETAMOL. narazie wieksze objawy zniknely,troche szybciej mi bije serducho i mam jeszcze delikatny ucisk w policzkach,mam proszki uspakajajace LABROFARM i po nich mam spokoj na pare godzin. Dziekuje ci jeszcze raz za odpowiedz i pozdrawiam...

Hey ja mam to samo od Kilku tygodni czasem przechodzi ale wraca dretwieje Mi so tego czesc kolo Nosa ... Te uciski na skroniach masakra...dochodzi Mi czasami plama przed oczami wygloda jak bryland... Rez u mnie niedadzom nic innego jak parazetamol;(((( i sama doszlam ze to na tle nerwowo lekowym damy rade pozdrawiam

Witam ja niestety choruje na te dziadostwo juz dlugo nerwica lekowa z polaczeniem ze stanami depresji zmora jakis malo. Czesto takie objawy ucisku sa przy nerwicy lekowej jak i chorobom oczu typu zespol suchego oka. Obecnie mam nawrot podejrzewam ze tez zespol suchego oka tylko ze po za uczuciem ciala obcego w oku ,to za to pieczenie oczu jak zamykam najgorzej w nocy do tego dziwny ucisk na skroniach i czasami bole oczu. Biore estitalopranu activis i krople kupilem hyale duo cos takiego akurat krople kupilem w Belgii.ale jak na razie bez wiekszych efektow.