Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszenie się i zamroczenie po przebudzeniu

Gość Antenkaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku dni czuję, że nie mogę *do końca* nabrać powietrza w płuca. A wczoraj w nocy wystraszyłam się strasznie, bo śniłam, że się duszę, a po przebudzeniu (zaraz po tym, jak zaczęłam się dusić) miałam takie mroczki przed oczami, że myślałam, iż nie jestem w pokoju, a nad gołym, gwieździstym niebem. Dzisiaj też czuję się słabo. Gdy tylko chcę szybciej spacerować czuję ucisk w klatce piersiowej, jakby był na niej kamień. Od jakiegoś czasu zdarza mi się nie nabierać powietrza przez kilka sekund, pewnego razu w nocy bałam się zasnąć, bo czułam zupełnie jakbym nie miała odruchu, dzięki któremu wdycham powietrze. Po prostu po wydechu przez kilka sekund NIC! Zaczynam się tego bać. Piję czasami, ale bardzo mało, okazyjnie, palę ok. 5 papierosów na dzień, a przez tą sytuację prawie wcale. Co to może być? Nerwica?

Miałem dokładnie to samo co ty, normalnie uczucie jakbym sam musiał wymuszać oddech a szczególnie wdech bo inaczej się uduszę ( i ty pewnie tak samo ?) Okropne uczucie masakra.Wiem że łatwo jest mówić ale nie wpadaj w panikę nie udusisz się, i jest to objaw postępującej nerwicy niestety...bynajmniej u mnie tak to postępowało m.in.Masz jeszcze jakieś inne dolegliwości oprócz tego.?