Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Artur 1985

Witam wszystkich mam 27lat.. Bedę szczery i proszę o wyrozumiałość. i odrazy przejdę do rzeczy. w 2010 roku pierwszy raz spróbowałem amfetaminy i tak zacząłem brać 2-3razy w tygodniu, czasem co dzień a czasami przez 2-3tygodnie w ogóle, do tego zacząłem palić trawkę i jak to się mówi była fajna faza. jakieś 5-6 miesięcy temu spróbowałem kokainy, raz drugi i trzeci, aż pewnego pięknego dnia robiłem auto w garażu byłem pod wpływem amfetaminy, wszystko wziąłem w bardzo małych ilościach. i zapaliłem trawki do tego, pamiętam chyba też wtedy troszkę kokainy parę godzin przed zażyłem), aż nagle poczułem takie uderzenie gorąca , duszności, i jakbym wyszedł z siebie dosłownie,nie mogłem zapanować nad sobą i ogarnął nie wielki strach, złapałem sie kuzyna i krzyczałem do niego BOZE CO MI SIE DZIEJE CO MI JEST, trwało to może około minuty, po 2godzinach znów to coś wróciło i też trwało jakaś minute. Od razu przestałe cokolwiek brać i nie biorę do dzisiaj, lecz od tamtej pory przez jakieś miesiąc zauważyłem wysokie ciśnienie, czasem nawet 150 na 90, nie wiem czemu ale nie poszyłem do lekarza tylko do psychologa i powiedziałem co mi się stało, a co najgorsze straciłem taka chęć do roboty i robienia czegokolwiek, nic mi się nie chce siedzę praktycznie cały czas w domu, jak mam gdzieś jechać autem to cały czas myślę czy mi sie po drodze nic nie stanie, o d tamtego tez czasu mam wrażenie ze zaraz zemdleje , ze zaraz umrę, czy ze coś mi się stanie, nie potrafię się na niczym skupić, czasami miewam ucisk delikatny w klatce piersiowej, cały czas przełykam ślinę jak bym cos miał gardle co temu towarzyszy że nie zawsze przełkne ją za pierwzym razem, czasem musze nabrac powietrze i odetchnac spokojnie 2-3razy i dopiero przełykam, zacząłem się zastanawiać nad rzeczami które robię, nie potrafię przestać myśleć o tym co mi sei przytrafiło i boje sie że ta duszność znów wróci, a co najlepsze do dzisiaj mi sie juz tak nie dzieje, tylko cały czas ta myśl w głowie, ze zaraz umrę, czy zemdleje, że zaraz coś i sie stanie, często odczuwam nerwobóle w brzuchu i okolicach serca. Wiem że większość z was pomyśli że ćpun i psychol, ale ja naprawdę chciałbym wrócić do siebie. Aha, od jakiegoś czasu czuje jakbym maił zatkane prawe ucho, tzn jakbym coś tam miał i pojawiło sie piszczenie w uszach, zawrotów głowy u siebie takich nie zauważywszy, a nudności to nie powiem bo sa ale wymiotować nie wymiotuje. dzisiaj pojechałem do neurologa i powiedziałem co i jak, przepisał mi Polvertic i coś tam jeszcze.Czy jest jeszce dla mei ratunek zeby być normalnym? jakie badania wykonać jeszcze żebym wiedział co mi jest?? Oczywiście mam umówioną wizytę u psychiatry w czwartek i poprosze o skierowanie na TK głowy. Proszę o jakiekolwiek rady. Dziękuje i pozdrawiam wszystkich, Artur.

Witam, jestem bardzo podobnym przypadkem do Ciebie, (trawka, amfa tez się zdarzała) objawy i doznania tez miałem podobne, kilka lat imprezowania zrobiło swoje, sam wiem po sobie, byłem młody, bawiłem się używkami, nie myślałem o konsekwencjach i teraz dorobiłem się poważnej choroby serca, od czterech lat mam rozrusznik, nie pisze tego żeby cię w jakikolwiek sposób przestraszyć a jedynie przestrzec, Pamiętaj aby dojśc w miarę do równowagi konieczna jest bezwzględna abstynencja od narkotyków! Co do badań to przed wszystkim zrób badania kardiologiczne, Holter, echo serca, jeżeli to cie ma uspokoić, ale sam wiem po sobie bo mnóstwo badań zrobiłem że dobre wyniki uspokajają na krótko. Nie daj się! Napisz jak badania wyszły. Pozdrawiasy

Czesc wam!!!! Moge wam tylko powiedziec ze ze ja kiedys tez sobie bralam i byl taki okres ze naprawde pozadnie dawalam po nosie i plilam duzo trawki!!!Musze wam powiedziec ze wasz organizm daje wam znac ze juz ma dosyc trucia takim szajsem i serce przyzwyczailo sie do mocnych obrotow a jak teraz nie biezecie to musi znowu przyzyczaic sie normalnego trybu bicia!!!U ciebie Artur bym sie zastanawiala czy nie miales stanu przed zapasciowego???Ja raz mialam zapasc i zaczynalo sie od podobnych oznak!!!A teraz masz zwyczajne leki z tym co sie stalo i iagle sie zamartwiasz czy przypadkiem znowu sie nie zacznie jak bedziesz jechal autem!!!Twoja psychika jest tez zmeczona i potrzebuje odpoczac!!!Powinienes zrobic wszystkie badania krew mocz elektrolity ekg!!!!Moze w twoim organizmie brakuje witamin i masz malo magnezu!!!!Kup sobie w aptece magnez i witamine c ktora oczyszcza organizm!!!!Pij duzo wody i biez dziennie po 2 taletki magnezu mozesz do tego kupic sobie melise w aptece w tabletkach i zobaczyc jak bedziesz sie czul!!!!Ja nie skupiam sie na tym co mi dolega i to mi poaga!!!A jesli pijesz alkochol to tez daruj sobie na jakis czas!!!Nie chce z siebie robic jakiegos tutaj lekarza ale ja juz duzo przeszlam w moim zyciu wiec jesli jakos moge ci pomoc to chetnie to zrobie!!!!!Napisz jak bedziesz po badaniach i jak tam twoje samopoczucie!!!!Jestesmy w tym wszyscy razem!!!Nie da sie i niepodaaj se