Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość 333wawa

Rekomendowane odpowiedzi

Od ok dwóch tygodni codziennie odczuwam kłucie w okolicy serca trwa to parę sekund a także , (może po zielonej herbacie bo jak zaczęłam ją pić to codziennie czułam serce po parę sekund) a jak przestałam to tak codziennie nie odczuwam, bo wcześniej odczuwałam kłucie ale nie aż tak często. Odczuwam także jak by serce mi wyszło z własnego położenia i wolniej zaczyna chodzić przez parę sekund. Czy to oznacza za mam chore serce? Mam 26 lat a w wieku 10 lat byłam w szpitalu na badaniach serca i nic nie wykryto. Zrobiłam sobie także aktualne badania, oto wyniki: Moje wyniki: Cholesterol - 194 ( 140-200) Cholesterol HDL 55.8 (30.0 - 85.0) Cholesterol LDL 113.10 (max 130) Trójglicerydy 123.3 (45-150) Glukoza 93.0 (66.0 - 99.0 Wapń 9.47 (8.60-10.30) Sód 139.4 (135-145) Potas 3.89 (3.50-5.30) HGB 13.9 wydaje się mi ze cholesterol wysoki

Zrób sobie EKG, Holter i echo serca. to co odczuwasz to mogą być dodatkowe skurcze. Nie wiem czy przypadkiem nie masz za mało potasu, bo w sumie wynik masz przy dolnej granicy a potasu w mięśniach (serce jest mięśniem) jest mniej niż we krwi, ale to trzeba z kardiologiem skonsultować.

O, pardon, nie zauwazyłm,że były te badania.Może spróbuj pobrac magnez z witamina B6.Nie pij kawy,herbaty,alkoholu,ale kup sobie w sklepie zielarskim do zaparzania kwiat głogu i dziką różę i tylko z tego pij herbaty.B.smaczny jest kwiat głogu.I ma korzystny wpływ na serce.A w razie kłucia spróbuj napić sie neospasminy i sprawdź czy zadziała.Pozdr.

Przedstawione wyniki są wspaniałe. Kłucia w sercu-to prawdopodobnie bóle nerwicowe. Może się zdarzyć, że w czasie tego kłucia trudno oddychać. Te objawy nie są groźne. Niepokojące są natomiast bóle za mostkiem piersiowym. Chorzy określają ten ból jako pieczenie, dławienie itp. Taki ból może promieniować do łopatki. Jeśli chodzi o herbatę,to ona posiada podobne działanie jak kawa. Jednak herbata zielona jest zdrowsza od innych herbat-ma bowiem właściwości przeciwnowotworowe i antyoksydacyjne. Wg mojej wiedzy przedstawiona sytuacja nie jest niepokojąca. Proszę pamiętać,że jedynie lekarz na podstawie wyników i wywiadu bezpośredniego jest upoważniony do stawiania właściwego rozpoznania. Głowa do góry! Pozdrawiam-STANISŁAW