Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uderzenia ciśnienia krwi do mózgu

Gość wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

od pewnego czasu mam rzdkie ale dokuczliwe objawy.jest to mianowicie krótkotrwały zawrót głowy, uczucie bicia serca w gardle oraz co najgorsze uczucie uderzena ciśnienia do głowy. Nie dzieje się to po wysilku fizycznym.Czasami po schyleniu się i szybkim wstaniu, czasami gdy siedzę, róznie i w róznych sytuacjach. EKG jest prawidłowe. Czy to stres?, czy to zeczywiście palpitacja, a może cos poważnego?Proszę o pomoc. Dziękuje
Witam to mało to co napisałaś ale wiem coś o tym ja mam takie objawy na tle nerwowym dużo pij wody witaminy powoli się podnoś dobrze sie odrzywiaj i jakas terapia albo leki ja biorę antydepresiwy citalopram nawet lepiej ale to ty musisz nauczyć się z tym walczyc pozdrawiam.
Pijcie wode z czyms nigdy sama...moze byc to jakies kakao itp ale nie sama wode .Cejrowski dzsiaj mowil w tv ze serducho sie meczy bo organizmowi nie daje sie sygnalu do wchlaniania pierwiastkow i wart odzywczych z wody i w krazeniu wwszystko siedzi...To bylo tak apropo :) Pozdrawiam
hej wiolka ja mam to samo najpierw rok temu zaczelo sie od atakow dusznosci, bolow klatki piersiowej, w nieoczekiwanej sytuacji , w spoczynku nagle dusznosci... balam sie o serce i zaczelo sie bledne kolo... zostalam przebadana przez kardiologa w uk, przebadana w Polsce-zabralo mni pogotowie bo zaslablam i w szpitalu 8 dni mnie badali i w jednym i drugim kraju dostalam diagnoze nerwica serca no a teraz sie zmienilo wyglada to tak ze czuje niepokoj, potem niby puls-dlabienie w sercu-/cisnienie wtedy wcale nie mam duze/ i wlasnie nastepuje UDERZENIE KRWI DO GLOWY a bynajmniej tak to odczuwam, ograca, niedobrze i czuje skok cisnienia w glowie...po ok 15 min jest ok...i cisnienie po tez jest ok 130/80...wiec ok no i tez nie wiem czy te uderzenia sa normane przy nerwicy? czy to jest bezpieczne? podobno to TYLKO skok adrenaliny bo niby moj organizm przywykl ze zyje na wysokich obrotach i jak jestem w spoczynku...sam wyrzuca adrenaline boje sie sama gdzies ruszyc mecze sie z tym gownem rok chociaz juz wiem ze to niby nie serca-dzieki Bogu- a nerwica...ale jak z tym zyc...nie ruszam sie bez butelki wody z domu i pod reka mam zawsze cos na uspokojenie-sedam dostalam od lekarza asertin 50mg ale bralam polowke, teraz zaproponowali mi cala tabletke ale 3 dnia jak zwiekszylam dawke, strasznie bolala mnie glowa, kark i cisnienie mialam 156/90 wiec sie wystraszylam i zostalam przy polowce... ;-(
witam ja mam podobnie mam uczucie jakbym na jakies karuzeli siedzial i przezywal ta sama sytuacje dwa razy w zeladku czuje lek adrenaline dziwne uczucie raz stracilem przytomnosc ale skonczylo sie na ekg i badaniach urologicznych moze ktos mi powie co to jest bo zaden lekarz mi nic konkretnego nie powiedzial [pozdrawiam
Dołanczam do Was ,bo mnie też dręczą zawroty i ciśnienie pulsujące do głowy jak wstaje czy siedze .Już nawet nie pisze co wcześniej przechodziłam bo było koszmarnie ,czasem chciałam uciec, ale sobie myśle gdzie ???? i wielki Strach to było straszne, ale niestety prawdziwe .Moja nerwica ciągnie sie już 8 m-cy .Boje sie tylko że może mi sie coś stać .Czy to kiedyś przejdzie ????? POMOCY
Potwierdzam to co gosia pisala warto poczytac nt wypadania platka zastawki. ja np uderzenia cisnienia krwii do glowy mam przy bigeminii i trigeminii to arytmie serca nie zwiazane z nerwica. pojawia sie wtedy niepokoj o zdrowie i zycie co jest normalnym zjawiskiem
Gość iwonella89

Warka a czujesz przy tym jakieś palpitacje serca? Ja mam taką sytuacje, że idę sobie np. drogą myślę o czymś przyjemnym i nagle mocne uderzenie serca jakby mnie ktoś kopnął w środek klatki piersiowej, uderzenie krwi do głowy, zawrót głowy i po chwili wraca wszystko do normy, pozostaje okropny lęk ale ja wiem, że to nie jest od nerwów. Na holterze wyszły skurcze dodatkowe komorowe ale nigdy nie miałam tego uderzenia do głowy podczas holtera dlatego boje się, ze to może być coś poważniejszego. Uczucie takie jak przy dodatkowych skurczach tylko mocniejsze jest to jedno uderzenie i no i ten zawrót głowy. Boje się, że kiedyś stracę przytomność i więcej się nie obudzę :(

Gość morfeush7

Witam serdecznie. od pewnego momentu mam podobne zaburzenie. Zdarzają się one raz w tygodniu. Idę sobie spokojnie gdzieś i nagle zaczyna robić mi się ciepło, pocę się, czuję że ciśnienie rośnie mi do takiego stopnia że kolor skóry jest mój dosłownie czerwony, oczy krwiste i zaczynają się plamki krwi na białkach, do tego mam drgawki jak przy padaczce, brak utrzymania równowagi głowy i zaburzenie równowagi a wtedy tracę przytomność trwa to do 15 minut. Ciśnienie mierzyłem raz po wszystkim miałem 178 na 94. Nie wiem gdzie iść prosić o jakieś badania. Z tego co się dowiedziałem, może być to jakaś rozwijająca się choroba mózgu, ucisk gdzieś jednego z płatów. może dojść do wylewu :( martwi mnie to bardzo. Mam złe wspomnienia z lekarzami przez brak ich czasem starań 2 lata temu prawie jeden mnie zabił :( dzięki szybkiej reakcji innego lekarza uratowali mnie. Jeśli ktoś był już u lekarza badania robił i wie co to jest proszę dajcie znać.

Mialam dokladnie to samo ale w moim przypadku myslalam juz o samobujstwie!!! Dziewczyny uratowaly mnie zaszczyki Biostymina!!!! Mozna je kupic bez recepty 30 zaszczykow zbijacie buteleczke i pjecie codziennie rano na czco nastepnie sniadanie i magnez b6

Niestety lekarze działają zawsze zbyt schematycznie i jeszcze się nie spotkałem żeby którys wiedział co to jest. EKG, holter, echo serca -może by cos wykazało ale jest za krótkie, nawet rezonans magnetyczny mi nic nie wykazał, a czasmi jak krew rąbnie mi podczas snu do głowy to historia. Morfologia też dobrze. (Za duzo czerwonych krwinek przy granicznej wartości ale wg. lekarza jest w normie). Widzę na forach jak dużo ludzi to ma. Jak się któryś przekręci to pewnie problem znika. Jak kiedyś znajdę przyczynę to napiszę, bo myślę nawet o tym żeby składać skargi na lekarzy że nic z tym nie robią.