Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Podejrzenie nerwicy przy nudnościach, przyspieszonym biciu serca i osłabieniu

foxhound393

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku miesięcy mam nieustannie stan podgorączkowy, temperatura w granicach 37.0-37.5, niekiedy nudności. Do tego strasznie wyolbrzymione reakcje na stresujące sytuacje - kołatanie serca, drżenie rąk, karku, lęk (nie wiadomo przed czym). Najbardziej martwi mnie to, że ostatnimi dniami doszły zawroty i bóle głowy. Wyniki mam w miarę dobre, OB lekko podwyższone (ob=16). Do tego dorzucić mogę codzienną zgagę oraz bóle nóg (niekoniecznie związane z chorobą - występują od dłuższego czasu). Zastanawiam się nad nerwicą, wrzodami, zapaleniem stawów... Czekam na wizytę u psychiatry i reumatologa ale nie wiem czy się doczekam... Czy ktoś miał podobne objawy? Jeżeli ktokolwiek ma jakieś informację proszę o odpowiedź na forum

Masz objawy z różnych stron świata nie wskazujące na żadną powazną chorobę oczywiście sumując je .Idz spokojnie do lekarza i psychiatry i zapewniam cię że doczekasz do tych wizyt .Pobierz coś ziołowego na razie na uspokojenie .Mamy tu na forum koleżankę Julkę ,mógłbyś się z nią zakumplować ,postawiła by ci taką diagnozę ze od razu byś wybierał wyściółke do trumny .Musisz się przebadać żeby być spokojnym ,moze jeszcze neurolog ?A i jeszcze pytanie czy nie uchlał cię kleszcz ?W przeszłości albo w miarę niedalekim czasie ?

To znaczy zapytam inaczej bo napisałes ze ukąszenia nie zauważyłeś ..a kleszcz spacerował po tobie ?Znalazłeś go kiedyś na ciele ? Objawy po kolei które masz trzeba po prostu wyjaśnić bądz zdusić w zarodku np.zgaga -kup lek typu pantoprazol i pobierz -bez rp.można kupić 14 tabl. ,ewentualnie jakieś siemię czy zioła na zgagę .Ból nóg sprawdzić reumatologicznie ewentualnie rtg kręgosłupa lędzwiowego itd.Ból głowy -spr.kręgosłup szyjny i neurolog .Wszyskie te objawy mogą świadczyć o nerwicy wegetatywnej ale żeby być już w 100 procentach spokojnym trzeba przebadać

Nie znalazłem nigdy ani ukąszenia ani chodzącego po ciele kleszcza.... Biorę od paru dni controloc, temperatura dzisiaj zeszła do 37.1, zawroty głowy się nasiliły. Po prostu jak idę z tymi objawami do lekarzy to przeważnie nie wiedzą za co się zabrać... Od czasu kiedy mam te zawroty i bóle głowy cały czas wmawiam sobie raka co jeszcze nasila moją *nerwicę*. Na reumatologa czekałem 1.5 miesiąca i nie wyszło... W tym tygodniu wybieram się prywatnie do psychiatry.

A no to dobrze że bierzesz Controloc .Bóle i zawroty głowy to częsty obajw nerwicy ,na pocieszenie ci powiem że gdybyś miał raka w głowie chodziłbyś z bólu po ścianach ,bo w tej jednostce chorobowej albo boli bardzo albo w ogóle .Musisz spojrzec spokojnie na to wszystko ,za dużo tych objawów ,dotyczą innych układów ,nie mają ze sobą związku .Łączyc je moze jedno -nerwy i stres .I jeszcze jdeno czy jak wypijesz alkohol jakiś na zasadzie ......rozlużnienia objawy mijają ?Oczywiści nie namawiam ale często w nerwicy rozlużnienie po alkoholu świadczy o nericowym podłożu dolegliwości .Tylko za bardzo nie próbuj :)

Jak pojdziesz do psychiatry powiedz mu ze masz lęki .Powinein coś przepisać .Nie bój się nie umrzesz .Kązdego to może spotkać ale tak łatwo się od razu nie umiera nawet na jakąś chorobę :)Zobacz ile ludzi ginie na drogach a byli zdrowi ........musisz iśc jak najszybciej do psychiatry .

Witam, od kilku miesięcy męczę się na bliżej nieznane mi objawy.. zaczęło się od bardzo złego samopoczucia kilka dni po piciu alkoholu, nudności, mdłości, uczucie jakbym miał zaraz zemdleć, diagnoza lekarza - podrażnienie trzustki, do brania kreon 25000 i jakieś inne bzdety. Nudności i mdłości trzymały mnie jeszcze chyba 2 tygodnie, spadek wagi o około 5kg w ciągu kilku tygodni, z czasem do objawów doszło szybkie bicie serca więc oprócz faktycznego prawdopodobnie podrażnienia trzustki w bonusie dostałem nerwice. Wyniki badań na trzustke w normie, bilirubina tylko podwyższona, usg 2x poprawne, nie miałem najważniejszego czyli tomografii komputerowej. W tej chwili mija już 3 miesiąc od początku tego czegoś. Bywają dni gdzie czuje się całkiem normalnie, waga stoi co prawda w miejscu ale jestem na diecie trzustkowej (chociaż jem więcej niż przed tym), w większości dni czuje mocniejsze bicie serca, niepokój (codziennie pulsowanie w miejscu splotu), jednak są momenty kiedy czuje np, lekki ból pod żebrem lewym lub prawym, do tego od razu dochodzi szybsze bicie serca, takie osłabienie, od razu 2-3 wizyty w toalecie z półbiegunką z większą ilością żółci (która trzyma się kilka/naście dni). Nie wiem czy nerwica może dawać takie efekty półbiegunki oraz problemy trawienne? mam wrażenie że cały czas chudne, nie czuje się niczym zestresowany ani nic więc aż mi się niechce wierzyć że może to być ta cała nerwica tylko bardziej ta trzustka.. Jeśli to nerwica to pół biedy i sobie z nią jakoś poradze, z trzustką może być gorzej.. Jeśli ktoś miał podobne objawy i okazało się że to nerwica to z chęcią porozmawiam na ten temat (gg: 2066396).