Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wszczepiony defibrylator serca ICD

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Mam od 3miesiecy wszczepiony kardiowerter,miaiem 2razy ataki [kilka wyladowan]mam migotamie komor jestem na roznych lekach typu opakorden,lekarze zastanawiaja sie nad ablacja.Nigdy nie mialem problemow z sercem zaczelo sie to nagle.Czy ktos ma podobny problem i moze cos doradzic?pozdrawiam.
PREZECIWSKAZAnIa: 1) VT lub VF spowodowane odwracalną lub przemijającą przyczyną (np. świeży zawał, hipokaliemia) 2) trwały VT 3) VF wskutek preekscytacji 4) rokowanie u chorego z innych powodów jest złe 5) miejscowe lub uogólnione zakażenie
Witam całe grono z wspomaganiem serducha. Nie wiem czy ktoś się odezwie bo ostatnie posty widzę tu sprzed 3 lat ale chyba warto się przywitać :) Na imię mam Mateusz, ICD mam raptem od kilku tygodni ale chyba wystarczy by przynależeć do forum i jakiejś nowej społeczności. Pozdrawiam wszystkich :) jak ktoś chce mnie poznać, pogadać zapraszam na gg 6504319
Gość aneta326

Witam wszystkich bardzo serdecznie! Szukam osób którym wszczepiono kardiowerter firmy medtronic z wadliwą elektrodą sprint fidelis. Moja mama w 2007roku miała wszczepiany w klinice w Krakowie kardiowerter, na początku tego roku podczas wizyty kontrolnej okazało się, że jedna z elektrod kardiowertera ukrusza się i powoduje wyładowania (kardiowerter załączał się przy pracującym sercu osłabiając je co mogło doprowadzić do smierci).Okazało się również że koncern medtronic wypuścił wadliwą partię kardiowerterów.W chwili obecnej mama jest już po wymianie uszkodzonej sondy.dowiedzieliśmy się że w związku z zaistniałą sytuacją można od koncernu ubiegać się o odszkodowanie i że najlepiej aby był to pozew zbiorowy.W związku z powyższym faktem szukamy osób którym również wszczepiono wadliwe elektrody i które również chciałyby i są gotowe walczyć o odszkodowanie od koncernu medtronic. bardzo proszę wszystkie zainteresowane osoby o kontakt pozdrawiam gorąco

Gość marek52

Mam wszczepiony LCD od 5 lat,jestem po 2 zawałach ,a od 3 lat mocna arytmia komorowa ,tętno czasami poniżej 40 po dwóch ablacjach -klasyczna druga metoda 3 D terazjest tragicznie a lekarze mówią że to taka choroba ,jestem zabezpieczony tylko że ja nie mogę już chodzić,jak leżę to jako tako izba przyjęć jest zaliczana co miesiąc ,obserwacja i do domu ,powiedzcie mi czy to normalne ,tak dalej nie da się żyć zomiren 1 mg biorę trzy razy dziennie czym jeszcze mogę się otumanić..?porady szukam mam 52 lata,proszę o powagę.ZDROWIA ŻYCZĘ

Do Anety 326. Aneto napisz co zalatwilas w sprawie wadliwego defibrylatora. Czy Twoja mama jest po wymianie bo mojej powiedziano ze wymienic sie tego nie da, bo prawdopodobnie moja mama tego nie przezyje. Jakie sa objawy ? czy cos wskazuje na to ze urzadzenie zle dziala lub wcale i jakie sa zagrozenia