Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo chciałabym korzystać z preparatu,który ma szerokie spektrum zastosowań w chorobach układu krążenia (jestem po plastyce zastawek,mam utrwalone migotanie przedsionków,nadciśnienie, miażdżycę itd )Żeby móc kupować taniej postanowiłam zainteresować innych tym preparatem,którego głównym składnikiem jest arginina ,będąca między innymi prekursorem tlenku azotu,a naukowcy w 1998r dostali nagrodę Nobla za odkrycie roli tlenku azotu dla układu krążenia. Gdyby ktoś zechciał się podzielić swoją wiedzą na temat roli argininy,lub chciałby wiedzieć więcej o preparacie jestem do dyspozycji.

Witam, Arginina nie jest rutynowo stosowana w Polsce w chorobach układu krążenia. Rozważa się ją jako lek alternatywny w chorobie wieńcowej. Proponuję nie zawracać sobie chwilowo głowy argininą, tylko stosować leki przepisywane przez lekarza, który bierze za Pani zdowie odpowiedziałność. Zródłem tlenku azotu jest wiele leków, między innymi nitrogliceryna i inne azotany, nazywane nitratami. To jednak nie oznacza, że ma Pani wskazania do stosowania azotanów - o tym czy są wskazania, czy nie zadecyduje Pani lekarz.