Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w pachwinie a przepuklina

Gość dejw6

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Serdecznie. Miesiąc temu doznałem ogromny ból w prawej pachwinie. Był tak przerażający, że wylądowałem na SOR. Zostałem przyjęty dosyć szybko, bo zwijałem się z bólu. Ataki w pachwinie były strasznie kujące, z częstotliwością co 1min czasem częściej. Ból pojawił się jak siedziałem w pracy przy komputerze. Uczucie oprócz wbijanych igieł, było ciepło oraz czucie jak by coś tam schodziło w dół... Ból jest tak powalający, że nie mogę się nawet ruszyć! Na SOR zrobili mi szereg badań, pobrali krew do 3 pojemniczków, oddałem mocz, i następnie skierowali mnie na USG. Badanie USG przeprowadzała Pani doktor, badała pachwinę, jądra, itd... Po chwili wezwała lekarza drugiego, który przejął aparat i wykonał to samo. W badaniach morfologii wyszło wszystko ok. Na USG dwóch lekarzy powiedziało, że też jest ok, ani śladu kamieni itd. Następnie w tym samym dniu odwiedziłem urologa, który stwierdził po dłuuugim czasie, że to może być przepuklina... Minął miesiąc i własnie przed chwilą miałem ten sam atak... znów mega kłócie, ciepło w pachwinie oraz uczucie jak by mały kamyczek schodził w dół... Mija godzina i nadal to czuje... teraz małe rzadkie kłócie i uczucie spływającego kamienia... Dodam jeszcze, że jak dotykam to miejsce delikatnie, to czuje duży ból w tym miejscu... :/ Co to może być...? Mam 28 lat. Pozdrawiam

Najlepiej idź do chirurga,on najlepiej będzie umiał wybadać czy to przepuklina.Może inni lekarze po prostu nie umieli tego stwierdzić.Przecież na USG to nie wyjdzie.Jak moje dziecko miało przepuklinaę, to stara lekarka - chirurg dziecęcy badała pachwine w ten sposób, że w miejscu bólu [jak już ustał] normalnie wsadziła palec w tę dziurę,gdzie jelito wchodziło.Mówiła, że ten ból jest od tego,że jak się zje coś wzdymającego i w jelitach jest za dużo gazów,jak się gwałtownie zbiega po schodach,podskoczy,ma zatwardzenie,albo płacze, to wtedy brzuch się napina i jelito wchodzi w tę szczeline przepuklinową i dlatego tak strasznie boli.Pamiętam, że w takiej sytuacji kazała kłaść się na wznak,a podłożyć coś pod biodra,aby dolna część brzucha była dużo wyżej i spokojnie lezeć.Często to pomagało.Czy podczas tego bólu nie czujesz w pachwinie zgrubienia?Jeśli tak, to może to byc przepuklina.Ale to musi chirurg stwierdzić.