Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Beta blokery a erekcja

Gość kruger100

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Jeżeli ktoś by miał do powiedzenia coś konkretnego w tej sprawie to prosiłbym o potraktowanie tematu poważnie. Mam 37 lat i jestem po zawale 25.02.2011 Stosowane leki metocard 47,5ZK (to jest chyba winowajca mojego problemu) tulip 20, tritace, polocard,plavix. Problem polega na tym że moja erekcja od jakiegoś czasu(miesiąca)jest trochę słaba(miękka) i nie wiem czy można by się czymś posilić, czy macie jakieś doświadczenia w temacie. Proszę tylko o poważne rady. Dziękuje i pozdrawiam

Kruger -ja biorę od dziewięciu lat statyny.....z własnego doświadczenia wiem że to ich wina -zmieniłem ich trochę i biorę teraz taki ,który nie powoduje u mnie takich działań ubocznych... Masz prawo mieć inne zdanie ;każdy z nas jest inny.... Powiedz o tym swojemu kardiologowi ...on powinien dać Tobie odpowiedź...ja odpowiedziałem jako praktyk... pozdrawiam

Tak jakoś się złożyło, zawały trafiają się i w młodszym wieku. Papierosy też paliłem ok 10/dzień, to chyba nie tak dużo. No cóż nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem trzeba się było wziąć za siebie(biegam ok 40km/tydzień) ciśnienie ok,cholesterol ok i tyle, ale teraz mam inny problem, jak w temacie.

Myślę że najlepiej udać się do urologa bądz kardiologa zapytać poniewaz niektórych leków na twój problem nie można brać z lekami sercowymi .Może coś zmieni w leczeniu albo przepisze coś odnośnie problemu .Bo tu najwyrażniej chodzi o problem natury krążeniowej .

Oj Ania. Teraz energetyki, dopalacze, 40 fajek dziennie i praca po 12h . Jak organizm zaczyna się upominać o swoje to się olewa bo do lekarza trzeba czekać. Stąd zawałowcy w tym wieku. Zwykle człowiek zaczyna dbać o siebie jak już się coś stanie. Sam mam siedzący tryb życia. Ale przynajmniej robię regularne badania, mierzę regularnie ciśnienie i sprawdzam cukier. To daje mi pewność, że wszystko jest OK.

Zgadza się wszystko ok ,Bardzo dobrze że się badasz itd.itp .ale jak ostatnio posłuchałam na szkoleniu kardiologa jak i z czego powstaje zawał u 40 latka to mi się odechciało .............mozesz się zdrowo odżywiać ,nie palić ,nie pić alkoholu a jakaś malutka blaszeczka miażdzycowa sobie pęknie i po balu panno Lalu .......

Badania w pracy mam co rok, cholesterol 10 miesięcy przed zawałem miałem 224 trochę ponad nornę, paliłem 10/dzień to też nie tak dużo,stres w pracy jest nie powiem, ciśnienie miałem 140/85 i co to takie złe wyniki miałem. Jeść nie jadłem jakoś specjalnie tłusto(nie jadłem Fast food bo nie lubię)alkohol okazjonalnie 1-2 razy/miesiąc, nigdy nie piłem napoi typu red-bul,żadnych narkotyków/dopalaczy.Tak że niech nikt nie mówi że się prowadziłem źle, możne nie jakoś zdrowo ale na pewno nie źle.

KRUGER nie wiem co mam powiedzieć. Niby wszystko OK. Jestem w szoku gdyż jestem w podobnym wieku. I palę więcej niż ty. Kurde idąc tym tropem to jestem w prostej drodze do zawału. Dziś byłem u sąsiadów na urodzinach córki. Wypiłem 3 piwa i 2 drinki. Dopadła mnie duszność w okolicach szyi (tarczycy) tak że musiałem kontrolować każdy oddech. Nie wiem co się stało ale było nie fajnie. Badania sprzed pół roku mam OK Cholesterol całkowity : 161 HDL 47 LDL 104 Trójglicerydy 54 Niby OK ale Idąc tropem KRUGERA jestem potencjalnym zawałowcem

Sensson, no nie wpadaj w paranoję , zadaj sobie pytanie ile osób może mężczyzn dostaje zawału w wieku 37 lat myślę ,że bardzo nikły procent !!!!!!! U Krugera były niestety uwarunkowania genetyczne ( Mama wylew 45 lat ) a Jemu zdarzył się zawał i musi niestety uważać na siebie , kontrolować się i tyle i na pewno wtedy długo sobie pożyje. Tobie Sensson radzę jednak rzucić palenie i nie pić takich miksów piwo plus drinki i wtedy tez masz szansę długo żyć . Uważam , wyniki masz dobre. Pozdrawiam