Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niemiarowe bicie serca podczas zasypiania

Gość Romek

Rekomendowane odpowiedzi

WItam Mam 19 lat, od jakis 2 zdarza mi sie(prawie zawsze przed zasnieciem i prawie zawsze kiedy poloze sie na *stronie serca*)ze serce nagle zaczyna mi bic nie miarowo strasznie szybko i tak kolacze. Jest to tak dziwne i nieprzyjemne ze zawsze podnosze sie szybko, siadam i oddycham spokojnie i przechodzi praktcznie odrazu, trwa to lacznie jakies 10 sekund. Zdarza najczesciej sie kiedy klade sie spac bardzo zmeczony. Bylem z tym u lekarza rodzinnego ale dosc zbagatelizowal sprawe, powiedzial ze to z nerwowosci. Istotnie jestem dosyc nerwowy, ale fakt ze zdarza sie to gdy leze na *stronie serca* nie sklania mnie ku twierdzeniu ze pobudki sa czysto psychiczne. Prosze o odpowiedz czy nie jest to jakies schorzenie/arytmia. Dodatkowo chcialem dodac ze dolna wartosc mojego cisnienia jest zawsze obnizona o 15-20 w stosunku do prawidlowej- mam np. 120/60. Nie wiem czy ma to jakis zwiazek ale tez mnie troche niepokoi, bo nie wiem z czego wynika
witaj, mnie okolo rok temu * napadło* w nocy dziwne bicie serca. Poszłam do kardiologa który zrobił echo serca, jednak nic nie wykazało, wręcz przeciwnie, powiedział, że serce jest zdrowe, a takie napady są na tle nerwowym. Myślałam więc że przepisze mi jakieś leki ale nie ( za młoda jestem - 23 lata) żeby faszerować organizm lekami. Teraz co jakiś czas zdarzają mi się takie dziwne uderzenia, i to najczęściej jak jestem spokojna. W nocy przed zaśnięciem też mam takie dziwne uderzenia ( także ja się kładę na poku lewym i czasami na brzuchu). Więc lekarz pierwszego kontaktu przepisał mi krople na serce Milocardin ( ziołowe, mnie pomagają ). Pozdrawiam