Skocz do zawartości
kardiolo.pl

WPW i ból żołądka

Gość Mirek

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, wielokrotnie na tym forum wypowiadałem sie na temat ablacji i zespołu wpw oraz towarzyszącym mu zaburzeniom rytmu serca, leczę się już długo, 20.03.07 mam miec przeprowadzony zabieg ablacji w Centrum Kardiologii Anin w Warszawie pod kierownictwem Pana Prof. Franciszka Walczaka i Pana Dr. N.Med Łukasza Szumowskiego, już nie mogę się doczekac. Chciałem zapytac o sprawę następującą, od 2 miesięcy mam chroniczne bóle w okolicy zołądka, przez jakiś czas po zjedzeniu czegokolwiek wymiotowałem, odczuwałem pieczenie pod mostkiem, kłucia z okolicy jelit promieniujące pod żebra, po jakimś czasie dostałem ostrego skurczu żołądka (w styczniu b.r.) Wezwałem pogotowie - podano mi Spasmalgon, po 30 minutach przeszło, ale nadal po zjedzeniu wymiotowałem i czułem ból, następnie zacząłem po jedzeniu przyjmowac Manti do sssania, kupiłem sobie zioła, melisse, rumianek, lipe i gastrosan (mentol+rumianek+prawoślaz), wymioty skończyły sie, ale niestety nadal czułem piekący ból, rozlany po okolicy całego żołądka, następnie zacząłem za radą lekarza zażywac Espumisan 1x2 tabletki dziennie, pomiędzy tymi epizodami zdarzały sie bóle żołądka które kończyły się podaniem No-Spy lub Spasmalgonu domięśniowo, pobierałem także antybiotyk Augmentin - ponieważ wystąpiła gorączka ale lekarze stwierdzili jednogłośnie że nie jest to sprawa wyrostka robaczkowego, ponieważ ból jest w okolicy rzutu żołądka i pęcherzyka zółciowego, więc podejrzewano u mnie zapalenie dróg żółciowych - faktycznie po zażyciu całej dawki Augmentinu moje dolegliwości zmniejszyły się, niestety kilka dni temu musiałem znowu udac się na dyżur lekarski, gdzie podano mi No-Spe domięśniowo i ból przeszedł, znowu wystąpiła gorączka (38,2), lekarz przepisał mi Doxycycline bo uznał, że trzeba mnie zabezpieczyc przed zabiegiem, który mam za tydzień, dodatkowo pobieram Espumisan 1x2 tabl (dolegliwości mijają), do tego No-Spe w stanach bólowych i Apap 2x1 tabl i 2 tabletki na noc. Nie wolno mi jeśc teraz Nurofenów i wogole leków niesteroidowych przeciwzapalnych (wiadomo - krzepnięcie krwi), pije także herbatke Melissy. Lekarze mówią, że może są to objawy nerwicowe, a ja sie na tym nie znam, proszę pomóżcie mi, pobieram do tego Atenolol 2x50mg i Cordarone 1x200mg, przy bólu w okolicach żołądka zdarzyło mi się, że pomogła mi Hydroxyzyna, czy to jest jakoś powiązane z WPW? (te bóle żołądka i mdłości) czy to nerwica dołączyła do i tak nieprzyjemnej choroby (dodatkowe pobudzenia, miałem czestoskurcze i trzepotanie przedsionków, migotanie przedsionków), czy to sprawa nerwu błędnego? czy może jakoś przeziębiłem żołądek, naprawde nie wiem co z tym zrobic a to jest uciązliwe, tym bardziej ze musze łykac no-spe i apap a po tym dłużej śpie. Mam nadzieje, że ktoś mi coś napisze na ten temat. Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedź.
Witam. Masz bardzo podobne objawy do moich.3 lata temu miałam gastroskopie i wyszło w niej ,że mam przepuchlinę roztworu przełykowego oraz bardzo dużo żółci w żołądku i zapalenie kawałka dwunastnicy. Brałam controloc 2 x 40 mg i metoclopramid 3 x 1 tabl. i siemię lniane 3 x dziennie. No i przeszło. Ale co innego wróciło. W tym roku w kwietniu znowu dostałam atak i zabrała mnie karetka. Straszny ból w klatce piersiowej, gorączka, poty i wykręciło mi ręce,twarz oraz nogi, na początku myśleli, że mam zawał,ale mam 28 lat ,więc w szpitalu po wszystkich badaniach zostało to wykluczone. Myśleli ,że znowu mam problemy z żoładkiem i przy tym dostałam ataku paniki ( zdrętwienie i wykręcenie ). Za miesiąc miałam następny atak i tak kolejny .... do dzisiejszego dnia miałam cztery lub pięć. Jutro mam kolejną gastroskopie. Ale dwa dni temu miałam usg jamy brzusznej i wyszło że na pęcherzu żółciowym mam kamienie,a w lewej nerce piasek i czeka mnie operacja, czyli wycięcie pęcherza. Bóle są podobne do tych żołądkowych. Starszny ból w mostku,ból pleców, kolka pod prawym żebrem, wymioty...Mam nadzieję,że po jutrzejszej gastroskopii okaże się,że tylko mam problem z pęcherzem żółciowym. Byłam dzisiaj u chirurga i zrobi mi tą metodą laparoskopową, termin operacji poda mi we wtorek.