Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ciągle wyczuwalne bicie serca

Gość zosia86

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wiem, ze tak jest. ale to wsłuchiwanie jest jakoś poza mną. mam wrażenie, że się nie wsłuchuje tylko po prostu je słyszę. towarzyszy temu obsesja, że to może być objaw jakiejś choroby serca. moi znajomi musza przykładać rękę do klatki, żeby poczuć bisie swojego serca, ja je słyszę i bez tego...straszne to jest. szczególnie, ze mam niski puls i czasami mam wrażenie, ze to serce ledwo bije i ma zamiar się zatrzymać.

Czesc Ludzie . Ja tez tak mam juz pol roku sie tak mecze , ciagle czuje to serce I slysze . Wszystko zaczelo sie po Covid , ktory mi zrobil zapalenie osierdzia . Osierdzie juz sie wyleczylo ale serce dalej slysze I czuje . Na let idzie dostac dali mi beatablckers I czasem jest troszke lepiej ale zdjecia robili serca I echo I EKG I przeswietlenie I nic na sercu nie mamserce jest zdrowe a boli caly czas . 

Nie moga znalezdz przyczyny sluchajcie  a ja juz sie poddaje juz jestem taka tym zmeczona !!!! 

Wydaje mi sie ze woekszosc osob ma tutaj nervicowa tychykardie . Nie pozwalajcie sobie wmowic ze macie Anxiety ( stress albo przewrazliwieni jestescie ) bo mi tak mowia ale jak serce budzi cie o 4 rano I wali jak by chcialo sie wydostac 120 albo wiecej to napewno nie jest psychiczne podloze tylko jakis organ to robi sercu . Taka moja teoria 

• Like 1
W dniu 1.11.2023 o 18:28, Alex8888 napisał(a):

Czesc Ludzie . Ja tez tak mam juz pol roku sie tak mecze , ciagle czuje to serce I slysze . Wszystko zaczelo sie po Covid , ktory mi zrobil zapalenie osierdzia . Osierdzie juz sie wyleczylo ale serce dalej slysze I czuje . Na let idzie dostac dali mi beatablckers I czasem jest troszke lepiej ale zdjecia robili serca I echo I EKG I przeswietlenie I nic na sercu nie mamserce jest zdrowe a boli caly czas . 

Nie moga znalezdz przyczyny sluchajcie  a ja juz sie poddaje juz jestem taka tym zmeczona !!!! 

Wydaje mi sie ze woekszosc osob ma tutaj nervicowa tychykardie . Nie pozwalajcie sobie wmowic ze macie Anxiety ( stress albo przewrazliwieni jestescie ) bo mi tak mowia ale jak serce budzi cie o 4 rano I wali jak by chcialo sie wydostac 120 albo wiecej to napewno nie jest psychiczne podloze tylko jakis organ to robi sercu . Taka moja teoria 

Sprawdź czy nie masz refluksu przełykowego albo przepukliny rozworu przełykowego 

Widzisz , nie mam zgagi , nie mam heart burn , brzuch I zoladek mjie nie boli I nie odbija mi sie niczym . Poprpstu tylko serce przyspiesza I czasem boli okolica serca . Zrobili mi CT watroby , trzustki , zaladka I sledziony I wszystko dobrze . Nie ma gozow nie ma opuchlizny nie ma raka . 

Zrobili scan serca I serce tez w pozadku ale ciogle cos te serce wkurza ze ciagle przyspiesza . 

Jestem w kropce