Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Trudności w oddychaniu, bóle mięśni i głowy przy łatwym denerwowaniu się a nerwica

Gość radek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 22 lata od 3 lat jestem kierowca zawodowym. Trafiłem tu na to forum bo borykam się z następująca rzeczą. Od około roku. Mam takie objawy: -Ciężko mi się oddycha. -Ból mieśni -ból głowy(teraz juz rzadziej kiedyś codziennie) -Czasem mam ból klatki piersiowej całej,(i nagle tak jak by mi coś w gardle stało) -bole kregoslupa i karku -Bol lewej strony klatki(tak jak by mięsnie) -Strasznie szybko się denerwuje. Jestem kierowca zawodowym. Sami wiedzie jak się jeździ po naszym cudownym kraju. Dokladnie mam to od listopada tamtego roku raz jest lepiej raz gorzej. 2 razy bylem w szpitalu raz mie sciskalo w klatce i mega ciężko mi się oddychało. Zrobili mi ekg 2 razy i wyblo ok, pobrali mi krew i zrobili badanie czy zawalu nie miałem ale wyszło ze nie miałem. Chodziłem do rodzinnego. Dal mi skierowanie do kardiologa na testy wysiłkowe i na echo serca. Wynik-105% wydolosci serca, Echo serca kurczliwość 74% lepiej niż norma i żadnych blizn ani zmian. Następne skierowanie na prześwietlenie płuc. i tu tez wszystko ok żadnych plam. następnie powiedzieli mi żebym szedł do alergologa. Rodzinny dała mi Wentolin(wziewne) 3 razy próbowałem a nic nie pomagało. Takze pomóżcie czy to może być nerwica. Najgorsze ze ciężko nabrać mi pełne płuca powietrza tak jak by moje mięśnie w klatce były za male. A dodam ze 2 razy w szpitalu kardiolog powiedział ze to od nerwów. porostu chce się upewnić i do jakiego lekarza się udać. Psychiatra neurolog:( pomóżcie

W kręgosłupie to mi coś ciągle wyskakuje przy dźwiganiu. ale już mi nie pomagają te zwykle nastawienia. o zapomniałem. wiem ze mam skrzywienie kręgosłupa. bo na zdjęciach było. tylko 5 miesięcy było źle, 2 tyg dobrze i teraz jest tak srednio. i strasznie wszystko mnie wkurza. a kręgosłup boli co dziennie. najbardziej kark i na samym dole .

Najbardziej to zauważyłem kiedy paliłem papierosy. zapalilem ciezko mi sie mega oddychało. poszedłem na nastawienie i mi powiedziala ze na odcinku klatki piersiowej mam wywalone. pomasowala nastawila to jak wyszedłem od niej to jak bym dostal nowe pluca fajke to bym za jednym razem spalil. ale długo to nie trwalo bo chyba znów coś wyskoczyło i znów to samo:( rok się mecze już:( niekiedy jest lepiej a niekiedy karpia strzelam zeby zalapac pelne pluca powietrza:(