Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Lęk przed wychodzeniem z domu przy nerwicy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich >>> ja od kwietnia jestem w tym szambie ... boje sie wychodzic z domu wogole tego nie robie ! wiem ze to błąd ale to silniejsze odemnie ;(( boję sie zostawać sama. Boję się samej siebie uciekłam z tym za granice myslac ze bedzie lepiej ale nic sie nie zmienia dochodza do tego jeszcze okropne bole zolądka nic nie jem boje sie ze znowu zacznie bolec bralam pare tabletek ziolowych ale nie pomogly psychotropy niee nie probowalam tez sie boje :UZALEZNIENIA: co robić za chwile zwariuje ;((

Nic ci nie zaszkodzi pić melisse regularnie 3 razy dziennie zaparzaj herbatke, mzoesz pic na przemian z nerwosanem. MI to pomoglo w zwalczeniu walącego serducha i dzieki tmeu przestalam bac sie zostac sama w domu. Wczesniej mialam ataki paniki kilka razy dziennie a teraz owszem nadal miewam ale juz nie tak silne jak kiedys. Ogolnie ejstem zestresowana wiec rpzypuszczam ze nie am sensu u mnie brac tabletek skoro zaraz znowu wroce do stanu sprzed brania tych tabsow

Talkaa122 kochana witaj, jestem tutaj nowa...sama miałam stany lękowe...posłuchaj mnie słońce jedyne co możesz zrobić żeby sobie pomóc to zapisać sie do psychiatry..przerowadzi z toba wywiad rozpoznawczy i sama stwierdzi czy potrzebne sa ci tabletki..one ci tylko pomogą...ich nie bierze się całe życie..nie bój sie zrób coś dla siebie , psycholog też pomaga...musi byc jakies podłoże dlaczego bałaś sie wyjść z domu...i ona pomoże ci odkryć tę przyczynę...kolejna rzecz to pozytywne myslenie...jest bardzo cieżkie..tez nad nim pracuje...

Dzięki KAROLAAA25 ;) tylko że to pozytywne myślenie jest bardzo trudne w takiej sytuacji ;/ ostatnio doszedł mi jeszcze ten okropny gol w gardle i znowu dretwieja mi rece masakra byłam wczoraj u lekarza zwyklego bo nie stety jestem w norwegi i z psychiatra sie nie dogadam ;p przepisali mi cipromix czy jakos tak od dzis mam go brać boję się ale chodz spróbuje ;//

Bo to jest nie stety długa kuracja ;( u mnie jest różnie raz jestem uśmiechnięta i szczęśliwa a potem znowu płacze jem cipralex od wczoraj chodze pijana obolała ale ponoć po tygodniu minie ... zobaczymy czy beda rezultaty to mój pierwszy tak silny lek więc bałam się go na początku ale ponoć jest bezpieczny .... zobaczymy jakie bedą rezultaty... ale jestem dobrej myśli ;) a Ty jakie leki bierzesz ? też na początku kuracji myślałaś że umrzesz (ja tak miałam) masakra ;/