Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Jakie badania po zawale zleca Wam kardiolog?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Forumowiczów. Ponawiam wątek, gdyż uzyskanie informacji od Forumowiczów, którzy mieli podobny incydent jest dla mnie niezwykle istotne. W 2009 roku miałem zawał z uniesieniem ST, wstawiono mi stent konwencjonalny i miesiąc później drugi. Szczęśliwie do dzisiaj bez sensacji. Chodzę regularnie do kardiologa, raz na kwartał/raz na 4 mce. Czy osoby, które również miały zawał z uniesieniem ST w 2009 roku, mogłyby mi napisać, jakie badania zlecił Wam Wasz lekarz w ciągu 3 lat ? Będę wdzięczny za informacje. Pozdrawiam serdecznie.

Witam. Dziękuję bardzo za informacje. Otóż ja przez 3 lata od zawału miałem zlecone: - dwie próby wysiłkowe, - jednego Holtera EKG - cztery razy lipidogram; teraz będę miał piąty raz lipidogram i poprosiłem sam o dopisanie poziomu cukru. Odnoszę wrażenie, iż w ciągu trzech lat moje badania to absolutne minimum, aby zadbać o finanse NFZ, a nie o szczegółowe diagnozowanie i monitorowanie mojego zdrowia. Stad tez wynika moje pytanie do Państwa. Bardzo proszę o odpowiedzi i wymianę spostrzeżeń. Z góry dziękuję. Pozdrawiam.

Myślałam,że w Niemczech jest inaczej ale bardzo się zdziwiłam! !! Mąż jest po zawale i ma 1 Stent (40lat) ,wizyta ogranicza się do minimum,czyli raz w roku.Badania: echo,wysiłkowe i Ekg ,to wszystko, nie narzekajmy na polskich lekarzy,jak to mówią : Szału nie ma!!! Pozdrawiam!