Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mocne i bardzo szybkie bicie serca podczas wysiłku

Gość kolez

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 16 lat. 5 miesiecy temu doznalem ataku serca i wszystko sie zaczelo... zawroty glowy, tetno w brzuchu i inne objawy nerwicy. Spedzilem 2 tygodnie w szpitalu i oto badania zrobione przez lekarzy w Gdyni: -EKG z 5x - wszystko ok -RTG klatki -Rezonans głowy i tomograf głowy -USG szyjne -TSH -Morfologia I wyszlo ze nic mi nie jest. Zdiagnozowali nerwice. Co prawda teraz juz jest lepiej i to nawet duzo bo zawroty sa bardzo lekkie i jak je mam to mowie sobie: Ogarnij sie lamusie i mi mija... Ale jak budze sie rano to serce poprostu rwie tak jakby chcialo wydostac sie na powierzchnie. Klatka podskakuje. Jak wstane to juz jest ok. Tak samo jak gram w pilke jak biegne to mam serce w gardle. Co robic? Chce nadal grac w pilke ale boje sie zebym nie dostal jakiegos zapalenia miesnia sercowego. Z gory dzieki, pozdrawiam.

Kupże sobie i stale zażywaj ziołowe tabl. na uspokojenie oraz magnez z witaminą B6,pij zaparzoną herbatę [sklep zielarski] z kwiatu głogu i dzikiej róŻy i nie świruj! Po tak gruntownych badaniach - wiadomo, że nic ci nie jest,a ty tylko nadsłuchujesz serce.I byc może sam wywołujesz te objawy.Każdy człowiek jak wykonuje jakiś wysiłek ,to serce przyśpiesza.I to norm,alna rzecz.

Co do herbaty pije jej sporo. Z 5-6 szklanek dziennie. W ten dzien odkad zaczelo sie to bicie serca wypiłem moze z 10 bo bylo bardzo goraco a akurat nie chcialo mi sie isc do sklepu po wode. Przed samym atakiem wypilem jeszcze jedna poczulem takie odbicie tej herbaty zrobilo mi sie slabo, wyszedlem na dwor i zaczelo sie.. Wypilem tez wtedy ze 3 kawy ale rozpuszczalne typu wlasnie cappucino. Moze to jest powodem silnego bicia serca po snie, w trakcie snu, przy zmianie pozycji i podczas wysilku? Slyszalem ze w herbacie tez jest kofeina ktora pobudza prace serca. Pozdrawiam.