Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Leszek12345

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Mam dziwny problem, podobne problemy widziałem tutaj, aczkolwiek wolałbym usłyszeć jakąś mniej więcej diagnozę na mój temat. Chodzi o to, że odczuwam dziwne pulsowanie w różnych częściach głowy jak i w szyi. Najbardziej odczuwam to kładąc się do łóżka, gdy siedzę to w sumie nie czuje tego, ale mam wrażenie jakbym miał dziwnie napiętą skórę szyi i jakbym moja głowa byłą taka jakby ciężka. Do tego również obojętnie jak się położę już po jakichś 5 sekundach czuje takie dziwne napięcie zazwyczaj w lewej części szyi, które strasznie mi przeszkadza i nie daje zasnąć. Ogólnie muszę się praktycznie cały czas *ruszać* żeby mi to nie przeszkadzało, a gdy to ignoruje to czuje narastające coraz większe i mocniejsze pulsowanie w głowie i w szyi aż w końcu przychodzi moment takiego jakby dziwnego wybuchu w głowie ( w tylnej części zwłaszcza), że aż mną potrząśnie, taka jakby implozja wewnątrz głowy dziwna. Również czasami miewam dziwne drgania ciała zwłaszcza szczęki. Do tego wszystkiego czasami w zależności od okoliczności, miejsca czy czynności mam takie dziwne wrażenie jakby obraz mi się poruszał albo kręciło mi się w głowie ( zazwyczaj to jest swojego rodzaju chwilowe bądź dłuższe *wrażenie* ) Do tego wszystkiego również zazwyczaj wychodząc gdzieś zwłaszcza do ludzi mam takie dziwne wrażenie słabnięcia ( ale w rzeczywistości nic mi się nie dzieje ) Kończąc cały ten wywód chciałbym dodać, że nic z tych rzeczy nigdy nie miało miejsca wcześniej nigdy! Wszystko zaczęło się jakiś miesiąc temu, po skoku ciśnienia i wywózce do szpitala. Oczywiście po zrobieniu praktycznie wszystkich możliwych zabiegów typu badania krwi, ekg, ciśnienie itd lekarz stwierdził, że jeśli chodzi o organizm wszystko jest w porządku i powinno mi przejść i ogólnie już czuje się dobrze tylko to o czym napisałem nie daje mi spokoju i założę się, że jest to coś związane z mózgiem. Czy mógłby ktoś wyrazić swoją opinię na ten temat? Dziękuję i pozdrawiam PS Wrzuciłem ten wątek w nerwice, bo widziałem podobne przypadki właśnie w tym temacie

Kręgosłup moze być zwichrowany od siedzenia przed komputerem ,żłej postawy ,złej poduszki podaczas snu .Mozna poprwić jego stan ćwiczeniami ,rehabilitacją ,zmianą nawyków .Ale żeby wiedzieć czy to od kręgosłupa musisz iśc do lekarza najlepiej neurologa ,powiedzieć mu o objawach i on zadecyduje o badaniach .

Radzę więc zainwestowac w dobrą poduszkę podpierającą kark .są takie dostępne np. w juscku .Trochę kosztują ale można czasem wyrwać w promocji jakąs .Trzeba kupić taką dobrej firmy za ok 100-200 zł bo taka zwykła za 30 zł nic nie da .W końcu spimy kilka godzin i odpoczynek nocny w dobrej pozycji tez powinien przyniesc ulgę .

Tak .Jest ona specjalnie wyprofilowana żeby podeprzec kark .Wygląda to jak *fala *.Niektóre sa z tzw.pamięcią zrobione z pianki która po naciśnięciu jeszcze prze kilka sekund zostaje wgnieciona .Możesz zapytać też w sklepach ze sprzętem rahabilitacyjnym ale tam z tego co wiem ceny są znacznie wyższe .Ja osobiście kupiłam w jusk tą z pamięcią w dobrej promocji bo z 300 była chyba na 150 przeceniona .Mozesz a nawet musisz tez ćwiczyć robiąc sobie przerwy w pracy -skłony głowy tak jakbyś kiwał głową *tak *i *nie *po kilkanaście razy ,maja to być spokojne ćwiczenia ,nie na wariata :),albo zapleśc dłonie z tyłu głowy i usiłować naciskac na te dłonie głową jednocześnie nie poddając rąk temu naciskowi ,potrzymać 15 sekund ,puścić mięśnie i powtórzyć tak 10 razy .Przy takim trybie pracy 8 godzinnym przy kompie plus jeszcze po pracy kark ci odpadnie .