Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Powiększone węzły chłonne koło nadgarstków

Gość Julkaaa93

Rekomendowane odpowiedzi

Jezu Kamea , kilka godzin, kilka dni , ja na samą myśl dostaję duszności ,ja mam chyba jakiś rodzaj klaustrofobii. Ania ja tez się podpisuje pod takim niekontrolowanym chodzeniem do lekarzy bo ktoś coś wyczytał w internecie i zaraz jest chory ...............i leci do lekarza. Ja w zasadzie bronię polską służbę zdrowia i heroizm nazwę ogólnie pracowników medycznych .........................bo wszędzie dobrze gdzie nas nie ma a znam troche szwedzką i niemiecką służbe medyczną i tam wcale nie jest taka bajka jak niektórzy by chcieli nam wmówic ( nasi rodzimi krytykanci). Móze nie całkiem na temat pisze ale troche tak dlaczego sa kolejki u lekarzy .

A ja to rozumie doskonale bo jak juz kiedys pisałm do naczynioewj poradni mam temin na pazdziernik 2013 bo musze byc w poradni a nie tylko prywtne wizyty ale ile juz na te wizyty kasy poiszło to szok........... a napisze wam czemu miałm ta scyntygrafie skierował mnie tam oddział endokrynologiczny ze wzgledu na moje kilkuminutowe napadowe cisnienie ktore skakało do wartosci 230 /240 na 120......i po kilku minutach nagle samo spadało ,i zbiorka moczu wykazała podwyzszone parametry na guza nadnerczy ......tez jestem pod kontrola szpitala i raz do roku wołaja mnie na sprawdzian czy cos sie dzieje.........ale na teraz jest ok.........i aby tak zostało .......teraz tez czasami cisnienie skacze i szybko spada samo ale nie spieszno mi do szpitala......tak wiec nie kazdy nagły sok cisnienia musio byc od małpy....... a wiecie jakiego guza wyłapała scyntygrafia a inne przeswietlenia nie na płucach 3 mim ,,,,jejku jak sie bałam jak mi to powiedzieli,,,,,ale okazało sie ze to zrost po chorobie .........

No może i macie rację, że zajmuje miejsca ludziom, ale nic nie poradzę na to, że coś wyczytam, potem sobie wmówię, że to mam i chodzę cała w strachu.. i dopiero wizyta u lekarzami pomaga się uspokoić, no nie wiem już po raku trzustki sobie mówiłam, że dam sobie spokój, ale to jest silniejsze ode mnie ;

Julaka muszisz sobie przetłumaczyć że nie jesteś na nic chora .Widzisz że wszystkie twoje diagnozy to pudła .Jesteś za młoda na takie diagnozy .A jak sie tak będziesz zamartwiać to w końcu coś sobie wykraczesz .Nerwica powoduje różne objawy i owszem trzeba je sprawdzić ,ale nie od razu podejrzewać najgorsze choroby świata .I póki sobie nie wytłumaczysz że każdy może na coś zachorować a równie dobrze mozesz wpasc pod samochód i zginąc będąc zdrowa .

No ja wiem, ale ja mam ten problem, że nie wiem boli mnie gardło to nie myślę, że to od przeziębienia czy tam jakiegoś wirusa tylko od razu sobie wmawiam, że to rak, a jeszcze jak poczytam objawy itd. to już w ogóle. I tak sobie wmawiam, trzęsę się ze strachu, płacze itd i dopiero jak pójdę do lekarza i mi powie, że jest wszystko ok to sie uspokajam. Teraz od kilku dni strasznie mnie swędzi w okolicach intymnych, nie wiem dlaczego i tez już się boję, przeczytałam, że to może być zapalenie pochwy, ale jak dla mnie to jest rak jajnika czy tam szyjki macicy,muszę iść do ginekologa, chyba, że sa jakieś leki w aptece bez recepty na to, bo staje sie to męczące już

Ale to żadne głupoty, w takim razie może mam raka jajnika, hmm wizyta u ginekologa murowana, jeszcze tylko ginekolog, usg jamy brzusznej i ew. ortopeda i jak wyjdzie, że nic mi nie jest to chyba dam sobie spokój z szukaniem kolejnych chorób, bo nie wiem czy cos nowego wymyślę, Kielce nie strasz mnie :)