Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Powiększone węzły chłonne koło nadgarstków

Gość Julkaaa93

Rekomendowane odpowiedzi

No znalazłam gdzieś taką informacje, że przy raku nosowo gardłowym, często są przerzuty do kości, a przy raku kości objawem jest właśnie zgrubienie kości i ja mam takie zgrubienie kości na nadgarstku, a raczej na dwóch nadgarstkach :( i dobre wyniki i dobre OB nic nie znaczą przy tym raku :( nie no ja normalnie umrę, nie od tego raka, ale chyba ze strachu

Julka dziewczyno ,jakiego noso gardła i jakie nadgarstki .Mówię ci ze przy przerzutach na kości nie mogłabyś nawet dotknąc tych zgrubień ....z bólu byś wyła dzień i noc .A przy przerzutach OB byś miała 100 .Możesz mi napisac jakież to objawy twoim zdaniem nakierowały cię na raka noso gardła bo już nie nadążam ?

Hmm no to na pewno czeste bóle gardła, teraz mnie bolało, wcześniej chyba jakoś w lipcu ( tak samo jak teraz, nie mogłam dotknąć węzłów, cała szyja mnie bolała itd), stan podgorączkowy, te moje odchrząkania, teraz codziennie rano jak wstane mam taka flegme okropną w gardle :( i chyba tyle co do tych objawów raka nosowo gardłowego. a jak nie to rak gardła, ew, kratni, aa no i jeszcze te bóle głowy, o teraz tez mnie kłuje tym razem po boku głowy, tu gdzie puls

Ale ja się boje bardzo, kurde wydaje mi się, ze coś jest nie tak tylko ja nie potrafię stwierdzić co :( a tomograf by mi sprawdził wszystko naraz i bym wiedziała, bo tak to będe chodzic od lekarza do lekarza, jeszcze te nadgarstki, serio mnie one dobijają, nie wiem czemu takie są :(

A ty myślisz że tomograf to całego organizmu ci zrobią ?Nikt ci takiego nie zleci bo nikt nie narazi cię na taką dawkę promieniowania .Tomograf robi sie tylko jakiegoś obszaru a nie całości i to jeszcze z kontrastem żeby wzmocnić obrazowanie .Ale jak chcesz to idz do lekarza ,zobaczysz że żaden o zdrowych zmysłach nie da ci skierowania bez podstaw .Powiem ci ze ja miałam tomograf i rezonans kręgosłupa .Za żadne Chiny nie wejde już do tej rury .A kontrastu w życiu sobie nie pozwolę podać .Tak samo jak w życiu nie dam się zaszczepić p-grypie ,za dużo wiem .

No właśnie to jest najgorsze, że nikt mi nie da skierowania na tomograf, bo powiedzą, że nie ma podstaw, ech, chyba zaczne oszczędzać i pójdę prywatnie sobie zrobię :( ja normalnie zwariuję, jutro o ile laryngolog nic złego nie stwierdzi pewnie znajdę kolejną chorobę, mojej mamie od tygodnia czasu truje tyłek żeby poszła do lekarza, bo ją bolą plecy, a ja juz myślę, że ma raka i nie dość, że się martwię o siebie to i o mamę, do tego dzisiaj mi oko *lata* i się zastanawiam jaka jest przyczyna, znowu mi przychodzi na myśl SM

Dawno się tak nie uśmiałam jak czytając to forum ale fajnie było bo z moją nerwicą to śmiech na wagę złota. Julka jesteś bezbłedna dziewczyno ty masz raka wszedzie, zlituj się to jest chore, żeby w necie szukać i dopasowywać choroby, ty idż jutro do lekarza i poproś żeby cię wsadzili do maszyny i zrobili takie prześwietlenie klatka po klatce całego organizmu, nie wiem czy to tomograf czy inne urzadzenie ale są takie wkładają całego człowieka w machinerię i milimetr po milimetrze sprawdzają wszystko wybulisz kasę ale wyeliminujesz wszystkie raki ze swojego organizmu. A tak na poważnie to ty masz normalnie nerwicę nic innego.

Hm no raka krtani ani gardła też chyba nie mam, jedynie co mam nie tak z gardłem to jakaś wydzielina w dolnym gardle.. i stąd te moje odchrząkiwania itd. hmm kolejnym lekarzem jakiego odwiedzę to chyba będzie psycholog, chociaz jeszcze myślę nad ortopedą, może on by wiedział czemu te nadgarstki takie są

No bo taka prawda Kamea2 .Ja musiałam iśc prywatnie do neurologa wczoraj bo nie ma miejsc nawet dla służby zdrowia :)Nie dośc ze zapłaciłam za wizytę to jeszcze leki na 100 procent bo wiadomo że z prywatnego .A płacę zdrowotne 260 zł na miesiąc i na ch........za przeproszeniem jak póżniej zdychając musze iśc prywatnie .A ty Julka widzisz że wszystkie twoje raczydła się nie sprawdzają ,byłas chora to masz wydzielinę i kaszel ,denerwujesz się to ci powieka drga bo masz magnezu przez stres mało .Jeśli ma ci to pomóc idz do ortopedy ,na pewno ci wybije z głowy te nadgarstki .Tylko boję się co potem .....