Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Powiększone węzły chłonne koło nadgarstków

Gość Julkaaa93

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nie odchodzę z forum i się niezmiernie cieszę ,że TY też zostajesz. Tutaj kończę dyskusję z TOBĄ ale nie gwarantuje ,ze tak będzie zawsze. Ja absolutnie nie wywołuje żadnej wojny tylko mam czasami powtarzam czasami odmienne zdanie i to CIĘ najbardziej denerwuje tak jak zresztą wspomniana J Sz. Odeszła forum trwa , nikt za NIĄ nie tęskni i tyle . Ty kiedyś odejdziesz , ja też , na forum pojawią się nowi ludzie , takie jest życie , nic nie jest wieczne.

Ale nie jestem konsekwentna , no cóż .....................taka jestem ))))))))) Ojoj , Ania a jak będę się * czepiała * Twoich odpowiedzi to co ????????????? Co mi zrobisz !!!!!!!!!!!! Napisze jeszcze raz ( któryś tam) , każdy ma prawo mieć swoje poglądy i zdanie ( to nie ma nic wspólnego z kłótnią) i będę je wyrażać bo mam do tego prawo tak jak Ty tez masz takie samo prawo. Pozdrawiam. Ps Nie , ja się nie nudzę , a że tak napisałam to był * ton * sarkastyczny i tez bardzo mi jest zal młodych ludzi , ze mają takie problemy niestosowne do wieku.

Zdrowa, wyluzuj... Byłam u lekarza, znowu były bakterie, leukocytów mniej, ale jeszcze za dużo, dostałam lek Furaginum Teva, w poniedziałek znowu mocz do kontroli. Wzięłam już dzisiaj ten lek i mam po nim strasznie żółte siki, czy to normalne?? poza tym wydaje mi się cały czas, że to nie chodzi jednak o drogi moczowe i że przyczyna mojego samopoczucia jest inna

Julka , ale zastanów się , jak 1 tabletka ( słownie jedna) może zabić bakterie tak skutecznie aby ich nie było ..................... takich cudownych tabletek jeszcze nie wymyślili aby jedna uzdrawiała. Jak zjesz wszystkie przepisane przez lekarza to dopiero ocenisz efekt brania leków i ich skuteczność a dowodem na to będzie analiza poniedziałkowa moczu.

No racja, zobaczę jak wybiorę ten lek, jednak mi się wydaje, że te stany podgorączkowe wcale nie są od tego, tylko, że jest jakaś inna przyczyna.. zawsze mniej więcej o tej godzinie zaczyna mi się robić gorąco, piecze mnie buzia, oczy.. i mam temp. powyżej 37.. rano nie czuje żebym miała podwyższoną, ale chyba zacznę rano mierzyć też. i te nadgarstki w dalszym ciągu są takie dziwne...

Ech może i tak, wcześniej jak się martwiłam tym żołądkiem i trzustką nie miałam zawrotów ani nic, czułam się normalnie, teraz jak przestała myśleć o trzustce zaczęły się zawroty głowy.. boję się, że coś sie ze mną dzieje złego a te dobre wyniki wcale mnie tak nie pocieszają , teraz mi nie daje spokoju ten stan podgorączkowy, dlaczego ciągle go mam?????

Julka , błagam Cię i pewnie wszyscy co czytają chcą Twojego dobra i dlatego MUSISZ SIĘ UDAĆ DO PSYCHOLOGA ., ja mam 59 lat , Rolnik 39 lat ( tak zgadza się? ) i uwierz nam my się na tym znamy to są typowe objawy nerwicy lękowej , może w Twoim przypadku wystarczy dobry psycholog a tak swoją droga chodz do lekarza i mów o dolegliwościach i wątpliwościach , które Cię trapią. Teraz spokojnie lecz drogi moczowe w poniedziałek zrób badanie moczu potem idz do lekarza i zobaczysz ,ze BĘDZIE WSZYSTKO DOBRZE. Ja mam np. ciągle temperaturę ciała zaniżoną ok. 36,2 i to tez nie jest norma ale ja tak mam i musze z tym zyc. Moze Twoja temperatura ciała jest właśnie wyższa . Ja na dzisiaj kończę , dobranoc.

To na pewno nie jest moja stala temperatura, bo wcześniej nie miałam takich stanów podgorączkowych, a teraz po prostu czuje, że mi rośnie temperatura, zaczyna mnie piec buzia, oczy, ręcę, ogólnie czuje się cała gorąca i wtedy mam podwyższoną, a wcześniej nie miałam. Mam nadzieję, że to przez to zapalenie dróg moczowych i że mi to wszystko minie, bo ta temperatura mi spokoju nie daje, te nadgarstki zresztą też. zobaczymy co to będzie, jednak mi się wydaje, że to wszystko ma inną przyczynę. Dobranoc Zdrowa :)

Przeczytaj o Julka uważnie i dostosuj do siebie -Podstawowa temperatura ciała z definicji jest to najniższa temperatura osiągana przez ciało podczas odpoczynku (zwykle w czasie snu). Mierzona jest bezpośrednio po przebudzeniu i przed jakąkolwiek aktywnością fizyczną. W Polsce temperatura ciała powszechnie mierzona jest pod pachą; prawidłowy wynik mieści się w przedziale 36,4-37,0 °C. Mierzona o tej samej porze w kolejnych dniach może różnić się do 0,5°C. Temperatura ciała zależy od wieku, płci i rytmu okołodobowego. Wieczorem jest wyższa niż rano, u kobiet zmienia się w zależności od fazy cyklu menstruacyjnego. Na temperaturę ciała wpływają także czynniki zewnętrzne, takie jak: upał i zimno, stres, wysiłek fizyczny, głód, zmęczenie, gorąca lub zimna kąpiel.

Wiem, czytałam o temperaturze też, no, ale jednak ta moja temperatura musi mieć jakąś przyczynę, bo mówię, że jeszcze miesiąc temu na pewno nie miałam podwyższonej. czułam się normalnie, a teraz mnie piecze buzia, oczy, rece itd... i wątpię, że to od tych dróg moczowych, no, ale wybiore wszystkie tabletki i zobaczę, najchętniej to bym powtórzyła jeszcze morfologię, może coś się zmieniło