Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Powiększone węzły chłonne koło nadgarstków

Gość Julkaaa93

Rekomendowane odpowiedzi

Julka, przeczytałam Twoje posty inne tez i pisałaś ,że jak byłaś na weselu to wypiłaś alkohol i się objadłaś i od tego to sie wszystko zaczęło, to albo w tym alkoholu cos było ,ze Ci psychika walnęła ( to chyba wszyscy widza tylko nie Ty) lub coś zajarałaś i to to tez Ci * poszło* w głowę albo może zachłysnęłaś się dorosłością i inne rzeczy próbowałaś. Pisałaś też ,ze nigdy przedtem tak sie nie czułaś. To co nigdy nie bolał Cie brzuch , nigdy nie miałaś gorączki czy stanu podgorączkowego , nigdy , nigdy. Jeżeli tak było to co i jest to prawda to kiedys to musiało nastąpić i tak sie tez stało. Na te Twoje wszystkie choroby sie nie umiera , a jak człowiek się zle czuje to idzie do lekarza i się leczy stosownie do diagnozy a Ty co brałas leki przepisane przez lekarza?????????? Nie ma co szukac chorób tylko trzeba udać się do psychiatry i tyle. Ania , Ty tylko jedyna tłumaczysz Jej choroby , których nie ma i to nie daje żadnego efektu , jest jednak jeden efekt dla Ciebie , masz z kim popisać i w ten sposób zabijasz nudę .

Julka jest ciągle w punkcie wyjścia , postów zostało napisanych ok. 200 , chyba w 3 wątkach i nic i wróciła do * stanu początkowego* i co diagnoza się sama nasuwa , nie trzeba być lekarzem specjalistą w danej dziedzinie aby to stwierdzić. Ale tak dla jasności i Julka i Ania mogę pisać co chcą i ile chcą mnie to nie przeszkadza a powoli zaczyna bawić .

Owszem na weselu byłam, ale to nie od wesela się zaczęło. Zaczęło się ok 2 tyg. przed weselem, w dzień wesela miałam gastroskopię, wyszła dobrze, więc byłam zadowolona i dobrze się bawiłam. Owszem miewałam bóle brzucha, miewałam stany podgorączkowe, ale nigdy nie trwało to tyle czasu co teraz, czyli miesiąc, dlatego się niepokoję i mam do tego pełne prawo i mam ku temu powody, bo dla mnie utrzymujący się tyle stan podgorączkowy nie jest normalny, te bóle też normalne nie są. A jeżeli Cię to bawi to cieszę się, że jestem w stanie poprawić Ci humor ;) i dobrze, że jesteś zdrowa i nic Ci nie dolega :)

No naprawdę dobrze ze jest to forum bo umarłabym z nudów .Zdrowa to samo mogę napisac o Tobie .Ileż to juz razy wtrącasz się -może żle powiedziane bo na forum moga pisac wszyscy -no więc komentujesz tematy w których ja pisze .I nie robisz tego ze zrozumieniem problemu tylko tak jakbyś robiła to złośliwie ,ja przynajmniej tak to odbieram .A o mój wolny czas prosze też się nie troszczyć ,zapewniam cię ze dzisiaj już byłąm w pracy ,zrobiłam pranie ,ugotowałam obiad ,mało tego zjadąłm go i zamierzam wziąść się za sprzątanie i jeszcze piszę na forum a i jeszcze napaliłam w centralnym bo zimno dzisiaj .Jak widzisz się nie nudzę .Już pisałam że wiele razy czytam na *waszych *wątkach że kogoś coś boli i zaraz myśli że ma zawał albo zator -piętnasty zresztą w miesiącu -albo inną bzdurę wymyśla,dlaczego tam nie atakujesz i nie wysyłasz do psychiatry .Dziewczyna tutaj martwi się ,bo może nie ma wiedzy medycznej ani doświadczenia .Dla niej jej problem jest najważniejszy i zatruwa jej życie tak jak wiele problemów na nerwicowych tematach wałkujecie 30 razy od conajmniej 2 lat w tym samym składzie .Myślę że ty się nudzisz i szukasz zaczepki zeby sobie popisać -zaczynam myśleć że tak jest .I coraz częściej myślę że zrezygnuję z pisania na forum .Bo po co mi nerwy w nie swoich sprawach .

Tak wysyłacie do psychiatry -w wyjątkach -ale nie takim *tonem* .I nie będę czytać dokładnie bo mnie to nie *bawi *w przeciwieństwie do Ciebie .Chciałam właśnie poprzednio napisać ze albo się nudzisz albo dobrze bawisz -chociaż to nie mieściło się moim światopoglądzie ale jednak się myliłam .

Mi się wydaje, że osoby, które nie mają nic innego do powiedzenia niż to, że powinnam udać się do psychiatry nie powinny się udzielać, dla mnie to nie jest śmieszne, ja naprawdę się martwię o swoje zdrowie i jestem wdzięczna Ani, że wszystkie moje może i głupie pytania traktuje poważnie i udziela normalnych odpowiedzi, a nie pisze, że mam coś z łbem

Julka tak na prawdę to nie ma norm *czy ktoś ma coś z łbem czy nie *:)Bo jeśli ktoś przesadnie martwi się o swoje zdrowie to ma coś z łbem ?:)a ten kto nie dba i nie przejmuje się ma coś z łbem :)Pociesz się że hipohondrycy żyją dłużej (potwierdzone badaniami naukowymi )bo się badają często i wyłapują choroby w zarodku tak więc masz szanse na dłuuuuuuuuuuuuuuuugie życie ,ponad przeciętną .Kup sobie ziółka albo preparat z żurawiną ,powinno pomóc .Lekarze nawet po antybiotykoterapii zalecają wybranie opakowania żurawiny żeby wypłukać wszystko z pęcherza ,i nie noś majtek ze sznurka ani krótkich kiecek ,pewnoś się na wesele wystroiła w jedwabie i tyłek przeziębiony albo może coś w stodole robiłaś na sianie ?:)Wybacz za moje dworowanie ale śmiać mi się już chce bo twój przeziębiony tyłek do którego doszliśmy zaczynając od żołądka poprzez trzustkę stał się obiektem zainteresowania wielu osób .I masz rację jak komuś to ma pomóc i rozweselić go, to popieram .Postaram się dawać teraz rady na forum typu -idz debilu do psychiatry bo łeb musisz leczyć albo idz się wyr.......aj to ci przejdzie .Dopiero będzie wesoło :::::)))))))LOL

Mnie to wcale nie bawi Ania tylko smuci ,że tak młodzi ludzie a tak cierpią a Ty Ania razem z nimi, ojjjjoj , masakra jakaś. Ty masz Ania zawsze dobry ton , posłuchaj czasami siebie a nie tylko innych. Teraz Julka to dopiero będzie pośmiewiskiem forum za Twoją sprawą Ania. Ania będziesz miała konkurencję redakcja forum podała, że na pytania bedzie odpowiadać lekarz i psycholog. Nareszcie będą fachowe odpowiedzi. Ciekawa jestem czy Julka zada pytanie tym osobom. Ja sie absolutnie nie nudzę i nie bawię bo to sa za poważne sprawy aby je tak traktować. Ty Ania przebijasz wszystkich * w bywaniu na forum*

Ale opcja pytań do lekarza i psychologa jest już dostępna conajmniej pół roku jak nie dłużej .............................dopiero teraz ją zobaczyłaś ???I przypominam że są to porady płatne ......................dlaczego Jula będzie pośmiewiskiem ?Nie rozumiem ?Zupełnie nie rozumiem .....może mam coś z łbem .....pójdę się wyr...ć może mi przejdzie :)

Ojoj Ania gubisz się ! Kończę z Tobą dyskusje na tym wątku...............Twój wulgaryzm mi nie podchodzi a Rolnika zaakceptowałam bo facet może sobie pozwolić na więcej. A taka moja refleksja , tylko hipochondryk może zrozumieć hipochondryka no to już wszystko rozumiem . To dotyczy Twojego poprzedniego postu. A czego Ty nie rozumiesz w Twoim ostatnim poście to ja też nie rozumiem. A co Julka nie ma kasy na płatne porady , bo tam jest * krótka piłka * a nie rozwodzenie się za darmo w 200 postach , które absolutnie nie przyniosły efektu. Zaczyna się wieczór , trzeba go jakoś sympatycznie zagospodarować.

Ja również koczę dyskusję z Tobą na wszystkich wątkach .Nie rozumiem twojej krucjaty przeciwko mnie dlatego będe od tej chwili ignorować wszystkie twoje wpisy .Najpierw krucjata przeciwko J.Sz. ,teraz przeciwko mnie ,w przerwach kłótnie z Ewą ?i paroma innymi osobami .Cokolwiek napisałam było żle Nie rozumiem twojej niechęci do mojej osoby ,co ja ci takiego zrobiłam ?Ja się gubię ?To ty najpierw piszesz że się nudzisz bo jesteś na emeryturze i że zaczyna cię bawić moja dyskusja z Julką ,po czym zmieniasz zdanie bo takaś empatyczna co do młodych osób że wcale cię nie bawi jak mają dolegliwości .I pamiętaj nie mierz wszystkich swoją miarą ,nie podejrzewaj mnie o hipochondrię bo widocznie sama ją masz dyskutując na tym forum ,nie raz już zaczynałaś z podejrzeniami co do moich chorób .Nie mam zamiaru się tłumaczyć więcej z tego ze komuś odpisuje kto dalej ciągnie temat .Nawet napisanie przez ciebie że od tej pory będą same fachowe rady ma na celu zdyskryminowanie moich rad bo przecież co może wiedziec taka pielęgniarka jak ja .Tak jak już pisałam porady lekarzy są od bardzo dawna a poradę lekarską można mieć za darmo na NFZ więc bez sensu .Bez porad *laików *to forum przestało by istnieć .Niestety nie zejdę ci z oczu chociaż odnosze wrażenie że bardzo byś tego chciała ,będe pisać dalej nawet 100000 razy na dzień jak będę miałą ochotę .Na tym kończę tą dyskusję .I radzę nie czepiać się moich odpowiedzi więcej . PEACE ZDROWA .

Strasznie nerwowo się widzę tu zrobiło, nie rozumiem tylko po co niektórzy tu wchodzą i niepotrzebnie się denerwują.. no, ale nie będę sobie tym głowy zawracać, mam inne problemy. Mam pytanie czy stan podgorączkowy może być z tego zapalenia dróg moczowych? mierzyłam teraz 37,4... i na pewno nie z nerw, bo wcale się już tak nie denerwuje.. bardzo mnie to niepokoi :

Ech no zobaczę jutro, a chciałam jeszcze zapytać, wiem, że zaraz będzie, że wymyślam kolejne choroby itd, że mam nerwice, że mam się leczyć itd., ale poczytałam trochę o ziarnicy.. i przyznam szczerze, że troche się zaniepokoiłam, jakie badania sie robi w celu wykrycia ziarnicy czy tam chłoniaka? czytałam, że często badania krwi wychodza dobrze w tych chorobach

Ziarnica -Rozmaz krwi .Rtg klatki żeby zobaczyć czy nie ma węzłów w śródpiersiu powiększonych .Ostatecznym rozpoznaniem jest biopsja węzła 0czywiście takowy węzeł musi istnieć !.Mam koleżankę chora na chłoniaka .Są to bardzo specjalistyczne badania krwi plus rezonans ,nikt nie skieruje cię na te badania bez wskazań ani nawet na rtg bez wskazań nie skierują bo są to badania szkodliwe dla zdrowia .Julka -nie masz żadnych objawów tych chorób więc przestań ,Byłas dzisiaj na spacerze czy siedzisz i czytasz o chorobach ?Rozmaz masz dobry więc nie cuduj :)

No niby ta krew mam dobrą, ale boje sie cały czas... a brzuch może mnie boli dlatego, że mam powiększoną śledzione.. a to jest objaw chłoniaka hmm, poza tym boli mnie szyja i pod pachami tez mnie boli.. węzły nie są powiększone no, ale. Na spacerze byłam :) ale teraz siedze i szukam chorób, objawów itd, ech może poprosze jutro lekarke o jakieś badania w tym kierunku, a temperature mam cały czas bez zmian, 37.3

No własnie porozmawiaj z lekarką o swoich obawach ,ona powinna ci wybić z głowy twoje przypuszczenia .Śledziona nie boli w chłoniaku ,po prostu wystaje spod łuku żebrowego .A poza tym gdybyś miała powiększoną śledzionę były by zmiany w morfologii wszak śledziona odpowiada za krew .Mam nadzieję że jutro lekarz wybije ci gumowym młotkiem twoje wymysły .Węzeł w chłoniaku jest wielkości astronomicznej .I najczęściej nie ma żadnych bóli .Dlatego tak trudno go zdiagnozować .Ja spadam spać bo jutro trzeba wstać do pracy jak to mawiał Ferdek Kiepski .