Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Powiększone węzły chłonne koło nadgarstków

Gość Julkaaa93

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wykupiłam leków, bo najpierw czekałam na tą gastroskopię, uznałam, że leki mi niewiele dadzą skoro mam raka żołądka, potem jak się okazało, że z żołądkiem wszystko ok no to teraz myślę, ze to trzustka i też mi się wydaje, że nie ma sensu kupowac leków.. ale moze wkońcu je kupię, może pomogą

Nie jest możliwe to co piszesz .Jest to po prostu bzdura .Może stosujesz dezodorant krtóry spowalnia odrost włosków ,teraz takie są przecież albo maszynkę bądz piankę która to powoduje .Zdaje się ze Dove wypuścił takie produkty ,inne firmy na pewno już papugują .Masz dziewczyno silną nerwicę lękową i to nią powinnaś się zajać bo się wykończysz i w końcu na prawde wpędziesz w jakąś chorobę .

A może to i wina antyperspirantu, nie wiem już sama, na pewno zrobię coś z moją nerwicą jak się okaże, ze jestem zdrowa, bo tak dalej żyć sobie nie wyobrażam, i ja zdaje sobie sprawę, że dla osób, które są normalne, nie mają nerwicy to wydaje się głupie czy śmieszne to co ja mówię i to co wymyślam tak jak np. dla moich znajomych, którzy od kilku tygodni po prostu juz nie mogą słuchać tego co im mówię, ale ja nie umiem się zachowywać inaczej no, to jest silniejsze odemnie

Ani toz TY sie kobieto wykonczysz !jak julka nie bedzie sie leczyc na nerwy ,to w kółko bedzie wymyslac choroby,i Cie zadreczac bezsensownymi pytaniami ,bo i tak guzik da to co Ty piszesz ,bo julka jest chora bardzo ale na nerwy !!!!!!!! widzisz chyba jakie ta sa pytania no dziecinada kompletna ,nawet ludzie z nerwica nie zawsze sie tak dręczą .......no chyba ze Wam sie podoba taki dialog to prosze uwazac moj post za nie były ............pozdrawiam Was obie :) julka wez sobie jakas ksiazkę i poczytaj albo włacz fajny film ............

Kamea nerwica przybiera różne formy i wcale mnie to nie dziwi ani nie śmieszy że Julka ma takie jazdy bo po prostu jak niewierny Tomasz jak nie zobaczy to nie uwierzy ,Najważniejsze żeby wzięła się za siebie i znalazła pomoc u psychologa który już będzie wiedział jak jej pomóc .Takie zadręczanie siebie jest okropne nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak się wtedy człowiek czuje z wiecznym przekonaniem ze jest śmiertelnie chory ,Niektórzy ludzie wypierają istniejącą już chorobę mając przed oczyma kartę z diagnozą u Julki jest odwrotnie ,nie ma podstaw a podejrzewa najgorsze .Ja pisze to co wiem i to co mi rozum podpowiada .A jako osoba patrzaca na objawy z boku i z własnych obserwacji wiem że nic jej nie jest ,ale tak jak już pisałam póki nie będzie miałą opinii lekarza i dobrych wyników przed sobą nie uwierzy .Dla niektórych np,strach przed wyjściem z domu jest śmieszny bo nie wierzą że można bać się wyjśc .Wszak pełno tu na forum wpisów ludzi z taką odmianą nerwicy i gdyby ktoś wyśmiewał się z tego to forum nie miało by sensu .Spoko, twój wpis jest twoim przemyśleniem po prostu i komentarzem osoby obserwującej całą historię .Póki nie jest on jechaniem po bohaterce tematu ani bagatelizowaniem jej niepokoju nikt nie powinien się na niego obrażać .:)Julka wykup jutro leki i bierz bo inaczej będziesz dalej się martwić dlaczego masz pobolewania i inne zgagi .Sama widzisz że nie masz innych objawów charakterystycznych dla r.trzustki .

Ja się na nikogo nie obrażam, rozumiem, że dla niektórych to co pisze jest po prostu zabawne, ale ja na prawdę jestem przerażona i cieszę się bardzo, ze chociaż jedna osoba mnie słucha i rozumie :) dobra w takim razie jutro idę po leki i zobaczymy co z tego będzie, mam nadzieje, że pomogą, te leki wszystkie są na żołądek? i jeszcze pytanie, jeżeli te leki są na żołądek to nie jest bez sensu branie ich skoro z żołądkiem jest wszystko ok? pytam, bo się nie znam na tym, nigdy wcześniej nie chorowałam, nie chodziłam po lekarzach ani nic

Helicid jest na zobojętnienie kwasu żołądkowego .Łagodzi i poprawia trawienie ,leczy refluks .Debretin poprawia czynnośc przewodu pokarmowego a ten trzeci lek jest na mięśniówkę przewodu pokarmowego .Myślę że powinnas brać Helicid i Debretin .Ten Meteospasmyl ...ja bym sobie go darowała ,ma skutki uboczne nieciekawe .Myślę też że te leki ci pomogą .Tylko bierz systematycznie ,nie że po 3 dniach przejdzie to już w kąt tylko wybierz całe .Ja już spadam spać bo ledwo na oczy widzę .Weż sobie kropli i śpij spokojnie i myśl o przyjemnych rzeczach .Masz jakieś zwierzęta ?Jak masz to zapakuj psa do łóżka i śpij .:)

Dziękuje Ci Aniu bardzo za rady i w ogóle za to, że mnie rozumiesz :) niestety nie mam żadnego zwierzaka, ale zaraz tez idę spać, postaram się do poniedziałku opanować nerwy, a od poniedziałku mam nadzieję, że nie będę już miała powodów do stresów :) jakby coś się działo ze mną nie tak to będę pisać, dobranoc :)

Witam, to znowu ja, mam parę nowych pytań, dlatego piszę.. mierzyłam gorączkę niedawno mam znowu podwyższoną 36,8.. ale chciałam zapytać ile czasu powinno się mierzyć temperaturę termometrem rtęciowym? może jakbym trzymała dłużej ( trzymałam ok 5-6 minut ) to by jeszcze urosła ta temperatura? a tak poza tym to znowu zauważyłam niestrawioną kukurydzę, ale też niestrawione ziarna z chleba z ziarnami, nie wiem czy wcześniej ziarna tez mi się nie trawiły, bo nigdy się nie przyglądałam mojej qpie, a teraz robię to za każdym razem, więc moje pytanie czy ziarna mogą się nie strawić? czy powinny być strawione? acha a dzisiaj mnie rano bolały trochę plecy z prawej strony, brzuch z prawej strony pod żebrami tak jakby wątroba potem brzuch z lewej strony trochę ( na wysokości pępka), a teraz niedawno plecy z lewej hmm to chyba jednak trzustka i ten ból tak mi promieniuje.. ból jest taki kłujący

A tak poza tym mogę dodać, ze wymioty nadal się nie pojawiły, biegunka tez nie, żółtaczki też nie mam, zgagi dawno nie było, ale nie ma się co cieszyć, wszystko może sie pojawić, nadal mnie męczy ta temperatura, teraz czuje, że na pewno mam powyżej 37, ale nie chce mierzyć i się denerwować.. acha oczywiście te nadgarstki mi nie dają spokoju i jeszcze zauważyłam, że od jakiegoś miesiąca czasami mi leci woda z nosa jak się schylę czy coś.. i to też mnie zmartwiło trochę

Julka wiesz co to jest choroba ale prawdziwa choroba, wiesz co to jest temperatura, latasz po necie to przeczytaj, ty masz normalna temperaturę ciala. Zamiast siedziec i doszukiwac się chorób, zacznij coś robic. Jakbysmy tak ogladali swoje cialo, to można przyczepić się do każdego pieprzyka że to rak, a kazdy ból który zawsze u każdego się w życiu pojawi oznaczał by rak. Ja nie wiem jak taka młoda dziewczyna może nie mieć żadnych obowiązków, przyjemności tylko siedzieć i szukać co jej jest. Zacznij żyć a nie zamęczać swoich bliskich swoimi urojonymi chorobami, bo to co wyczyniasz jest już śmieszne, codziennie inny rak, dlaczego to dlaczego tamto dziewczyno idź do psychiatry albo psychologa to jest twój głowny problem a nie rak. Zrobiłas gastroskopię, żółądek masz zdrowy a ty dalej w to nie wierzysz więc wymyślasz raka trzustki, wiesz jak bys go miała to nie dałabyś rady siedzieć, czytać i pisac na kompie. Zyczę powodzenia i udaj się na prawde do lekarza od głowy bo to twoja podstawowa choroba.

Hmm wydaję mi się, że nie ma nic dziwnego w tym, że martwię się o swoje zdrowie, tym bardziej, że jeszcze miesiąc temu nie miałam takich dolegliwości, nie miałam podwyższonej temperatury i wszystko było normalnie. Wydaje mi się, ze te bóle nie wzięły się znikąd i musi być jakaś ich przyczyna, może to nie jest rak, może przesadzam, ale po prostu się martwię, a jeżeli czytam, że bóle po lewej stronie brzucha promieniujące do pleców mogą świadczyć o chorobie, raku, zapaleniu itd. trzustki no to zwalam winę na nią, skoro z żołądkiem jest wszystko ok. I powtarzam po raz kolejny, że jeżeli się okaże, że jestem zdrowa to na pewno zrobię coś z moją głową, tudzież z moim *łbem* :)

Wiesz Julka szkoda na ciebie słów, bo wszyscy ci mówią, że temperturę ciała masz normalna, a ty dalej twierdzisz, że masz gorączkę, tak masz gorączkę i to strasznie wysoką i na prawdę jesteś chora. Szkoda mi ciebie, że nie potrafisz zrozumieć co do ciebie piszą ludzie a ty uparcie trwasz przy swoim wyszukiwaniu. Mam tylko nadzieję, że jak porobisz wszystkie badania to napiszesz nam że jesteś zdrowa i nic ci nie jest i zaczynasz wreszcie zyć, życze ci powodzenia bo marnie to wszystko widzę.

Jula masz normalną temperature ciała .Ziarna się nie trawią jak nie sa pogryzione dokładnie .Normalka .Temperaturę mierzy się 10 minut ale nikt tyle nie mierzy bo by zfiksował z czekaniem .6 minut to świat .A dla tych którzy cię krytykują -ponieważ wchodzę na to forum już bardzo długo ,kilka lat i czytam mimo wolnie bo wchodzę na najnowsze posty więc widzę piąte przez dziesiąte co kto pisze i na jakich tematach -no więc niektórzy też tu piszą już długi czas i wałkują te same tematy i problemy miesiącami szukając chorób,latając po lekarzach ,robiąc 8 razy gastro ,morfologię ,mdlejąc 46 razy na dzień ,wymyślają zakrzepy ,srepy i zawały i jakoś nikt im nie pisze że mają leczyć *łeb *.Ja raz jak skomentowałam chyba rok temu żeby się wzieły za siebie i nie pieprzyły bzdur to wyszła taka afera że mało forum nie pękło ze złości .W końcu jedni na drugich zaczęli pisać pw i wyszła draka .Każdy ma prawo pisać co chce i mieć takie choroby jakie chce .A jak komuś nie pasuje to po prostu niech nie czyta .Bo nie musi .

Hmm to następnym razem będę mierzyć 10 minut, zobaczymy wtedy. Zgadzam się z Tobą, nikt nie musi czytać tego co ja tu piszę, tym bardziej jeżeli nie mają do powiedzenia nic więcej niż tyle, że mam leczyć swój *łeb*. Oczywiście każdy może czytać i pisać co sobie tylko zamarzy, aczkolwiek nie mam zamiaru się tym przejmować. Dobrze, że sobota powoli się kończy, jeszcze tylko jutro i będę wreszcie wiedziała co tam się ze mną dzieje, przynajmniej po części

Może i nerwice tez mam, jednak nie to mnie martwi. dzisiaj dalej boli z lewej strony pod żebrami.. do tego było mi niedobrze przez chwilę i zauważyłam znowu coś niestrawionego wiadomo gdzie w dodatku z jakimś śluzem... :( i normalnie boje się chodzić do łazienki :( a najgorsze jest to, że ból jest objawem już nieźle zaawansowanego raka, który nie jest operacyjny :( ech, nie wiem jak z tepmeratrurą, bo nie mierzyłam dzisiaj, ale pewnie jest podwyższona.. umieram po prostu ze strachu ;(