Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Powiększone węzły chłonne koło nadgarstków

Gość Julkaaa93

Rekomendowane odpowiedzi

Emocje i nic więcej ,będziesz do jutra sikac jak nosorożec .Tak naprawdę każdy objaw może być przypisany rakowi ,ale gdyby o tym myślec to nie można by było życ tylko cały czas się martwić by trzeba było .Pamiętaj że chorobę diagnozuje się na podstawie wyników a nie na podstawie przypuszczeń .

Ech do jutra to ja zwariuje chyba, wszystkie objawy mi się zgadzają, ja juz wyobrażam sobie siebie w szpitalu itd ;( to jest okropne.. jedyne czego nie mam z objawów to biegunki i żółtaczki, ale żółtaczki nie musze mieć jak rak jest w ogonie trzustki... już widze jutro mine lekarki jak mi powie, że jest źle.. ;(

Powinnaś studiować medycynę bo widzę że byłabyś dobra ,tylko nie wiem czy pacjenci mieli by szansę na lżejsze choroby :).Zapalenie trzustki daje okropne objawy więc też zapomnij .Ty sobie wyobrażaj jak jutro zobaczysz dobre wyniki i będziesz biegiem lecieć do kwiaciarni .Teraz zadam pytanie ....czy jak jutro wyniki będą dobre to uwierzysz w to ze jestes zdrowa ?Odpowiedz szczerze bo mam już naszykowaną wiatrówkę wycelowaną w skroń ....

Tak, jeżeli jutro wyniki będą dobre to uwierze w to, że jestem zdrowa, bo jedyne co mi nie daje spokoju teraz to ta trzustka, wcześniej myślałam, że to żołądek, no ale si emyliłam. chciałbym wierzyć w to, że jestem zdrowa, no ale skąd te objawy by były? i skąd te bóle?

Na mój pielęgniarski nos popełniasz błędy żywieniowe ,a dodatkowo przez ciągły stres masz refluks .Moja koleżanka ma zgagę taką że nie moze wytrzymać .A że ma w rodzinie gastrologa to zrobił jej gastroskopię i żołądek jak dzwon .Tak więc nie zawsze objawy są spowodowane chorobą ,najcześciej są wynikiem stresu .Weż sobie coś na uspokojenie i się wyśpij .I napisz jutro co i jak .Jak przywlokę moje ciało z pracy to zajrzę .

Niestety muszę czekac do poniedziałku, dzisiaj jeszcze nie było wyników ;( przecież ja umrę z nerw do poniedziałku, dzisiaj było mi jakoś niedobrze rano, troche mnie pobolewało z tej nieszczęsnej lewej strony, a potem mnie bolały plecy po prawej stronie tak na środku czy to mógł być ból od trzustkI? w czasie bólu pleców, nic innego mnie nie bolało tylko plecy, ból trwał ok 20 minut coś jak kolka .. teraz pewnie bede czytać o bólach pleców ech ja sie wykończe do poniedziałku :(

No dzisiaj musiałam wziąć krople na uspokojenie bo bym już chyba nie wytrzymała,już oczywiście wyczytałam o tych plecach i ból pleców z praesj strony też może być przy trzustce.. hmm Aniu więc jakie są najbardziej charakterystyczne objawy raka trzustki? a tak poza tym to chyba zaraz zadzwonię do tego lekarza u którego robiłam gastroskopię może będzie jutro możliwość zrobienia USG..

Przy trzustce moja droga nie mogłabyś jeśc ,miałabyś nudności ,wymioty ,bóle nie do zniesienia ,niestrawiony pokarm w qpie (całkiem ,nie jedną skórkę ),chudnięcie ,żółtaczka ,wysoki cukier .Zrobiłas test na Helico jak radził lekarz ?Kupiłaś coś na żołądek jak radziłam zobojętniającego kwas żołądkowy ?Przy Helico też są bóle do pleców ,wiem o tym bo mój maz miał takie i miał właśnie Helico .Jak nie zrobiłAś i nie kupiłas to zabije ...Jak ma ci pomóc to usg to idz i zrób .

Testu na Helicobakter nie kupiłam, bo oczywiście wydaje mi się, że przyczyna jest inna, ale chyba polece dzisiaj i kupie, nie wiesz może ile taki test kosztuje? ech no domyślam się, ze bóle byłyby nie do zniesienia, moje sa jak najbardziej do zniesienia, poza tym nie są ciągłe tylko raz na jakis czas, chociaz czytałam, ze tak to się zaczyna, najpierw bóle są raz na jakiś czas, a potem są coraz częstsze.. usg napewno by mnie uspokoiło, ale jak mam znowu wydawać prawie 300 zł to mi ręce opadają, a z nfz znowu pewnie będzie trzeba czekać miesiąc, pozatym albo już wymyślam albo wydaje mi się, że schudłam.. ale to chyba jakas moja paranoja, kurde jeszcze co mnie niepokoi troche to te głupie włosy pod pachami które rosną w żółwim tępie, co nigdy wcześniej mi się nie zdarzało, czy takie coś tez może byc objawem raka? nie wiem rak może tak działa na mój organizm czy coś?

Kamea2, do psychologa się udam jak będe mieć dobre wyniki i jak trzustka się okaże zdrowa, bo potem zapewne bym miała raka wątroby, raka śledziony, raka woreczka zółciowego, ew raka nerki.. męczy mnie to strasznie, chciałabym o tym nie myśleć, nie czytać nic ale to silniejsze odemnie

No to kupie napewno, jak wyjdzie, że nie mam tej bakterii to pewnie zgłupieje całkowicie i te głupie nadgarstki jakieś dziwne :( przypomniało mi się teraz, że kiedyś mi się często śniło, że mi wypadają zęby.. a jak wiadomo to jest zły znak, ale myślałam, że coś złego się stanie nie daj Boże komuś innemu czy coś, a to pewnie chodziło o mnie...

Jak nie masz bakterii to dalej masz refluks i to na tle nerwowym .Ale wykluczysz przynajmniej bakcyla który jest niebezpieczny .Lepiej go nie mieć więc ciesz się jak go nie będzie .I po niedzieli szorujesz do psychologa i mu wszystko mówisz jak na spowiedzi .Słowo daje że spiorę ci dupę jak nie pójdziesz .Chyba masz w mieście u siebie jakąś poradnię gdzie przyjmuje psycholog na nfz ?

Hmm szczerze mówiąc nie wiem, bo się nie orientuje, chociaż powinien być, moja siostra kiedyś chodziła do logopedy do przychodni i tam jakiś psycholog na pewno był, a po niedzieli z samego rana lecę po te wyniki, ech miały być na dzisiaj, ale kazali dopiero przyjść w poniedziałek, jeszcze 2 dni takiego stresu no nie wytrzymam chyba, a nudności i brak apetytu miałam na początku samym ze 2-3 tygodnie temu..