Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Powiększone węzły chłonne koło nadgarstków

Gość Julkaaa93

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj niezawodna Julko .:)każdy węzeł chłonny moze się powiększyć ,bo znajdują się one w całym ciele .Powiększony węzeł chłonny to węzeł powyżej 1 cm ,mniejsze nie mają zadnej wartości diagnostycznej .Osobiście nie widziałam ani nie spotkałam się z powiększonymi węzłami nadgarstka .Zazwyczej powiększają się węzły w miejscu stanu zapalnego ,infekcji , przerzutów nowotworowych .Obustronne powiększenie świadczy o infekcji -oczywiście jeśli są większe niż 1 cm .A i też nie zawsze bo ja np.miałam zap.węzłów szyi i miałam tylko po jednej stronie .Myślę że ci się wydaje .

Sama już nie wiem, mi się wydaje, że są powiększone, skóra koło nadgarstków jest hmm wypukła taka, a wcześniej mi się wydaje, że nie miałam czegoś takiego, inne węzły są w porządku, a przynajmniej ja nie widze ani nie czuje żeby były powiększone, tylko te nadgarstki jakieś dziwne sa chociaż tez tak nie czuje żadnej kulki ani nic, nie wiem już sama, acha przed chwilą mierzyłam gorączke i mam 36,8 czy to jest stan podgorączkowy??

Nie to nie jest żaden stan podgorączkowy ,to prawidłowa tem.ciała człowieka .Stan podgorączkowy zaczyna się od 37.1 -37.9,od 38 to już gorączka .Powiększone węzły to takie kulki bądz duży obrzęk ,albo takie *baty *kluchowate .Moze jesteś przed okresem i ci się woda zatrzymała w organizmie stad ci się wydaje że masz *obrzęknięte * nadgarstki .

Ja się wcale nie dziwię że masz 37.1 .Na pewno masz jeszcze wrazenie gorączki i gorącego czoła .Kobieto to są EMOCJE !!DENERWUJESZ SIĘ .zRÓB TĄ MORFOLOGIĘ I ZAŁOŻE SIĘ ŻE MASZ DOBRĄ !A tak naprawdę to co ty chcesz tą morfologią potwierdzić lub wykluczyć ,bo na pewno morfologia nie świadczy o chorobie nowotworowej .Mój tata miał już 2 razy nowotwór zdiagnozowany(co ciekawe jeden nie związany z drugim ) i miał morfologię i wyniki z krwi jak koń .Mało tego żyje już kilka naście lat po pierwszej diagnozie (odpukać) i ma się dobrze (odpukać ).

No właśnie poczułam, że mi gorąco wiec zmierzyłam, a mierze normalnym rtęciowym termometrem, wiem, że z morfologii może mi ni cnie wyjśc, ale skoro mam stan podgorączkowy to pewnie wyjdzie duże OB i wtedy bedzie wiadomo, że coś jest ni etak, robie jeszcze badania moczu na amylaze więc jak wyjdzie za duża tro tez będzie wiadomo, że coś nie tak i będzie wiadomo, że to trzustka..

Kiedy masz wyniki ?Amylaza żadna ci w moczu nie wyjdzie a OB też nie wyjdzie podwyższone bo jak wiesz w takich chorobach jakie u siebie podejrzewasz musiałoby wyjść 3 cyfrowe .Jak ci wyjdą dobre wyniki a wyjda to masz mi przesłać przez pocztę kwiatową ,bukiet kwiatów .Adres podam póżniej .A gorąco ci było bo juz byłas nastawiona na nerwy w postaci morfologii .No to kiedy wyniki będą bo musze siedziec w domu w razie bukietu ?

Wyniki jutro, ale aż się boje iść :( jestem pewna, ze to trzustka i że coś jest z nią nie tak, wszystko na to wskazuje, bóle po lewej stronie promieniujące do pleców, zgaga, uczucie duszności, te nadgarstki.. i jeszcze ten stan podgorączkowy mnie dobił :( po prostu wszystko pasuje do raka trzustki ;( jak wyjdzie wszystko dobrze w co wątpię to obiecuje, że wyśle bukiet najładniejszy z całej kwiaciarni :)

Dobrze ,trzymam za słowo .Tylko napisz kiedy żebym nie przegapiła gońca z bukietem :)Oczywiście wykluczamy lekka anemię z niedoboru żelaza bo to już twoja uroda :)Zakład idzie o amylazę ,Ob i tak oględnie mówiąc morfologię .Ja w ogóle nie biorę pod uwagę mojej przegranej więc nie ustalamy mojego udziału w sprawie .I kobieto -myśl pozytywnie ,pamiętaj że nakręcając się z góry na chorobę utwierdzasz się w przekonaniu -to taka samo spełniająca się przepowiednia .Życzę ci z całego serca dobrych wyników -i sobie oczywiście też ,ha ha .

Hmm mogą być tez kwiaty żeby było sprawiedliwie, jednak ja wiem, że nie będą dobre, przed chwilą znalazłam informacje, że przy raku trzustki może wystąpić zespoł Cushina, a ja mam objawy tego zespołu tj. pojawiły mi się z miesiąc temu rozstępy na brzuchu, myślałam, że to dlatego, że przytyłam, a także te nieregularne miesiączki... po prostu odchodze już od zmysłów ;( i dosłownie WSZYSTKO wskazuje na raka trzustki WSZYSTKO :(

Jezu kobieto ...........co jest cię w stanie przekonać że nie masz raka trzustki ?Masz 19 lat .W tym wieku nie choruje się na raka trzustki .Po drugie nie mogłabyś jeśc i wyglądałabyś jak ......nawet nie chce pisac jak .Rzygałabyś jak stado kotów .Bóle były by nie do zniesienia .Coś ty znowu wyczytała ?Powinnas pisac scenariusze do thrillerów ,zarobiłabyś fortunę ...............

Http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl&client=firefox-a&sa=X&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1024&bih=593&tbm=isch&tbnid=rMqJX4Y8BjKkmM:&imgrefurl=http://bioinfo.mol.uj.edu.pl/articles/Kliza08&docid=B_wTxZOiwXtH4M&imgurl=http://bioinfo.mol.uj.edu.pl/articles/Kliza08%253Faction%253DAttachFile%2526do%253Dget%2526target%253Drozstepy.png&w=434&h=292&ei=e6ZtUJ-YHozesganyYGoDg&zoom=1&iact=hc&vpx=709&vpy=152&dur=1192&hovh=184&hovw=274&tx=250&ty=125&sig=110173277573482965038&page=1&tbnh=129&tbnw=171&start=0&ndsp=20&ved=1t:429,r:6,s:0,i:85 o ile się otworzy zdjęcie.. no ja takich rozstępów nie mam, mam kilka małych po lewej stronie, ale ta miesiączka też by pasowała... bo mam nieregularną strasznie.. a wyjątki się zdarzają jeżeli chodzi o raki jak wiadomo... i ja sie boje, że jestem takim wyjątkiem, no bo skąd te bóle i ten ostatni ból promieniujący do pleców, skąd ten stan podgorączkowy, skąd ta zgaga i skąd te nadgarstki?? :(

Litości, dziewczyno masz dziewiętnaście lat i codziennie inny rak, siedzisz na necie i szukasz jakiego masz raka i czy pasują do tego twoje objawy. Ludzie na prawde chorują i mają bardzo poważne problemy zdrowotne a ty zamiast cieszyć się zdrowiem, młodością codziennie szukasz u siebie objawow, nie szkoda ci życia na głupoty. W tym wieku to się żyje i cieszy tym życiem a nie szuka czy od kataru można umrzeć. Podziwiam Anię, że ma tyle cierliwości do Ciebie, jestes zdrowa, może wyjdzie Ci anemia, nic więcej a masz przede wszystkim hipochondrię, nic więcej.

Miesiączkę masz zaburzoną na tle nerwowym .A rozstepy w Cushingu to są ściechy jak rowy mariańskie na całym brzuchu ,czerwone jak diabeł .Uwierz mi - nie masz żadnego raka a tym bardziej trzustki .A w ciąży to koleżanka czasem nie jest że ja się zapytam ????:)objawy też pasują -zgaga ,bóle żołądka ,brak miesięcznicy,wahania nastroju ....

No ja takich dużych rozstępów nie mam, aczkolwiek jakieś tam mi wyskoczyły, o ciąży szzczerze mówiąc nawet nie myślałam i raczej nie powinnam w niej być, chyba, że jakimś cudem. ale to pewnie coś gorszego od ciąży, kurcze nie mogę nic znaleźć w internecie na temat powiększonych węzłów koło nadgarstka :( nie no normalnie ta choroba Cushinga mnie dobiła chyba jeszcze bardziej niż ta gorączka ;( acha dzisiaj jeszcze zauważyłam w kale niestrawioną skórkę od papryki... a to tez objaw chorej trzustki jak pokarmy sie nie trawią..

Tak masz rację pokarmy się nie trawią ,pokarmy a nie jedna biedna skórka od papryki .....Nie możesz znależć o wezłąch nadgarstka bo nie ma takiej jednostki chorobowej .Czekaj spokojnie do jutra ,nie panikuj ,nie szukaj .Zobaczysz że badania wyjdą dobre .Martwię się tylko ze mimo dobrych wyników będziesz nadal szukać ......i w końcu się na prawdę wykończysz .

Szkoda, że nie ma nic na temat tych węzłów... chciałabym czekac spokojnie, ale to nie takie proste, ja po prostu odchodze od zmysłów, a najgorzej jak znajde coś co jest objawem raka i ja ten objaw mam, wtedy po prostu jestem bliska zawału serca.. acha jeszcze z moich objawów moge dodać, że oddaje częściej mocz.. czym to może być spowodowane? pewnie też coś z trzustką.. acha i od jakiegoś czasu zauważyłam, co moze być dziwne, ale włosy pod pachami strasznie wolno mi rosną... kiedyś na drugi dzień juz było widać małe odrastające włoski, a teraz minęło od soboty prawie tydzień i jedyne co mam to nieiwleka ilosc małych włosków... to pewnie też od tego Curlinga albo przez raka mój oraganizm tak reaguje