Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zgaga i bóle pod żebrami a trzustka

Gość Julkaaa93

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ood 2 tygodni odczuwam bóle po lewej stronie pod żebrami, mam straszną zgage, piecze mnie język, jest na nim biały nalot oraz jakieś krostki z tyłu, miałam w obote gastroskopie, niby wszystko wyszło dobrze, jedynie podrażniony i zaczerwieniony prze łyk ( lekarz coś napomnaił o refluksie i zalecił zrobić test na heliobacter). Jednak dzisiaj po rosole dostałam strasznych bóli z lewej strony, które promieniowały aż do pleców, bardzo się boje, że to jednak z trzustką mam coś nie tak :( jeżeli chodzi o stolec jest on raczej normalny, chociaż dzisiaj zauwazyłam resztki pokarmu, wczoraj byłam na weselu, wiadomo wypiłam troche alkoholu i jadłam dużo, możliwe żeby to było przyczyną dzisiejszego strasznego bólu? ból trwał ok 2 godzin, do tego mam straszna zgage dzisiaj ;( boje sie, że to rak trzustki, pomóżcie, co mam robić ? jakie badania? znowu iśc do gastrologa i robić gastroskopie ?

Zamiast histeryzować,znajdź sobie w internecie ospowiednią dietę przy zapaleniu błon śluzowych zołądka czy nadżerce w żołądku.Poczytaj czego nie wolno jeść---włąśnie nie wolno alkoholu,słodkiego,tłustego[rosół].Pij len ielony,len działa osłonowo na śluzówke zołądka.Nie jeść zupy pomidorowej i pomidorów,jeść rzeczy o odczynie zasadowym ,a nie kwaśnym.Nie palić.Zresztą znajź sobie i poczytaj i zastosuj się.Odpowiednie żywienie jest podstaw ą.

Witaj .To widzę ze już raka żołądka wyleczyłaś .Dobrze .No więc rak żołądka to jak 6 w lotto w tym wieku .Rak trzustki w tym wieku to jak trzy 6 w lotto pod rząd plus jeszcze 10 w multi multi i wygranie samochodu na loterii .Zrób test na Helikobacter !!!!!!!!!!!!!!!Kupisz go w aptece za ok.30 zł .Niestety trzeba się ukłuć w palucha i nanieśc krew na płytkę .Przy raku trzustki rzygałabyś jak kot i miała bóle ciągłe nawet po zjedzeniu suchej bułki .Wyglądałabyś jak pół dżdzownicy i to jeszcze dżdżownicy na diecie ,i miałabyś kolor sino zielony .Za moment pojadę do ciebie i odetnę ci dostęp do internetu największym nożem jaki mam w domu .

Ale ten dzisiejszy ból był naprawde straszny, do tego ta zgaga straszna jest!! napije sie czegoś słodkiego i odrazu mnie pali, a zgaga przy raku trzustki to poważny objaw, ja już po prostu nie wiem co robić, jutro idę po skierowanie na morfologię, sa jakieś specjalne badania krwi związane z trzustką?

Nie rób już żadnej gastroskopii na litość boską tylko zób test .Dowiedz się czy robią w labolatorium żebyś już miała pewnośc że dobrze zrobiony .Kobieto weż sobie kup Ranigast albo Omeprazol albo Pantoprazol .Pobierz tydzień rano na czczo i zobacz ,jak zgaga i bóle ustąpią to zanczy że masz refluks .Ale najpierw zrób test żeby go nie zafałszować tabletkami .Przy raku trzustki nie mogłabyś nawet pomyślec o jedzeniu a co dopiero wpierniczać rosoły i inne alkohole i tańcowac na weselu :)

Znaczy że ja i mój mąż i moja mama i tata mamy wszyscy raka trzustki bo mamy zgagę .Plus połowa ludzi na świecie .A ostatnio tak mnie rąbał żołądek że wylądowałam na pogotowiu .Po Pantoprazolu mi przeszło .Nie rób żadnej morfologii ................zrób test na Helico .

Niestety nie mam nic od zgagi, jutro na pewno coś sobie kupie, dzisiaj oczywiście znowu straciłam apetyt na reszte dnia i znowu sie stresuje i myśle.. najgorsze, że po przeczytaniu objawów raka trzustki mam kilka z nich, te bóle, zgaga, brak apetytu, jedynie czego nie zauważylam to żółtaczki... jutro zamiast na uczelnie znowu bede szła do lekarza ech, ale musze zrobić jakieś badania w tym kierunku bo zwariuje znowu

Kobieto ......kup sobie coś na zgagę i połykaj tydzień .Zapewniam że będziesz wyleczona z raka trzustki .Wykończysz się nerwowo .Przedwczoraj miałaś raka żołądka i jego objawy ,okazało się ze nie masz nawet podrażnionego a co dopiero raka .Którąkolwiek chorobę nie otworzysz w necie będziesz miała jej objawy . Dlaczego nie weżmiesz sobie do serca tego że chorują głównie po 60tce na tą chorobę ?A co objawów masz na razie 1 i to taki który występuje w 10000 chorób .Choroba ta jest poóżno wykrywana bo nie ma objawów .pOjawiają się najczęściej już przy przerzutach i człowiek wygląda już jak wiór i rzyga jak kot po wodzie nawet .A żołądek własnie boli promieniując do pleców .=bóle przeszywające .

Wiem, że chorują zazwyczaj ludzie po 60 no ale zawsze może byc jakis wyjątek, tym bardziej te bóle po lewej stronie są właśnie charakterystyczne dla trzustki, a promienujące do pleców to już w ogóle oznaczają że z trzustką jest jakiś poważny problem, no i ta zgaga, jest po prostu straszna, teraz zjadłam serek truskawkowy, nie minęło 5 minut i pali mnie i czuje jakby zaraz miał mi ten serek się spowrotem z żołądka w buzi znaleźć, pójde za Twoja radą, kupię jutro Ranigast czy coś na zgagę, mam nadzieje, że przejdzie, mam jeszcze taką cichą nadzieje, że ten ból dzisiejszy i ta dzisiejsza zgaga to może dlatego, że wczoraj wypiłam sporo alkoholu i zjadłam tez sporo.

Zapewniam cię ze przy jakichkolwiek problemach z trzustką nie mogłabyś jesć a co dopiero pić alkoholu bo wynieśliby cię po pierwszym daniu na weselu .Na pewno przejadłaś się .A co do serków owocowych to ja mam po nich mega zgagę .Parę dni diety koleżanko .Herbatka miętowa i bułeczka z masłem ,gotowane mięsko na obiad ,kefirek żeby przywrócić florę bakteryjną w żołądku .Siemię lniane jak najbardziej wskazane .

Na pewno skorzystam z Twoich rad, od jutra dieta w takim razie i zobaczymy co to będzie, ciesze się, że po tym serku nie dostałam takich boleści jak po rosole dzisiaj, no ale ta zgaga jest okropna. jeszcze co mnie nie pokoi jeżeli chodzi o tego raka trzustki to przy nim też występuja objawy niedokrwistości, a ja takowe jak już wiadomo mam :( i jeszcze od dwóch miesięcy spóżnia mi sie okres, raz 17 dni, a teraz ponad 20 aż, a jak wiadomo, to może byc wynik jakiejsś choroby, chociaż wolałabym żeby to był wynik stresu czy czegoś innego ..

Na pewno stres tu wchodzi w grę ,przecież jesteś kłębkiem nerwów .Czytałaś na pewno o r.trzustki i wiesz że choroba jest pózno wykrywana kiedy już są rozwinięte objawy i wtedy może być niedokrwistośc.Występuje bardzo gwałtowne chudnięcie i nudności ,wymioty .Dlatego jest anemia .A ty masz anemię od dawna .

Od jutra sie bede chyba codziennie ważyć i sprawdzać czy nie chudnę, musze też zaobserwować czy nie mam żadnych objawów żółtaczki.. a tak sie wczoraj cieszyłam po tym badaniu, normalnie odżyłam i miałam wreszcie humor, a dzisiaj znów, no wykończyc sie idzie, dziękuje Ci bardzo za Twoje rady, napewno się do nich dostosuje

Idż dziewczyno zrób sobie usg jamy brzusznej to będziesz pewna, że masz zdrową trzskę, wątrobę, nerki i inne narzady wewnetrzne, bo za parę dni bedziesz miala raka wątroby, więc póki co zrób sobie to badanie, bo raka żoladka przez gastroskpię juz ci wykluczyli, dziś rak trzustki, a co jutro? nie doszukuj sie raka, a czytając w necie to i z kataru mozna dowiedziec się, że to objaw raka. Masz zwykła zgagę od miesznia potraw, skoro bylas na weselu plus trunki.

Julka znając twoje podejście tomograf by nie wystarczył :)zawsze mogłabyś pomyśleć że lekarz żle zinterpretował obraz .Najlepiej PET zrobić wtedy każda komórka ciała jest przetrzepana .Ale kosztuje 5000 zł .....A tak na serio tomograf jest bardzo niezdrowym badaniem ,lepiej nie robić jak nie ma podstaw .

Julka dla własnego dobra przestań się nakrecać i czytać głupoty na temat chorob, doktor google nie leczy a ty sama wpędzasz się w nerwicę a to wyleczyć to jest dopiero problem. Zrób sobie podstawowe badania z krwi, moczu, zrób usg i straczy bo jakbys coś miała to myślę że z wyników krwi by ci coś wyszło, jak wyniki wyjda dobre, zostaw te wyszukiwanie raków i żyj pełnia życia jak przystało na 19 latkę.

Wyniki krwi zrobię napewno, jutro ide po skierowanie, bo ja normalnie sie wykoncze, wczoraj miałam dzień spokoju to dzisiaj znowu ten ból i znowu siedze i czytam tym razem wszystko na temat trzustki, ech z tomografu narazie zrezygnuje, może zrobie jakby mi wyszły dobre wyniki dla pewnosci ;) bardzo mnie to męczy wszystko, bo jeszcze 2 lata temu byłam normalną, uśmiechnięta dziewczyną, a od 2 lat jest tylko gorzej, ciągle wymyślam jakieś rzeczy, boje sie o wszystko i wszystkich i ciągły stres