Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bol brzucha pod żebrami, bialy nalogt na jezyki i zgaga a rak

Gość Julkaaa93

Rekomendowane odpowiedzi

Tzn. ja sie umówiłam odrazu na gastroskopię, byłam we wtorek u innego gastrologa też prywatnie, ale nie robił badania tylko powiedziałam mu swoje objawy i wypisał receptę. powiedział żebym odwołała wizytę, ale ja wole zrobić gastroskopie i być spokojna ( albo i niespokojna). Szczerze mówiąc trochę się uspokoiłam :) nawet mam ochotę coś zjeść, bo burczy mi strasznie w brzuchu ( dzisiaj z nerw nic nie zjadłam), ale nie wiem czy nie za późno, skoro jutro rano mam badanie hmm

Aby nie mieć rano zgagi od kwasów należy na snadanie zjęść bez chleba kawałek białego sera i samo białko z jajka ugotowanego na twardo.Picie bez cukru.Jame ustną płukać szałwią.I nie czytać głupot w internecie.Od tego jest lekarz,aby na podstawie badania i wyników pacjenta postawił diagnozę.

No już po badaniu, było nieprzyjemne, ale dało się przeżyć :) oczywiście wyniki jak najbardziej w porządku, żołądek w porządku, jedynie przełyk trochę zaczerwieniony, ale to wina tej zgagi, ech wreszcie powrócił mi humor :) teraz może zrobie po prostu podstawowe badania i może na helicobakter. :)

Heh czytałam Twoje posty i aż się poplakałam ze śmiechu.Rak na początku nie boli,ale jak już jest zaawansowany to pokazuje pazurki zwykle szybko bez przyczyny się chudnie np 6-10kg/mc,podstawowe badania z krwi wychodzą złe,w zależności gdzie się umiejscowi ból jest bardzo dokuczliwy narastajacy.Co do białego nalotu może być candidda lub helikopter:-)zgage można wyleczyć dietą.I nie stresuj się tak bo w tych czasach o nabawienie się nerwicy nie trudno a ona dopiero daje człowiekowi popalić od duszności biegunek/zaparć bóli brzucha po kołatania serca czestoskurcze i nawet zasłabnięcia.Więc jak jesteś taka wrażliwa i szybko panikujesz zacznij od melisy i nie czytaj głupot bo chorobe można sobie wmówić.